Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bu yoldan kim sorumlu?

Bu yoldan kim sorumlu?

 Bu gün sizlere iki güzel ama içerik olarak halkı rahatlatırken birilerini kızdıracak haberle sizlere merhaba dedik.

Birisi Hukuk Fakültesi ki hiçbir sorun ve sıkıntı yok. Yapılan da yanda güzel bir hizmete el atmış. Emeği geçenlere, maddi katkı sağlayanlara Teşekkür ediyoruz.

İkincisi Hukuk Fakültesi olacak binanın hemen yanında ki Karayollarına ait karayolu kavşağı sorunu…

Bu kavşak yıllardır kazaların ana adresi olmaya devam ediyor.

Çok değil daha 2 gün önce sabaha karşı çise ve hafif yağan yağmurla birlikte kayganlaşan yolda direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücünün yaptığı kaza. O kaza sonucunda bir vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve 13 kişinin de yaralanması haberine konu olan yer.

Şimdi ki yazılanlar, bu bilgiler bizim değil, halkımızın söylemleridir.

Buralarda ki kazalardan en çok çevre esnafları ile birlikte çevre sakinleri huzursuz ve bu huzursuzluklarını imza toplayarak 4-5 yıl önce yani 2006 yılında Samsun Karayolları 7. Bölge Müdürlüğüne verdiğini beyan eden insanlar dile getiriyor.

Peki, bu vurdumduymazlık neden? Vatandaşlar sormuş ama hiçbir yetkili çıkıp cevap vermemiş.

Şimdi oturup o bölgede kaç kaza, kaç kişi yaralanmış, kaç kişi hayatını kaybetmiş hiç sorgulandı mı? Kazaların nedeni hep araç sürücüler mi, hatalı solama mı? Bunları araştırıp onarımını, tadilatını yapacak yine yetkililerdir değil midir?.

Vatandaşlar bununla da yetinmeyip diyor ki;

Karayolları o müracaatları görmezden geldikçe; o güzergâh boyunca yol ortasına habire ihaleler veya personeller ile çiçek böcek dikerken, Onlarca insanın hayatı çiçek ve böcek dikilen yol üzerinde ki hatalı denilen veya karayolunda göz algılamasını sağlayan yanlışlıklar, eğimler nedeni ile kazalara neden olup hayatların kararmasına neden oluyor.

Peki Karayolları bu güzergahta çiçek böcek dikene kadar kavşakta ki soruna neden duyarsız kalır? O müteahhit yolu yaptıktan sonra yolun teslim tarihine kadar yaşanması gereken araştırmalar yapılmış mı? Yapılmış ise neden o hata veya dikkat çeken kazaların olduğu bölge fark edilememiş ve kesin teslimi yapılmış.

(Yolun kesin olarak teslim edilmediği bilinmiyor. Kesin olmadığı için duyumları aktarıyoruz. Konuyu takip edecek ve gerekli açıklamayı da sizlerle paylaşacağız)

O yol üzerine çok yakın zamanda bir de Üniversite açılacağı düşünülünce gelin trafiği siz düşünün.Zaten Samsun’ dan alın, Artvin ve hatta Kars’ a kadar giden yolun ana can damar bölgelerinden birisidir. Yol gerçekten de yapım aşamasında dikkatten kaçmış olmalı ki; sürücüleri yanıltıcı bir görünümde ve bilmeyenlerin ani refleks yapmasına neden olmaktadır. Bu nedenle de araçlar genel olarak, benzin istasyonuna girerek kazaya neden olmaktadırlar.

Bizlerde diyoruz ki artık bu bölge için Karayolları ve ilçe yetkililerimiz bu kavşak düzenlemesinin acil olarak yapımını, yeniden gözden geçirilmesini sağlamalıdır.

Aksi takdirde görünen o ki; gelecekte de bu bölgede çok kazalar olacak ve kaybedilen her hayatın sorumlusunun kim olacağı çok merak edilecektir.

Şimdi bilmem ki meramını halkın anlatabildik mi?

Biz her ne şekilde yazarsak yazalım kırılan, darılan olacak ama bizim görevimiz eksikleri, hataları göstermek, yazmak ve düzeltilmesine vesile olmaktır. Gerisi yetkili makamlarındır.

Biz görevimizi yaptık. Hayatların kararmaması için şimdi görevini yapma sırası bu bölgeden sorumlu olan kurum ve kuruluşlar ile yetkililerdir ki bizlerden uyarması…

Ve bir kere daha sormadan edemeyeceğim. Bende merak ettim.

Bu yoldan sorumlu kim?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi