Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“Ben bilmem merkez bilir”

“Ben bilmem merkez bilir”

 

Hani bizim bir Çarşambaspor takımımız var ya!...

İşte o takımın üst üste aldığı mağlubiyetler sonrası yazdıklarımız ve bulduğumuz hani bir muska vardı. O haberler, köşe yazıları ve akabinde ise birde olaya muska konusu eklenince…

Yöneticilerden çok sanırım takımın kötü gidişini düzeltemeyen Teknik Sorumlu Hancı çok alınmış. ÇOK ÜZÜLDÜK.. J

En çok üzüldüğümüz nokta ise, yönetim bu konuda olabilir diyerek olaya sessiz ve sakin karşılarken, hoca Hancı çok içerlemiş. Hele hele konuyu sulandırmaya başlaması sanırım bize karşı olan sıkıntı ve tepkisini net gösteriyordu.

Muskayı bizim stat tellerine koyduğumuzu şaka yollu da olsa dillendirmesi şaşkınlığımızı gizleyemedi. Hoca sanırım hata yaptığını geç anladı olsa gerek. Muska işini hoca daha iyi biliyor bir an unuttu sanırım. Yanılıyor muyum hocam…

Hoca galiba hocalığı bırakmış yöneticiliğe soyunmuş ne güzel. Artık futbolcuların ödenmeyen ücretlerini de o ödemeye başlar.  Başarızsı9zlığı da muskayı yazan halleder değil mi? Nasıl olsa alışkın bu işlere…

***

Her neyse bu kadar muska muhabbeti sonrasında başka bir üzüntüyü dile getirmek istiyorum.

Önce ki gün Samsunspor eski Başkanlarından Hakkı Tomaç ve bazı yöneticilerin Hasbi Ağa’nın kabri başında anma töreni düzenledikleri haberi haber merkezlerine ulaştı. Bizde bu haberi yaptık.  Ama dikkatimizi çeken Emin Kar’ın da ziyarette olduğu imajı olan haberde başkan Kar yokmuş. Sonra öğrendik. O da bizi çok ilgilendirmez.

Hakkı Tomaç kim ne derse desin her yıl Hasbi Ağa’nın kabrini ziyaret edip kendisini anar. Bana göre, vefalıdır.

Ama bu yıl başka. Çünkü Hasbi Ağa’nın oğlu kongre öncesi aday olacağını açıklamış akabinde de çekildiğini deklare etmişti. Ben duymadım ama kongrede birileri hakkında bazı laflar söylemiş ki Menteşoğlu ailesi düne kadar hiç ses çıkartmazken ( Tarık Menteşoğlu hariç) dün olaya Yaşar Menteşoğlu’ da tepki gösterdi.

Kimse yanılmasın Tarık Menteşoğlu’nun başkanlığa adaylığına değil aksine Kardeşi Tarık hakkında dillendirilen dedikodulara ve en can alıcı ve acı vereni ise babalarının kabrinde anma töreninde kendilerine haber verilmemesine.

Yaşar Menteşoğlu der ki; Babam Samsunspor için hayatını verdi, parasını verdi. Kısacası Samsunspor babamın hayatıydı. Onun varisleri olan oğullarına şahıs olarak laf edildi yine sustuk ama babamızın anma töreninde mezarı başında ki törene ailesine bile haber verilmemesi bizleri çok üzdü dedi.

Haksız da sayılmaz hani. Efsane başkan Hasbi Ağa önce bir babaydı ve Menteşoğlu ailesinin en büyük ismiydi.

En azından aileye anma töreni için Samsunspor kulübü olarak bir tören düzenleniyor ise Menteşoğlu ailesine haber verilmeliydi. O kabristanlık ailenin özelidir . O zaman ailesinin izni ve haberi olmadan gidilmemeliydi. Yani takım ve şehir için hayatını adayan kişinin ailesine bir haber verilmeli idi. Bunu bile çok gördüler.

Bu ayıpların en büyüğüdür.

Emin Kar’ı severim ve inanırım ama bu onun bilgisi altında veya dışında olmuş olsa bile YANLIŞTIR. Sevse de sevmese de…

Yaşar Menteşoğlu bu yapılanları ihanet olarak görüyor. Ve ekliyor.

Menteşoğlu ailesini bu şekilde yıpratmaya çalışanları sonuna kadar unutmayacak ve affetmeyeceğiz.

Mesadet hanım ne diyecek herkes merak etmeye başladı.

Ama bu yapılanlara cevabı en güzel şekilde Yaşar Menteşoğlu verdi. Biz kavga değil vefalı davranmayı istiyoruz. Ama bu şehirde babamdan sonra bu makamlara gelenler Hasbi Ağa’nın mirasına sahip çıkamadıkları gibi onun bıraktığı değerleri de bir bir yok ediyorlar. Yazıklar olsun. Evet iki takım ve iki takımın hocası yöneticileri.

Karar sizin.

Şimdi Muska olayı, hocanın anlamsız tepkisi ve Menteşoğlu ailesinin üzüntüsü. Bunlar nasıl düzeltilecek merakla bekleniyor. Ve bu olaylara biz de sadece diyoruz ki;

“Ben bilmem merkez bilir”

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi