Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

AK Parti adayını açıklayınca "Sakinleştik mi?"

AK Parti adayını açıklayınca "Sakinleştik mi?"

Evet aylardan beridir muhalefet partileri Belediye Başkan adaylarını açıklamış ama AK Parti açıklamadığı için siyaset sıkışıp kalmıştı. Muhalefet Partilerin adayları her ne kadar sokağa, köylere gidip çalışsalar da zevk almıyorlardı.

Halbuki mevcut muhalefet partinin ikisi de adayını belirlemiş ve ikisi yarışa başlayıp birbiri ile yarışsa idi çok yol kat ederlerdi diyeceğim ama. Onlar zaten varlar. Ama onların her nedense medyatik ayakları aksıyor.

Böyle olunca da mecburen gidip geldikleri yerleri, söylediklerini, çalışmalarını ve projeleri ile etki ve tepkilerini ne bizler ne de halkın çoğunluğu duymuyor. Böyle olunca da sesleri çıkmıyor algılanıyordu.

Ve olan oldu. Cuma akşamı geç saatlerde AK Parti Genel Merkezi Belediye adaylarını açıklayacağını belirtti.  AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş' ta şahsına münhasır twittır hesabından paylaşacaklarını açıkladı ve adeta millet oraya kilitlendi.

Gece saatler 22.30 u gösterdiği sıralarda Başkan Köktaş hesabından Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Hemen çoğunun beklediği sürpriz çıkmadı...

Oysa bir gece öncesinde Ordu Ünye adayı eski İlçe başkanı olmuştu. Bu nedenle özellikle Çarşamba, Ayvacık, İlkadım, Atakum gibi ilçelerde başkan adaylarının eski ilçe başkanı olma heyecanı vardı.

Ama o heyecan tutmadı. Genel Merkez mevcutlarla yola devam dedi. Peki şimdi soruyorum; AK Parti adayını açıklayınca "Sakinleştik mi?" HAYIR.

Mesela şimdi gözler Ayvacık ve Çarşamba İlçe teşkilatlarına yöneldi.  Ayvacık' ta kim ilçe başkanı olacak?. Çarşamba İlçe yönetimi topluca istifalarını verecek mi?

Kanımca Çarşamba ilçe yönetiminin yarısına yakını istifasını sunacak dedikoduları geliyor ama gerçekçi mi değil mi bilemiyorum. Onlar sanırım kararlarını Salı gününe kadar vereceklerdir. İstifa etmezse ne olur?. işte orası muamma.  

Ama geçen hafta dedim ya artık siyasette şahıs yorumlamayacağım. Çarşamba Teşkilatında da isim isim yorumlamıyorum ve diyorum ki SAKİNLEŞMEDİK. Bence asıl sancı şimdi başlıyor.

Beklentim ise; Yıllardır bu ilçe ne çekti ise kısır çekişmelerden, onun bunun adamı muhabbetleri yüzünden çok dert çekti, sıkıntı yaşadı. Artık bu sona ermelidir. Küskünlükler sona ermeli, her şey kanun ve insanların huzuru adına yapılmalıdır.

Bırakın her kararı Başbakanı, hükümeti kendileri seçtiği gibi İlçe ve diğer yöneticilerini de kendileri seçsin. Ama mevcut iktidarda ki isimler de kendi kadrolarını kurmak zorundadır ki bu noktada sıkıntı nasıl sona erecek merakla bekliyoruz...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi