Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Ekrem abinizi arayın, Çarşamba'yı düzeltsin düzeltebilirse...

Ekrem abinizi arayın, Çarşamba'yı düzeltsin düzeltebilirse...

AK Parti de ilçe ve il teşkilatı ile birlikte yöneticilerin tepkilerini ve yaşananları, dillendirilenleri sizlere aktarmıştım. Bu süreçte enteresan bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Ancak bunlar yaşanmaya başlarken gazeteci olarak bildiğimiz ve edindiğimiz bilgileri partililer, okuyucularımız ve halkımızla da paylaşmak durumundayız. Bizim hedefimiz ne eski yönetimi ayyuka çıkartmak ne de yeni göreve atanan Anıl Seyfi Arslan'ı karalamaktır. Ama ilk günden bu yana ortaya konulan şablon, gelen bilgiler, yaşananlar ne İlçe başkanı Arslan'ı, ne Köse ve eski yöneticilerini, ne de Hüseyin Dündar'ı düşünmek olmadığı, hatta ve hatta işin AK Partiyi düşünmek ve savunmak hadi değil tam bir koltuk ve güç  savaşı olduğu iddiaları piyasaya bomba gibi düşüyor.

Sonuç olarak dün gelen yeni bilgilere göre konunun özü, AK Parti Çarşamba İlçe teşkilatı üzerinden ve hatta Terme Teşkilatı üzerinden oyunların tezgahlandığıdır. Birileri maşallah müthiş bir plan hazırlamış ve safha safha ilerliyor. Bu noktada görünen o ki; eski başkan Çetinkaya ve birileri, mevcut il yönetiminden bazıları ile birlikte  kendi kadrolarını tabandan kurarak başına da bilinçli ya da bilinçsiz şekilde Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'i katıp AK Parti içinde paralel bir teşkilatçılık ve belediye başkan adayları belirlemeye yönelik çalışıyor-mış.

İddialar çok vahim: 17 Aralık Operasyonunun sonrasında hazırlanan yeni oyun tezgahında anlaşılan hedef AK Parti ve Başbakan Erdoğan'ı içten yıkmak. Farkında ya da değil ama bunu Ekrem Erdem'le başaracaklar-mış. Bunu da Samsun' da farkına bile varmayan sadece hırsının kurbanı olan eski İl Başkanı Osman Çetinkaya eli ile beceriyorlar- mış. Cemaat ilişkisi olan isimler birer birer İlçe başkan ve Belediye başkanı yapılacak ardından seçim sonrası parti içten ele geçirilecek- miş. Tezgah müthiş hele bir de ya tutarsa? AK Parti ve Başbakan çok sıkıntı çekecek demektir o zaman...

Her neyse gelen bilgileri aktarmaya devam edelim: Çarşamba' da son yaşananlar üzerine AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ve yardımcısı Ercan Albayrak'ın önce ki gün apar topar Ankara'ya gittikleri bilgisi ulaştı. Çarşamba eski İlçe teşkilatının inatla istifa etmediklerini belirtmişler. Neden olaraksa kendilerinin isteyip atanmasını sağladıkları Anıl Seyfi Arslan'ın Hüseyin Dündar'ın safında bir isim olduğu iddiaları nedeni ile istifa etmekte inat ettiklerini belirtmişler. Bu bakımdan Belediye başkan aday adayı ve eski İlçe başkanı Mehmet Köse ve mevcut Belediye başkanı Hüseyin Dündar'ı Belediye başkan adayı olarak göstermeyin. Her ikisinin yerine Ersin Yılmaz'ı aday gösterin ilçeye huzur gelsin demişler. Ersin Yılmaz olmazsa geçen yazılarda dile getirilen son koz cemaat mensubu olduğu iddia edilen Ercan Albayrak olmalıy-(mış)- ki ilçeye huzur gelsin- miş. Hele hele Albayrak ve yönetici R. K.'in ilçe teşkilatını bu hale getiren isimler olduğu ilçede artık ayyuka çıkartılıyor.

Çarşamba bu kadar kaos içine girmemişti. Huzuru aslına bakarsanız başta bu iki isim olmak üzere il yönetim kurulu yani kendileri bozmuş şimdi kıvranıyorlar - mış. Bazılarına göre ise huzurun bozulma tohumları Kenya' da atıldığında, Albayrak' ta o kadroda var imiş. Ama bomba iddialara göre; Albayrak, 17 Aralık sonrasında Köktaş'ı sırtından hançerlemiş. Köktaş Genel Merkeze giderken Anıl Arslan adını biliyor ama atandığını bilmiyor(muş). Orada aday ismi geçen İbrahim Ertürk ve Mahmut Çekiç'i, Ekrem Erdem odasına alarak tahmini en fazla 35 saniye konuşmuş odadan çıkartmış. İl Başkanı Köktaş'ı ise bir buçuk veya 2 dakika kadar  bekletmiş. Çıkışta Köktaş'ın yüzünün kıpkırmızı olduğunu ve çok sıkıntılı çıktığını belirtiyorlar. Şimdi yaşananları izlerken konu ortaya çıkmaya başlıyor.

Özellikle İlçe başkanlığına Köktaş'ın önerdiği İbrahim Ertürk'ün neden ve hangi hesapla oyuna getirildiğini kimse çözemiyor. Yine aynı şekilde Albayrak'ın atanmasını sağladığı iddia edilen Anıl Seyfi Arslan adı başta olmak üzere (neden bu isim hedefe konulmak istendi bilinmiyor) Köse, Dündar ve eski yönetim karalanmaya ve ilçede ki huzurun tamamen bozulmasına uğraştıkları belirtiliyor. Tüm bu gelişmelerin başında Çetinkaya'nın kullanılarak Ekrem  Erdem' e ulaşıldığı iddiaları ise şok etkisi yaratıyor.

Hatta iddialar onunla da sınırlı kalmayarak; bu oyunların içinde mevcut il Başkanı Fuat  Köktaş ve ekibinin görevden alınma ihtimalinin dahi olduğu dillendiriliyor. Bu oynanan oyunu tezgahlayanların ise en başta İl Yöneticilerinden birisi ile akabinde il başkan yardımcısı Ercan Albayrak, arka fonunda Çetinkaya olduğu iddia ediliyor. Köktaş'ın ta ilk başta sırtından hançerlendiği ancak sonrasında oturulan masa da Köktaş'ın ikna edilerek ne Dündar, ne Köse olmasın yepyeni isim olsun diyerek işten sıyrılmaya çalışıldığı iddia ediliyor.

Şimdi Çarşamba İlçe teşkilatı aldığı kararında ısrarlı, Başkan Arslan' da yeni yönetimi kurmakta. Bence burada eski Yönetim ve Başkan Arslan ile iki başkan adayı yıpratılıp karlanmaya çalışılırken birileri kendilerine koltuk ve gelecek hesabında. Ama bu hiç zannedildiği kadar kolay olmayacak. Eski İl Başkanı Osman Çetinkaya ise sağa sola telefon açarak (özellikle seçimde sıkıntı, oy vermediğini hissettiği  ilçelerde) "Belediye başkan adayı ve ilçe başkanı seni atandırmak istiyorum. Ekrem abi(!) ye senin adını vereyim mi?" diyerek telefonlar açtığı iddiaları ise daha da şok etkisi yaratıyor. Bunların dedikodu mu, yoksa hangi oyunun parçası olduğu bilinmez ama Çarşamba siyasetinin içine edildiğinin açık göstergesidir. Çarşamba kendi Belediye Başkanını da, ilçe başkanını da seçer ve içine sindirir. Ama siz bu İlçenin AK Parti siyasetini tamamen rezil ettiniz bilmiş olun.

Ekrem abinize bunları da iletir misiniz bilmem ama Başbakan Erdoğan bu yaptıklarınıza hiç layık değil. Onun adını kullanarak koca partiyi bu hale getirmeye hakkınız yok. Yazık sizin AK siyaset anlayışınıza. Koltuk için, makam için, çıkar için yapılan bu siyaset ne halk, ne de AK Parti siyaseti. Bu siyaset siyaset değil adını kim ne koyar bilemem ama bu rezalettir ve bunu da AK Parti çatısı ve Çarşamba ilçesini hedefe koyarak yaptığınız için ne bu halk, ne de yaradan hiç bir zaman affetmeyecektir bilmiş olun. Mutlu musunuz bilmem ama aldığınız beddualar ve ahlar sizi yatağınızda, o koltuklarınız da hiç rahat bırakmayacaktır. Bunu biliyorum... Genel Merkez ve Başbakan yanınıza kar bırakır mı işte orasını bilmem...

Daha fazlasını yakında sizlere aktaracağız.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi