İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

ÇARŞAMBASPOR NİKSAR MAÇININ ARDINDAN

ÇARŞAMBASPOR NİKSAR MAÇININ ARDINDAN

İnternetten izlediğimiz maçın ilk yarısı 3-0 şeklinde  3 penaltı golü ile bitti.

Bu satırları ilk yarı ardından yazıyorum.

23 Dakikaya kadar Niksar takımının kendi saha avantajı ile bizden daha iyi olduğunu gördüğüm maçta penaltı pozisyonundan önce bizim karşı kalede ceza sahasına yandan kullandığımız bir atışta dönen topun sol bekte iki oyuncumuzun Niksarlı oyuncu Hayri’nin çalımıyla düğümlenir gibi birbirlerine girişi ve yerde kalışı sonrasında oluşan penaltı pozisyonunda golü yedik.

Defalarca baktım vurulan top Nurettin’in eline değdimi diye bana değdi gibi geldi ,hakemde olaya çok yakındı ve penaltıyı çaldı.

Profesyonellik her ne kadar amatör lig oynasakta oyuncularımızın çoğu profesyonel Hakemi iyi analiz etmek zorundalar. Buna yönetim de dahil, hakemin karakteri nedir ,baskı karşısında ne tepki veririr ,geçmiş maçları incelenerek bu gözlemlenebilir ve ona göre saha içinde tavır alınır.

Maç içinde gördük ki bu hakem çat çat bildiğinden taviz vermiyor. Siz haklı olsanız bile kararı  o veriyor ona göre davranmanız lazım çünkü maçlar burada bitmiyor haftaya devam edeceğiz.

Bence penaltı idi ve Nurettin’in yokluğu ile 10 kişi kalınca her şey daha zorlaştı.

Niksar takımı ahım şahım olmasa da biz iyi değiliz sorun bu.

Mehmet Hocamızda zaten bu yükü kaldıramıyor ve bunu da kulübe önünde yaşanan bir faul olayında kendini sahadan attırarak gösterdi..

Akabinde gerginleşen maçta soğukkanlı olması gereken usta ayaklarımız  bunu beceremediler.

Niksar takımı 41 dakikada 2 golünü yine bir penaltı sonrasında buldu.Niksar takımının atom karıncası Hayri ikiye birlerle girdiği ceza sahasında topu önüne almış ve bu oyuncuya bizim oyuncumuzun topa dokunmadan yatarak girmenin bedeli olarak 2 penaltıyı kalemizde gol olarak gördük.

Hakemin penaltıyı veremeyeceği öngörüsü bu kez de tutmamış ve hakem penaltıyı vermişti.Suçlu hakem mi ? Bizim yatarak arkadan topa giren oyuncumuz mu ,ikiye birde rakibi seyreden oyuncularımız mı ?

Bizim kulübemizin önünde yaşanan bir faul olayında yine bizden Mert ve Niksar’danda bir oyuncunun atılmasıyla gerginlik psikolojisinin sonuna geldi.

İlk yarının bitiminde ise bence penaltı olmayan  olan pozisyonda hakem benliğine yenilerek ben veririm mottosuyla arkadan ciddi bir temasın olmadığı pozisyonda penaltıyı çaldı ve maçı 3-0 taşıdı.

Penaltıdan çok beni bizim iki oyuncumuz arasından topla çıkan Niksarlı oyuncuya niye müdahale etmiyor oluşumuz ilgilendirmekte  ve üzmekte.

İlk yarıda gördüğüm bizim bu maça hazır olmadığımız ve maçın stresini kaldıracak Hocamızın ve oyuncularımızın olmadığı gerçeğiydi.

İkinci yarı ise artık her şeyi bitmiş bir maç bitsin havasında gerçekleşti.

Çarşambasporumuzun bir kan değişimine ihtiyacı olduğunu son maçlarda yazıp . söyleyip duruyoruz yönetimimiz bakalım bu değişime ne kadar direnecek.

Ben bu maç dahil Bu grupta bizim oyuncularımızdan kaliteli futbolculardan kurulu bir takım izlemedim ,sıkıntımız bizim bir takım havasında birlik ve beraberliği temin edemiyor oluşumuz, Oyuncularımızın fizik güçlerinin yetersizliği, oyuncu planlamasının sahada dizilişinin iyi organize edilememesi.

Kaybedilmiş bir şey yok biz yeter ki Çarşambaspor olduğumuzu hatırlayabilelim ve yeniden başlayalım.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi