Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Parti de adayın kim olacağı merak konusu ya?

AK Parti de adayın kim olacağı merak konusu ya?

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı ya?

O nedenle siyasi partilerde hummalı bir sürece girdi.

AK Parti, CHP, MHP, Saadet Partisi ve diğer partiler aday adaylarını belirleme telaşı yavaş yavaş başladı.

Özellikle iktidar Partisi AK Partide Belediye Başkan aday adayları arasında dar çerçevede isimler gündemde dolaştırılıyor. Nedeni açık partide küskünlükler ve kırgınlıklar olmasın, teşkilatların içi boşaltılmasın…

Bu arada AK Partide mesela en fazla konuşulan iki isimden birisi mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Dündar…

İkinci isim AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı SMMMO Mehmet Köse.

Ama gelin görün ki siyasetin cilvesini yapı her ikisi de hali hazırda ortaya çıkıp net bir dille seçimle alakalı konuşmuyor, açıklama yapmıyorlar. Ama akılları orada…

Sadece mevcut Belediye Başkanı Dündar adayım dedi birkaç konuşmasında ama İlçe Başkanı Köse görevimin başındayım kelimesinden öte gitmedi, gitmiyor.

Ama halk artık Mehmet Köse’nin de kesin olarak Belediye Başkan aday adayı olduğunu ve hatta güçlü bir aday adayı olduğunu dillendiriyor. Başka isimler çıkmaz mı?.

Elbette ki başka isimler de çıkacak. Ve hatta aday adayı ismi 3-4 kişiden de fazla olursa şaşırmayın. ,İktidarın nimetlerinden yararlanmayı kim düşlemez değil mi?

Ancak şimdilerde varsa yoksa iki isim üzerinde yorumlar geliyor. Bu arada her tepkiyi biz alıyoruz sanki aday adayı ve hatta bizmiş gibi. Allah akıl fikir versin ama kızdırırsalar…

Her neyse peki her ikisinin de artısını eksisi nedir?

Başkan Hüseyin Dündar’ı anlatmaya lüzum yok. Ona iyi de yazsak, kötü de yazsak hemen belli bir cephe aparkatını almış vaziyette bize saldıracak.

Oysa aday veya aday adayı karşısında ben değilim, ilk akla gelen isim Mehmet Köse…

Ama bizimkiler böyle hazırlanmışlar, bu yönde kurulmuşlar ne yaparsınız.

Ama İlçe Başkanı Mehmet Köse için geçenlerde enteresan bir yorum geldi.

Geçtiğimiz aylarda bir özel şirket anket yapmış. Bu anket sonucu Hüseyin Dündar’ı % 50 nin üstünde bir oyla önde, Köse’yi ise % 29.8 oy oranı ile çıkarmış.Ama ilçede bu konu başka türlü dillendirilmeye başladı.

Yorumlar şöyle: Mevcut başkan Dündar hali hazırda zaten belediye başkanı ve istediği kadar oyu alacağını anketler zaten çıkartacak. Ama dikkat edilmesi gereken isim Mehmet Köse. Neden mi?

Köse başkanlığa gelmeden, hatta hatta aday adayıyım bile demeden anket sonucuna göre Belediye başkan adayı oldu bile. Evet, evet yanlış duymadınız aday oldu bile deniliyor. Nasıl mı?

Dündar o ankette % 50 gibi bir oy almıştı. Köse ise %29,8. Yani siz deyin 30. Arada ki fark %20 değil mi. Matematiğe hiç kafam basmaz ama denilenleri dinleyince mantık alıyor. Köse henüz aday adayıyım bile demeden bu oyu almışsa ve aday adayıyım dediği anda % 10 ila 15 oranında oy alacağı hesaba katılırsa Dündar’ın önüne geçer ve adaylığı kesinleşir deniliyor.

Sizce de bu olur mu?

Bence halkın nerede ne zaman ne yapacağı belli olmaz. İnsanlar güler yüze, halkla olan diyaloglara, görevi içinde verdiği sözleri yerine getirip getirmediğine, siyaseten gücüne, desteklerine bakıyor.

AK Parti de en fazla da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına. O olmasa hiç birisi normal yoldan kazanamaz ya neyse…

Gözden kaçırılmaması gereken nokta şurası: Siyasette Başbakan Erdoğan sermayesini harcayanlar 10 yıldır yaşadı ve geleceklerde yaşamaya devam edecek gibi görünüyor. Fakat tam tersine o sermaye dışında maddi olarak başka bir yerlere bağlı her kim gelirse, geldiği makam da o destekleyenlere endeksli olacaktır. O isimler seçildiğinde de mutlaka o desteği verenlerin düdüğünü öttürecektir. Geçmişte oldu gelecekte de olacaktır. Yani sermayeyi veren düdüğü istediği öttürtecek demek ki…

Kaldı ki RTE sermayesi varken herkes deli gibi saldırıyor bu servete, kim kime kolay kolay bırakır ki. Değil mi? Ve bu nedenledir ki;  AK Parti de önümüzde ki gün ve aylarda aday adayları isimleri de çoğalacaktır.

Şimdilik Köse mi, Dündar mı sorusundan çok, başka aday adayları çıkacak mı, kimler çıkacak sorusu ilk sırada yer almalıdır. Sonra kim kazanır aday olur sorusunu soralım.

Ama Dündar- Köse yarışında kim kazanırsa kazansın çok büyük yara alacaktır bunu da iyi bilmek gerekiyor. Nedenleri çok.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi