Samsunspor'a tribün cezası, Yüksel Yıldırım'a para cezası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Süper Lig'de oynanan karşılaşmaların ardından alınan disiplin kararlarını açıkladı.

PFDK, 30 Ağustos’ta oynanan Samsunspor-Fenerbahçe karşılaşması nedeniyle Samsunspor’a, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat gerekçesiyle tribün cezası verdi.

Karar kapsamında, Güney Üst Tribün 202, 203, 204 ve 205 numaralı bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartları bloke edilerek, Samsunspor’un bir sonraki ev sahibi olduğu müsabakaya girişleri engellendi.

Kurul ayrıca, Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’a, rakip takım taraftarlarına yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 100 bin TL para cezası verilmesine karar verdi.

Öte yandan PFDK, Samsunspor’un stadyuma usulsüz seyirci aldığı yönündeki sevkinde ise disiplin ihlalinin unsurlarının oluşmadığına hükmederek ceza tayinine yer olmadığına karar verdi. Aynı gerekçeyle Samsunspor görevlisi Sadık Eren Aykut hakkında da ceza uygulanmadı.

Fenerbahçe’ye ise aynı karşılaşmada taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle 200 bin TL para cezası verildi. Misafir Tribün 221, 222 ve 223 numaralı bloklarda bulunan seyircilerin kartları da bir sonraki deplasman maçına girişlerini engelleyecek şekilde bloke edildi. Fenerbahçe ayrıca takım temsilcisinin stadyum denetimine katılmaması nedeniyle 280 bin TL para cezasına çarptırıldı.


 

WhatsApp İhbar Hattı
05459031060
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!