- Haberler
- Samsun Haber
- Samsun'da 4 milyarlık altyapı atağı: 100 yıllık sorun tarihe karışacak
Samsun'da 4 milyarlık altyapı atağı: 100 yıllık sorun tarihe karışacak
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kent genelinde devam eden dev altyapı yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Atık su tesisine 1 milyar 750 milyon lira
Tekkeköy’deki biyolojik arıtma tesisinin kapasitesinin iki katına çıkarıldığını açıklayan Başkan Doğan, bu yatırımın yaklaşık 1 milyar 750 milyon liraya mal olacağını ifade etti.
Yeni sistemde daha geniş çaplı boru hatları kullanılacağını belirten Doğan, “Türkiye’de ilk kez uygulanan bu büyüklükte bir atık su terfi hattını Samsun’da hayata geçiriyoruz. Hedefimiz en az 50 yıl, hatta 100 yıl boyunca bu ihtiyacı karşılayacak bir altyapı oluşturmak” diye konuştu.
İçme suyu kapasitesi de iki katına çıkıyor
Selahattin Erener İçme Suyu Arıtma Tesisi’nde de kapasite artırımı çalışmalarının sürdüğünü belirten Doğan, merkezin şu anda Samsun’un dört ilçesinin içme suyu ihtiyacını karşıladığını söyledi.
Yaklaşık 2 milyar liralık yatırımla kapasitenin iki katına çıkarılacağını kaydeden Doğan, “Samsun hızla büyüyen, üretim gücü artan ve göç alan bir şehir. Nüfus artışıyla birlikte içme suyu ihtiyacı da yükseliyor. 2027 Kasım ayında tamamlamayı hedeflediğimiz bu projeyle Samsun çok daha güvenli ve kaliteli içme suyuna kavuşacak” ifadelerini kullandı.