Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Çarşambanın Gazını Kimse Alamıyor

Çarşambanın Gazını Kimse Alamıyor

 

Şu siyasete pek fazla bulaşmayayım dedikçe üst üste geliyor her şey. Korkumuzdan değil. Bizim ayarımız yok.

Geçen gün Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ı karşılama töreninde geçmiş yıllarda siyaset sahnesinde bizi kötü tanıttıkları için “Erol Şeker’i hiç sevmeyen”, bu gün ise o eski dedikoducuların aradan çekilmesi ile değişimi yaşamaya başlayan siyasetçimizden birisine dedim ki:

“Aracımın freni hortumu patlamış mı, fren hortumumu kesmişler bilemiyorum ama frenim yok” dedim.

Kendisi şaka ile karışık, “Erol bey senin frenin hiç tutmuyor ki!?” dedi.

Kendisine bende cevaben, “Bizim frenimizi tutturmasını bilen birkaç kişi var. Onlardan başkası bizde fren bulamaz” cevabını alınca gülmeye başladı.

Şimdi bu muhabbeti neden yazdım!.

Frenimizin patlamış mı, kesilmiş mi polemiği bir yana o konu ile yakından ilgileneceğiz ama ASIL FRENİ PATLAK OLANLAR SANIRIM BİZİM SAMSUN SİYASETÇİLERİMİZ OLSA GEREK.

Çünkü bir mevki ve makama gelebilmek için şeytanın aklına bile gelmeyecek işleri yapıyor, uyguluyor veya uygulatmak için adeta yırtınıyorlar. Onların kavgası ve çekişmesinin acısını onun adamı, bunun adamı, onu destekliyor, bunu destekliyor söylemleri ile halkı bölmeye yöneltiyor.

Sonra da hiçbir şey yokmuş gibi çıkıp sokağa seçim dönemlerinde halktan oy istiyorlar. Bu halkta OY, OY, POY diye diye veriyor OYUNU, düşüyor oyuna fark bile edemiyorlar. Her neyse konu kısa ve basit.

Hiç unutmuyorum.

2009 Yerel seçimleri öncesinde Abdullah paşa Meydanı açılışı var. O gün Belediye ile birlikte tüm Siyasetçiler orada. Elbette açılışa bir de hala kendini bu gün bile sanırım BAKAN sanan Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir’ de katılmıştı.

    Ve o gün orada aynen şu kelimeleri dile getirmişti. Hem de halkın gözünün içine baka baka demişti ki: Demir, “Çarşamba’nın yıldızı parlayan bir ilçe olduğunu kaydederek, “Çarşamba İlçesi 6 – 7 yıldır çok hızlı gelişiyor, sözünün eri bir belediye başkanı var. Çarşamba Doğu Karadeniz İllerinden de önce doğalgaza kavuşuyor. Türkiye 8.5 yıl önceki Türkiye değil. Yani AK Partili yıllar ile AK Parti’den önceki yıllar arasında gece ile gündüz arasındaki kadar fark var” şeklinde açıklama yapmıştı.

Peşine Belediye Başkanı da Bakan Demir’ e güvenerek halka, “Bayındırlık Bakanımız Sayın Mustafa Demir ve diğer misafirlerimizin de katılıyla törenini yaptığımız doğalgaz dağıtım hizmetleri Aksa Doğalgaz AŞ. Tarafından yapılacaktır. 2011 ve 2012 yılları içerisinde ilçemizin doğalgaz dağıtım işleri tamamlanmış olacak. 22 milyon TL maliyetli yatırımla ilçemizde 22 bin daireye doğalgaz ulaşacak. 2011 yılında yapılacak olan çalışmalarda yaklaşık 2 bin konuta gaz ulaştırılması hedefleniyor”.  Harbiden gecemiz gündüz olmadı o günden bu yana…                                                         Neredeeen, nereyeeeee…                                                                                                             Millet Doğalgaz geçek hayali ile yeni yaptığı binalara kalorifer kazanı yerine Doğalgaz tesisatı döşettirdi. Şimdiler de o insanlar hayali olarak doğalgaz petekleri önünde ellerini buz gibi demirlere ellerini uzatarak ısınıyor, yazın da artık serinlerler…  

Biz Çarşamba’nın burnunun dibinden Durusu Köyünden giden Doğalgazın Çarşamba’ya gelmesini beklerken, bizden ilerde ki Karadeniz sahilinde ki çoğu il ve ilçeler gazını aldı. Orta Karadenizin çoğu gazını aldı.

ÇARŞAMBANIN GAZINI KİMSE ALAMIYOR.

Şimdi de kendisini hala Bakan hisseden Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Demir, şimdi de Termelilerin gazını almış.

Terme ziyaretinde Milletvekili Demir:Terme ilçesinin kalkınma sürecini sürdürdüğünü, doğalgaz dağıtım çalışmalarına Temmuz ayında başlanacağını söylemiş.

Aman Allah’ım, Terme’liler şimdi yandı…

Çarşamba’ya 2009 da söz veren ve o dönemde Bakan iken, elinde tüm imkanlar varken Çarşamba’ya Doğalgaz sözü veren Demir, hala buraya GAZ GELMEMİŞ, HALKIN GAZI ŞİŞMİŞ PATLAMA DERECESİNDE İKEN, TERMEYE GAZ SÖZÜ VERMESİ KORKULACAK SONA YAKLAŞIYORUZ demektir.

Ben Terme’lileri uyarayım da. ÇARŞAMBA’YA GAZI 3 YILDIR ALAMAYANLAR, GAZ VEREMEYENLER, SİZE Mİ GAZ  VERECEK?!.

Tıpkı fındıklarda ki sıkıntılı, sancılı dönemde ortaya çıkan fındık kurtlarını geçmiş yıllarda alev alev millet isyan ederken yangın yeirne dönen fındık üreticilerin gazını alan Demir, sanırım Milletvekilliğinin son demlerinde bol keseden GAZ veriyor da verdiklerini(!) geri toplamayı nasıl düşünüyor bu halk iyi hesaplamalı derim. Sonuç olarak; Çarşamba olarak bizler kandık, yandık, Terme’li vatandaşa diyorum ki: Siz yanmayın.

Bizden uyarması

Ne dersiniz?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi