Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Parti'de kimsenin sevdasına ambargo koyulmamalı!..

AK Parti'de kimsenin sevdasına ambargo koyulmamalı!..

AK Parti siyaseti kendini, kendi üyelerine ve partililerine partiyi itici, sıkıntılı ve sevimsiz şekilde lanse etmeye mi çalışıyor, kimse çözemedi gidiyor.

AK Parti' de ilk yıllar her kongre şölen, düğün gibi olurdu. Ne oldu ise 2009 seçimlerinden sonra oldu. Her geçen kongre, bir öncekini aratır oldu. Ve en iyi beyinlere kazınan seçim Osman Çetinkaya ile mevcut AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın yarıştığı, Samsun İl Kongresidir.

AK Parti Genel Merkezinin Mevcut başkan Osman Çetinkaya'nın kongreye çatı, tek liste ve aday adına bu gün ne isim koyarsanız koyun. AK Parti Samsun İl kongresine girecek karar ve talimatına, rağmen dönemin Bakanı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve AK Partinin kurucularından Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kongrede ki varyasyonları ile Osman Çetinkaya seçime daha başlamadan özellikle o gün Bülent Arınç'ın konuşması ile kaybettirilmişti.

O gün de Genel Merkezin kararı vardı. Ama o günkü Genel Merkezi kimse tınlamamıştı. O günkü mü yoksa bugünkü mü AK Parti, AK Parti değil? Ya o yıl ki ya da bu günkü Genel Merkez, Genel Merkez değil... O gün Çetinkaya'ya kaybettirenler, zemini bozdu ve hala bozuk zeminde ilerlemeye çalışılmanın anlamı yok. Kaldı ki o gün güç gösterisi yapanlar bu gün AK Partinin neresinde olduğu da gizlenemeyen bir görüntüdür.

Elbette ki bu bizim değil, aksine AK Parti kurucu kurullarından alın, hemen her kademede görev almış partililer ve üyelerin sitemidir. Sessiz çoğunluk sessiz sedasız izlemeye devam ediyor ama çok üzgün, korku içinde bilmiş olun.

Çünkü önümüzde kongreler ve çok önemli seçimler var. Bu seçimler öncesi kongreler şölen, düğün yerine çevrilmeli, partililer ve davaya gönül verenler yeniden kucaklanmalıdır. Görünen ve dillendirilen o ki; AK Parti asla halktan kopuk, merkez binası çatısı altında dünyaya gözlerini, kulaklarını kapatmış Genel Başkan Yardımcıları ve İl Koordinatörleri AK Partiyi net biçim de günden güne tüketiliyor.

Şimdi önümüzde ki ilçeler ve ardından il Başkanlıkları kongreleri var. İddia o ki; Kongrelerde sevgi tükenmiş, dava unutulmuş, gerilim, kavga zihniyetinin güçlendirildiği özellikle bulundukları il- ilçelerde ki güçlü isimler tarafından kontrol altına alınmış sözde tarafsız Koordinatörlere aşılanan isimler mülakata çağırılıyor.

Koordinatörler, görev aldıkları illerde ahbap-çavuş ilişkisinde kalmalarından kaynaklı bilinçsiz veya bilinçli şekilde AK Parti  davasını, zihniyetini bilmeyenlerin Genel Merkeze çağırılmasını sağlandıkları iddiası ile kongrelere tek aday zorlaması ve birileri tarafından emrivaki yapılmasından kaynaklı parti içinde heyecan ve coşkunun bitmeye başladığı konuşuluyor olması büyük bir tehlikedir.  

Bu nedenlerle AK Partinin özellikle 2019 yılında ki Belediye ve akabinde yapılacak Milletvekili, hayati önem arz eden Başkanlık seçiminde Milli mutabakat sağlanan birliktelikle yürürken içten vurulmasından korkulduğu dillendiriliyor.

AK Parti 19 Mayıs şehri olan Kurtuluş Savaşının ilk adımlarının, kıvılcımının atıldığı Samsun şehrinin önce ilçelerinde ve ardından il merkezinde gerçekleştirilecek olan kongrelerin de dayatma yapmamalıdır.

Genel Merkez tüm partilileri 2004 - 2008 yıllarında ki gibi aday adaylarını serbest bırakmalıdır. AK Parti kendi ilçe ve il başkanlarını kendi seçmeli ve onlarla iktidara güçlü ve arkasına bakmadan çıkarsız, makam, koltuk sevdası düşünmeden yürüyebilmelidir.  

AK Parti adının başında ki gibi AK ve ADALETLİ biçim de hiç kimsenin AK Parti sevdasına ambargo koymadan, halkı kucaklayan, kendisine yakın gördüklerini seçmelidir.

Kısacası AK Parti AK Parti gibi AK kalmalıdır. Koordinatörlerle, sırça köşklerde, cam şatolarda yöneten elitlerin partisi olmaktansa aksine ilk günkü gibi halkın AK Partisi olarak yoluna emin adımlarla yürümelidir.  Sizlerden istenen AK Partinin başarısı değil mi?

Size Genel Başkan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı bu değil mi?  Yoksa Genel Merkezde ki isimler Sayın Reis'in değil de başka birilerinin mi talimatı ile meşgul oluyor. Partililer bu kongrelerde bunları düşünüyor bilginiz olsun. Genel Merkez kimi kimden saklamaya çalışıyor açıklasın ki kongreler coşku ve düğün meydanı gibi yeniden güçlü şekilde tamamlanarak iktidara Milli Birliktelik yürüsün...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi