Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

CHP de Koca Reisi kızdırmışım…

CHP de Koca Reisi kızdırmışım…

Bazen yaptığımız haber veya yazdığımız köşe yazıları ile ne kadar haklı olduğumuzu bir şekilde görmek bizi daha çok sevindiriyor. Bu noktada biz insanız ve hata yaparız. Hatta bilgisayarların hatası da bizlere eklenir.  İşte geçtiğimiz gün öyle bir yazı ile gündeme gelmişiz haberimiz yok. Aslında var işi farklı yöne çekmek istiyorum.

Çarşamba’nın sayılı esnaflarından, CHP nin kale isimlerinden KOCA REİSİ kızdırmış, kırmışım!. He valla hep de baya baya kızdırmışım. Bu ilçede küstürüp, kızdıracağım en son isimlerden birisidir Koca Reis….

Kim mi bu koca reis?. O zaman okuyun.

Koca Reis hararetli şekilde aradı ve yanıma gelebilir misin? Dedi. Koca Reis çağırır da gitmem mi. Kalktım gittim. İlk sözü: ESAME ne demek. Hele hele CHP nin esamesi yok demek diyerek tepkisini gösterdi. Yılların kurt siyasetçisi(!),  kurt dedim diye de kızmaz inşallah. O kurt işi en iyi bilen anlamında kullandığımı belirteyim.

Evet tüm bunları bir kalemde, bir kelamda dile getiren Çarşamba siyasetinin duayenlerinden, en eski esnaflarından, sevdiğim, saydığım büyüğüm Koca Reis dediğim isim Mahmut Semizoğlu…

Mahmut Semizoğlu, tepkisini dile getirdi. Konuşmasına çok içerlediği sözcükle başladı. ESAME nin arapça kökenden geldiğini anlamının “adı hiç geçmeyen, hatta hatırlanmayan” manasını taşıdığını belirterek, CHP esamesi okunmayan değil tam tersine EFSANE bir partidir. Bunun da en güzel belgesi Çarşamba’da kalelerinin Eski Belediye Başkanları Cemil Şensoy, Hüseyin Yılmaz ve Hüseyin Değerli gibi Belediye Başkanlığı yapmış isimler olduğunu belirterek, Kurucusunun Mustafa Kemal Atatürk olduğunu belirtti.

Seçimlerin yarış olduğunu ama bu yarışı kazananın da, kaybedenin de olduğu aşikardır. Kaybeden kazananı tebrik eder çekilir ki bunu yapması en doğal olanıdır. Bu nokta da da gelecek seçimlerde tüm partilerin aday adayları ve adaylarına şimdiden hayırlı olsun ve başarılar diliyorum diyerek temennilerini iletti.

Her neyse Semizoğlu konuşmasının devamında dedi ki; CHP Prof. Dr. Haluk Koç gibi değerli bir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı çıkartmış köklü ve efsane bir partidir. Sayın Koç’u çok sevdiğinizi ve saygı duyduğunuzu çok iyi biliyorum. Beni sevdiğinizi iyi biliyorum. CHP’ye ESAMESİ okunmayan parti diyemezsiniz bu hatayı yapamazsınız” dedi.

Kısaca ve toparlayıcı şekilde CHP için Koca Kurt siyasetçisi Semizoğlu bunları belirtti. Başkan Sinan Yaşar konusunu önce ki gün dile getirmiştim. Öncelikle bir kere daha bu köşe yazısında CHP nin esamesi kelimesinin bilgisayar kaynaklı hata olduğunu bir kere daha belirteyim.

İkinci nokta Mahmut Semizoğlu’nu siyaset içinde ve dışında çok severim, sayarım doğrudur. Onun hakkında düşüncelerimi gizlemem. CHP konusunda, Haluk Koç konusunu da herkes duygularımı net bilir. En azından Sayın Koç’a o EFSANE CHP’lilerin geri kalan büyük yüzdelikleri de Semizoğlu ve bazı siyasetçi arkadaşları da aynı kararlılıkla desteği sağlasa…

Dedim ya Koca Reisi, CHP’nin Kurt Siyasetçisini kızdırmışım. Başkan ve belli bir bölüm partiliyi hırslandırmışım.

“Her musibetten bir hayr doğar” diyerek boşuna dememişler. Şimdi CHP liler birlik olup, var güçlei ile  çalışıp Belediyeyi kazanarak sırf Erol Şeker’in sözüne inat olsun diyerek bu başarıya kazanırsalar ne olur. Ben mi, CHP mi kazanır?.

Ama her ne olursa olsun Koca Reisi üzmek istemem. Hele hele bu düşüncelerini iletmek için çağırdığında ki ince düşüncesini dahi açık açık söylemesi büyük incelikti. Kendisine bir kere daha teşekkür ederim.

Keşke Çarşamba’da ki tüm siyasetçiler Mahmut Semizoğlu kadar nazik, ince ruhlu olabilseler.

Bilmem konuyu toparlayabilip, mesele hakkında ki doğruları ilgililerine ve siyaset camiasına yeterince açıklayabildim mi…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi