Başkan Yazıcı’dan Sert Eleştiri

Başkan Yazıcı’dan Sert Eleştiri
İYİ Parti Çarşamba Eski İlçe Başkanı Turhan Yazıcı, görevden alınmasın İYİ Parti Samsun İl Yönetiminden kaynaklı olduğu hakkında bir takım açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz haftalarda İyi Parti Genel Başkanlığı Teşkilat Başkanı M.Satuk Buğra Kavuncu imzası ile Çarşamba İlçe Başkanı Turhan Yazıcı’ya İlçe Başkanlık görevinden alındığına dair tebligat yapıldığı öğrenilirken, aynı zamanda Terme İlçe Başkanı Ata Sefer Ayyıldız’ı da tebligat gönderilerek görevden alındığı öğrenilmişti.

“Bütünleşmemiz gerekirken Samsun özelinde ayrışmaya son verilemedi”

Sığ ve despot anlayışın son İl Kongresi'ne dayanan hesaplaşması bugün de mevcudiyetini korumuş olduğuna değinen İYİ Parti Çarşamba Eski İlçe Başkanı Turhan Yazıcı, “Bildiğiniz üzere bundan 6 yıl önce Türk siyasetindeki tıkanıklığa son vermek adına kurduğumuz İYİ Partimizin Çarşamba ilçemizdeki temsiliyeti hususunda sorumluluk almıştık. O dönemin binbir türlü baskı ve imkansızlıklarına rağmen mücadeleden kaçmamış, hür ve müreffeh Türkiye mücadelemizin kavgasını Çarşamba'dan vermeye gayret etmiştik. Fakat her geçen gün hedeflerimize ve ideallerimize giden bu süreçte daha fazla bütünleşmemiz gerekirken Samsun özelinde ayrışmaya son verilemedi. Siyasetlerini "kongre kazanmaktan ibaret" bir zeminde yapan sığ ve despot anlayışın son İl Kongresi'ne dayanan hesaplaşması bugün de mevcudiyetini korumuş ve "kılıfına uydurma" usulüyle görevden alınmamızla sonuçlanmıştır.” İfadelerini kullandı.

“İl Yönetimimizin partimize en hafif tabirle ihanetidir”

İYİ Parti Samsun İl Yönetiminin Çarşamba İlçe Yönetimine ihanet ettiğini dile getiren, Eski Başkan Yazıcı, “Görev aldığı ilk ve ikinci dönem itibariyle en istikrarlı performansı İYİ Parti Samsun İl Başkanlığı "koltuğunda" oturmak olan sayın Hasan Aksoy'un bu anlayışı İYİ Partimizin 19 Mayıs, Çarşamba ve Terme ilçelerinde seçim sürecine girmeden havlu atmasına sebep olmuştur. Çarşamba Belediye Başkan Adaylığı için tarafımıza müracaat eden iki isimle istişare ettiğimiz günlerde adeta iktidarın ekmeğine yağ sürercesine görevden el çektirilmemiz İl Yönetimimizin partimize en hafif tabirle ihanetidir.” cümlelerini kullandı.

“Çarşamba teşkilatımızın böyle bir muamele görmesi bizleri derinden üzmüştür”

İl Başkanı Hasan Aksoy’un şahsi siyasi hırsı yüzünden görevden alındığını söyleyen Eski İlçe Başkanı Yazıcı, “Son genel seçim sürecinde Çarşamba ilçemizde hiçbir programa katılmayan, öncesinde geniş kapsamlı mahalle başkanları toplantımıza bile teşrif etmeyen İl Başkanı Hasan Aksoy'un şahsi siyasi hırsları ve kini sebebiyle görevden alınmamızı talep ettiği alenen ortadadır. Zira kongre sonrasında da ilçemizi ziyaret etmemesi bunun en net göstergesidir. Milletin vekilliği sıfatını taşıyanların ise bu ucuz operasyona güç katması son derece üzücüdür. Genel Merkezimizin ise bu süreçte meselenin en dibini araştırmadan karar alması, muhterem Genel Başkanımız Meral Akşener'in en coşkulu programlarından birini yapan Çarşamba teşkilatımızın böyle bir muamele görmesi bizleri derinden üzmüştür.” Şeklinde konuştu.

“İl Başkanı Hasan Aksoy ve yönetimi bizler için meşruiyetini kaybetmiştir”

"Hür ve Müstakil" iktidar mücadelesinde her türlü görevi almaya hazır olduğunu vurgulayan Yazıcı, “Bizler dün olduğu gibi bugün de yarın da Genel Başkanımız Meral Akşener'in liderliğinde İYİ Partimizin "Hür ve Müstakil" iktidar mücadelesinde her türlü görevi almaya ve bedeli ödemeye hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz. Ancak çeşitli makam ve menfi pazarlıklar sonucu kongre kazanan, kendisine yönelik en ufak muhalefete ve eleştirilere bile Genel Başkanımızın temsil makamına yakışmayan ahlak dışı üslupla karşılık veren İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ve yönetimi bizler için meşruiyetini kaybetmiştir.” dedi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir