Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bir hafta sonu daha üzüntü, heyecanla geçti

Bir hafta sonu daha üzüntü, heyecanla geçti

 Hareketli ve soğuk bir hafta sonu geçirdik.

Hareketliliğin son gününden başlayalım yazımıza.

Önce sabahın erken saatlerinde Çarşamba’ya bir Başbakanın geldiğini hiç duydunuz mu?

Haber Expres Gazetesi olarak bunu sizlere haberimizle ulaştırıyoruz.

İlçede bu haberi duyanlar her yerden telefonlarla arayarak Gürcistan Başbakanı Çarşamba’ya gelmiş. Haberiniz var mı?. Bu haberi yarın gazetede haber yapacak mısınız? Sorularını yöneltti.

Evet, Gürcistan Başbakanı dışında Ünlü sanatçı Kadir İnanır ile birkaç tane daha ünlü sanatçı ve siyasetçi de Çarşamba’ya geldi dediler.

Hoş geldi sefalar getirdi.

Önemli olan bizimkilerin değişmesi.

Ne diyelim, değişen Çarşamba’ da ki zihniyetlerin hala körelmiş, ön yargılı ve baskıcı zihniyet ile devam ettiğini düşünmek çok güç oluyor.

Hele ki bunu bizleri yönetenlerin yaptığı düşünülünce durum daha da içler acısıdır.

***   

İkinci haber öğle saatlerinde geldi.

Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Yılların siyasetçisi, Milli Selametin, Adil Düzenin, Milli Görüşün, Faziletin, Saadetin Lideri

Necmettin Erbakan Hoca ebediyete gitti.

Kısacası Saadet Partisinin, Türk siyasetinin Erbakan hocası renkli kişiliği…

Son nefesini verdi…

O, idealleri, hedefi, yeni bir Türkiye özlemi, yaşanabilir bir Türkiye hayalleri, M8 hayalini ilk kez hayata geçirmek için mücadele veren, Yeniden büyük Türkiye özlemini dillendiren ve değişen dünyamızda Yeni bir dünya söylemi ile hemen her kesimi kucaklayan,

Siyasetin en eski ve sevilen lideri sevenlerinden ayrıldı.

Onu sevenleri ölüm haberi ile adeta yıkıldı.

Onun başlattığı siyasi hareketin lideri oluşturduğu siyasi herek ile o kadar iç içe olmuş, sevmiş ve desteklemişti ki;

Onun bu ayrılışı belki de Saadet Partisini yeniden tetikleyecek ve onun zihniyetini, düşüncesini ideallerini yaşatmak için daha çok mücadele edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle Saadet Partisi bu milattan sonra  onun hayallerini gerçekleştirmek adına;

Kendi yetiştirdiği ve iktidara getirdiği isimler belki de yeniden aynı çatı altında yeni bir nefes olarak yollarına devam edecektir.

Bizler de Haber Expres Gazetesi Yönetim Kurulu olarak Sevgili Erbakan Hoca’ya Allahtan rahmet geride kalanlarına ve seven partililerine başsağlığı diliyoruz.

Türkiye bir büyük değerini daha kaybetmiştir.

***    

Bir başka hareket ise MHP de yaşandı.

9 Milletvekili ile Samsun’ a adeta çıkartma yapan MHP, Gövde gösterisini hafta sonunda İl merkezi ve ilçelerde gösterdi.

İl Merkezinde hafta sonunda topluca açıklama yapan MHP daha sonra ilçelere dağıldılar.

Bu dağılmada MHP’ lilerin Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Osman Çakır ile Denizli Milletvekili Haluk Ayhan Çarşamba’ya geldi.

AK Parti hükümetinin yanlışlarını, seçim propagandaları süresinde AK Partinin iktidarları süresince Türkiye’ ye yaşattığı sıkıntıları anlattılar.

AK Partiye göre barajı aşamayacağı iddia edilen MHP, AK Partinin kendi oylarına göz diktiğini, Ülkücü camiayı bir şeklide kandırarak, yalanlarla, hayallerle kendi partilerine çekmeyi hedeflediğini dile getirdiler.

Ekonomide AK Partinin ülkeye büyük yaralar açtığına işaret edilen toplantılarda, hedefin % 25 in üzerine çıkmak olduğunu ve Milliyetçi, Ülkesini seven partili partisiz herkesin MHP ye oy vereceğini ve bu ağır baskıdan, yanlış yönetimden, insanları korku ve baskı altında tutarak benim dediğimizin dışında yapanın yardımlarını gelecek muhalefet kesecek korku imparatorluğu ile yönettiğini dile getirdiler. 

Sonuç olarak CHP de il başkanlık krizi bile aşılmamışken, MHP de birlik ve beraberlik şarkıları söylenmeye ve içerde her ne kadar sıkıntı varmış gibi görünse dahi iktidar yürüyüşünce bu defa AK Partinin istediğini elde edemeyeceği görüntüsü net olarak sergilendi. Yağmurla gelen heyet güzler yüzü ile ve büyük bir başarı sağlayarak ilçeden ayrıldılar.

En dikkat çekeni ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanının görevden alınmasına rağmen hala Samsun ve diğer bazı belediye başkanlarının korunduğunu, yanlışlarının üzerinin örtüldüğünü ve yargıya etki yok denilirken etkinin nasıl yapıldığının yanlışlarının sergilenmeye halka anlatılmaya çalışıldığını anlattılar.

Sonuç olarak halk bu hafta sonunu çok hareketli geçirdi.

Bakalım gelecek günler neleri gösterecek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi