Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bu Konsey ne konseyi, kimin konseyi!?.

Bu Konsey ne konseyi, kimin konseyi!?.

     Evet, günlerdir Çarşamba gündemine dönelim, siyasi gündeme dönelim dedikçe gündem değiştiren olaylarla mücadele ediyoruz ve gelemiyorduk. Bu gün gündem Çarşamba…

Ve Çarşambanın gündemi de Kent Konseyi…

     Hatırlayanlar bilir ki bu konuyu birkaç kere irdelemiştik. Biz irdeledikçe de Kurtlar Vadisi Konseyi gibi Konseyinde başkan olduğunu sanan gölge başkan - (lar) bize kızmış ve konsey üyelerini dışarıda bıraktırmak için elinden geleni yapmış. Hatta bu ilçenin Kent Konseyi Başkanlığı Gençlik Kollarını da Samsun’ dan belirleyerek işi geçiştirmişti. Bu ilçede genç kalmamış. Bu ilçenin gençleri genç değil. Araştırma yapamaz, beş para etmezmiş gibi davranarak utanıp hiç sıkılmadan hem de… Sahi Kent Konseylerini takip eden yetkililerde mi bunu anlamıyor uyuyor mu hala?

     Ve Çarşamba Kent Konseyi tıpkı Kurtlar Vadisinde ki “İHTİYARLARI” hatırlatır oldu bizlere.  Böylelikle de Kent Konseyi adeta “İHTİYARLARIN” idaresinde ki bir konuma getirildi. Kentin sorunları dışında birilerinin sorununu çözme makamı gibi kullanıldı.

Şimdi gelelim asıl konuya…

     Kent Konseyinin kuruluşunu iyi inceleyenler bilir ki bulundukları il ve ilçelerde ki “KENT KONSEYLERİ” her kurum, kuruluşlardan temsilcilerden oluşturulan isimlerden kurularak oluşturulur. Bunu defalarca dile getirdim.

     Çarşamba’ da BASIN asla hiçbir kulvarda görülmek istenmiyor. NEDEN? Kişisel sıkıntısı mı var birilerinin ki BASIN hiçbir yerde temsil ettirilmiyor?..

     Çünkü basın denildiği vakit birilerinin tüyleri diken diken oluyor ama onsuz da yapamıyorlar. Çıkış yolu mu?. Bunlara BASIN denildiğinde SAMSUN Basını akla geliyor. Ama onlar Çarşamba’nın değil SAMSUN’ un basını. Onlar mı Çarşambanın derdini yakından bilecek, sıkıntısına ortak olacak. Nereye varmaya çalışıyorum derseniz? Orada KENT KONSEYİ YOK MU?

    Kent Konseyinde siyasi, resmi kurumlar, sivil toplum örgütleri üye ve temsilcileri mevcut.

Birkaçı hariç… Bu bir kaçından birisi dile getirdiğim gibi: BASIN VE MEDYA…

Bunlardan başka temsil edilenlerden birisi de mesela en dikkat çekeni: Engelliler Temsil eden Meclis temsilcisi.

     Şimdi işe bakın. Kent Konseyimizin yaptırım gücüne bakın: Mesela; Önce ki gün yapılan konsey haberlerini aldığımda neredeyse gülmekten karnım ağrıyacaktı. Aslında ağlanacak halimize güldüm. Kent Konseyinde bildiğim kadarı ile Engelliler Meclisini temsilen Eski ÇABED Başkanı Mustafa Uçar ve mevcut Başkan Kerim Deniz üye. Hatta Sayın Deniz yeni yönetimde aktif görev bile aldı.

     Kurulduğu ilk günlerde ki heyecanını kaybeden başkan Av. Safa Temiz baktı ki Kent Konseyi görevi haricinde ve içinde bir şey yapamadı. Nedenlerini o da bizde söyleyemeyiz…

Bir yerlere göbekten bağlı kalmak zorunda kalıyor Kent konseylerimiz. Bu kongrede mevcut başkan isteksiz bir kere daha başkanlığa aday olduğunu duydum. Kaldı ki Köşe Yazarımız olan Hasan Topuz Hocam’ da geçen ay içinde üye olmayacağını, görev almayacağını açıklamıştı.

     Fakat SMMMO Temsilcisi Atilla Tekcan, kongre öncesi mükemmel organize olmuş, çalışmasını yapmış ve kongrede aday olup oy çokluğunu almış. Bu durum sonunda Başkan Temiz adaylıktan çekilmiş. En güzelini yapmış. Yıllarca hizmet et sonra da 5 oyla geride kaldı. Neden çalışayım ki…

     Eh başkan elbette ki bu durumda Atilla Tekcan olacak ve oldu. Kendisine hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum. O isabetli ve en doğru bir karar. Ama o kongre de meclisin temsilciklerinden birisine de Kerim Deniz seçilmiş.

     Şimdiiii: Sormadan edemeyeceğim. Cemil Şensoy Kültür Merkezinde ki, Belediye ve Kaymakamlıkta ki toplantılara giremeyen Sayın Deniz, Belediye Meclis Toplantı odasına nasıl çıktı? Odadan geri aşağıya nasıl indi?. Hadi belediye de asansör vardı diyeceksiniz?. Peki, binanın girişinde ki o yüksek merdivenleri nasıl çıktı indi. Sanırım o kongre vaktinde Çarşamba’da yağmur vardı ve elektrikler kesildi. En üst kattan nasıl indi ya da indirildi Başkan Kerim Deniz. Buradan yola çıkarak diyorum ki:

    Kent Konseyi; Kurtlar Vadisi konseyi değil. Bu ilçenin geleceği, tarihi, sosyo - ekonomik düzeni velhasıl her şeyi ile alakalı Belediyeden siyasilerden üstte bir kurum, kuruluş. Kent Konseyi. O Kent Konseyinin aldığı hangi karar bu güne kadar uygulandı, hangi alınmak istenen kararlar alınabildi.

     Av. Safa Temiz bile yıldıysa. Kendisinden özür diliyorum o severek çalıştı biliyorum ama yine de içinde burukluk yok diyemez. Kaldı ki Belediye binasına, Kaymakamlık binasına girişlerde engelli girişleri, şehir mobilyaları yapmayan bir Kent’te Kent Konseyinden bahsedilebilir mi?.

2012 yılbaşından itibaren engelliler kanunu haklarını patır patır almaya başlayacak. Çarşamba hazır mı?. Hayır. Cemil Şensoy’ da ki bir toplantıya, Kaymakamlığa, Belediyeye giremeyen bir engelli nasıl olurda Konseyde ses çıkartmaması beklenecek?

     Sonra Kent Konseyi artık birilerinin güdümünden çıkıp BASIN’ını ve diğer tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerini içinde barındırmaya çalışmazsa ben o konseye “KENT KONSEYİ DEĞİL, KURTLAR VADİSİ KONSEYİ” derim ki. Hakkımı arayamadığım bir Kent Konseyinden neden bahsedeyim, inanıp o kent konseyinin kararlarına uyayım ki?.

     Lakin: İnanıyorum ki Atilla Tekcan Başkanlığında Kent Konseyi bu eksikleri giderecektir ve en kısa sürede bu değişiklikleri tamamlayacaktır. Aksi takdirde devşirme temsilcilerle Çarşamba Kent Konseyi olmaz. Sonra Tekcan başkanın ayrıcalığı da var.

O nedenle diyorum ki, bundan sonra yalancı bahar Çarşamba’ya bir daha gelir mi?

Gelirse de önce ki Kent Konseyi gibi mi gelir.  İyi biliyorum ki bu Kent Konseyi Başkanı bu defa çok kişinin canını yakacaktır. “Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” Kesin diyorum ve ümit ediyorum.

    Sahi Başkan Atilla Tekcan’ a sorayım buradan: Sayın Başkan Kent Konseyinde BASIN Temsilciliğine kimleri aldınız? Birileri var mı? Yoksa neden yok? Bunları sorgulayacak mısınız?. Yoksa sizde aynı hamama aynı tas mı diyeceksiniz? Bekliyorum.

Daha fazlasını ilerleyen günlerde sizlere aktaracağım.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi
SON YAZILAR