İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

FENERBAHÇE STADINDAN 19 MAYIS STADYUMUNA BİR YOLCULUK

FENERBAHÇE STADINDAN 19 MAYIS STADYUMUNA BİR YOLCULUK

İstanbul’da 5-1 biten  Fenerbahçe Kasımpaşa maçını canlı izledim  ,1980 yıllarda  İstanbul’da seyrettiğim Fenerbahçe maçları aklıma geldi.

Eskişehir’den öğrenci olmanın getirdiği lüksle en ucuz trenle Fenerbahçe stadına gitmek erken sıralara girmek ve gün boyu stadyumda geçirmek.

Farkı sorguladım o günden bu yana seyirci ve oyun kalitesi anlamında.

Seyirci aynı dinamizmini korumada ,40 bin kişi ayakta maç seyretmede ve futbolcularını motive etmede ustalar, güzel besteleri var ,samanyolu  şarkısını kendilerine uyarmışlar, elektronik tabelaları ile uyumlu koreografi oluşturarak takımı motive ediyorlar.

Stadyumun bir şekilde daha modern bir hale getirilmesi gerekmekte, demir merdivenlerle çıkılan üst tribünler çok ilkel.

Saha mükemmel , çim harika, futbol ise olması gereken noktada değil. Benimölçüm bu takım Avrupa’ya çıkarsa ne olur sorusunun cevabında saklıdır daima.

 Maç denk takımlar arasında olmadığı için çok önemli değil, abartılı sevinçlere gerek yok. Ferdi ,Atillaszalai, Arao, Batshuayi  farkındalık oluşturan oyuncular. Arda olacak oyunculardan ama bu takım Avrupa’nın iyi takımları karşısında iş yapmaz .

Jesus ise 90 dakika maçı oynamada kenarda ,Futbol oynama üzerine bir kurgusu var ama Türkiye için belki yeterli olur kadro ama Avrupa için yetmez.

Gelelim İstanbul’dan Samsunspora ,Hüseyin hocanın gelişinden mutlu olanlardanım ama hala benim özlediğim karşılığı göremedim.

Bunuda istediği oyuncuları alamadığına bağlıyorum. Eldekilerle ise elde ettiği sonuç mükemmel. Takım isimli topçularından oluşmakta ama farkındalık oluşturacak bir takım yok ortada.

İlk 10 daki her takımı yener ve yenilebilirsiniz, bu ise sizi farklı yapmaya yetmez.Samsunspor harcadığı paralara karşı özlenen topu oynamamakta.

Yücel Çolak hocamızın dediği gibi maçı kazanmak önemli iyi futbol oynamasak ta kazanmak önemli olan ve Erzurum maçındada öyle oldu.

Fofana ayarında en az 6 topçunuz olacak ki farklılığınız olsun yoksa diğerlerinden farkınız olmaz.

Bu hafta deplasmanda yenilebilir içeride de yenilebilirsiniz o zaman söylenecekleri bir kenara koyun, bakalım süslü cümleler kuranlar nerde olacaklardır ve neler yazacaklardır.

Hüseyin hocamız tebrike layık ,oyuncularımızda gerçekten üst düzeyde performans göstermekte.

İyi olur diyelim ve nihayetlendirelim yazımızı …

Liderlik güzel

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi