İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

Büyükşehir Belediyespor Maçının Ardından

         Maç başlamadan skor tahmini sorsalar 3 farklı galip geliriz derdim.

          Geçen hafta Ünye maçında kendi  sahasında mağlup olmuş bir Büyükşehir takımı var ve hem ekonomik ve hem oyuncu kalite ve tecrübesi açısından bizle yarışamayacak bir  ekibe ilk yarı soyunma odasına 2-0 mağlup giriyoruz bu kabul edilebilir bir şey değil.

         Kalecimiz Hamza ‘ya sözümüz yok yediği gollerde yapacak  bir şeyi yok.

Vijdan nazar değmesin her türlü hatayı telafi eden ve örten oyuncumuz ve neyi varsa sahada ortaya koymakta.

          Metin Karakan ne var bilmiyorum sanki zorla sahaya çıkıyor ,çok olgun değil desen değil daha genç,Vijdan abisi müdahale ederken o seyretmeyi tercih ediyor nitekim gollerde de öyle oldu. 

           Deniz ve Burak ikisi de iki golde adamlarını seyre daldılar, seyirde oldukları benzer pozisyonlarda vardı  bolca.

          Burak ilk yarı zaten hiç hücuma düşünmeden oynadı ama defansı da beceremedi  ikinci yarı hücuma katılınca  biraz farkındalık olur gibi oldu ama yine de iyi değildi.

            Deniz hücum yönü iyidir ,topahakimdir,pozisyonu iyi alır ,adamı iyi süzer derken yediğimiz golde nerede ne yapardı göremedim, hücuma çıkarken top ezmeler, isabetli pas atmamalar sonuçta hocası da böyle düşünmüş olmalı ki oyundan çıkardı. Erkan oyuna girdi ve oda vasatın üzerine çıkamadı.

           Görkem, Muhammet Çetin, Mert Yıldırım,Nurettin,Muhammet Enes bu beşli nasıl bu kadar uyumsuz olur anlamıyorum.

            Futbolu bilmeyen bir adam yok içlerinde, tecrübe ve kalitede var ama ne hikmetse mücadele ,kararlılık ve uyum yok.

            Hele maçın bazı bölümlerine Nurettin pas atacak adam bulmada zorlanmakta.

            Tek tek kariyerlerini yazsam 3.lig topçusu bu arkadaşlar. Bireysel olarak hepsini beğeniyorum ama ne hikmetse şu orta sahayı derleyip toplamak zor gelmekte bu arkadaşlara.

             Yedekleri  Bilal,Aydın ,Ahmet hasan onlardan kalite olarak aşağı kalır  yanları yok ,oyuna girdiler ve maçın berabere olmasına katkı verdiler eyvallah ama bu oyun değil kalitelerinin karşılığı.

      Ben yerlerini tayin edecek olsam hocalık yapardım Mehmet hocanın işi bu arkadaşlardan verim almak ama alınamadığı aşikar.

      Mert Aktaş yerli ,genç ve dinamik oyuncumuz iyi ki var ,koşuları mücadele azmi ve yeteneği ile iyi oyuncu olacak ama,bolcaçalışarak,anlayarak.düşünerek ve havalara girmeden.

      Fenerbahçeli arda gibi sessiz ve derinden gir denilince girecek ve çatır çatır oynayacak ve bir gün Mert Mert  tezahüratında 11 formasını söke söke alacak ama o zaman bu zaman değil daha var olgunlaşacak. Bu zamanlar onun için büyük fırsat iyi değerlendirmesi lazım, varsa kötü alışkanlıklarının terki ve çalışmanın artırılması, eksik olan ne varsa onu geliştirmeye devam Mert. Maşallah golünde çok güzeldi tebrik ediyorum, kaçana üzülme ,Santrofor Serkan abinin yakasını bırakma ve yardımını iste sürekli.

       Gelelim Serkan takımızın vazgeçilmezi,yetenekli,mücadeleci,şanslı ama bu maç eksenli beceriksizdi.Santrofor gol vuruşunu yapar kaçırır anlarım ama bu maçta onu yapmadı kendisine yakışmayacak bir maç oynadı.

      Birde tüm takım için gördüğüm takım yorgun ve adeta bitmiş gibi oynuyor, tecrübeleri  ve yetenekleri ile işi götürmeye çalışıyorlar ama gitmez ….

      Mücadele mücadele başka yolu yok ,sizlerin diğer özellikleriniz bizim açık ara şampiyon olmamızı sağlayacaktı ama mücadele etmeyince puan kayıpları kaçınılmaz olmakta.

       Diğer takımlarda sizin kadar yetenekli oyuncu yok ama açıklarını 90 dakika mücadele ederek kapatıyorlar çünkü başka çıkış yolları yok.

       Bizim penceremizden görünen bunlar …

       Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi