Yerel Yönetimlere Stratejik Plan Eğitimi

Yerel Yönetimlere Stratejik Plan Eğitimi
Samsun Büyükşehir Belediyesi, OKA ve İlkadım Kaymakamlığı tarafından düzenlenen, Samsun Belediyeler Birliği’nce 28-29 Nisan ve 5-6 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılan “2015-2019 Yılları Stratejik Planın Hazırlanması ve Uygulanması” konulu eğitim tamamla

Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Engelliler Eğitim Dinlenme Rehabilitasyon Merkezi ve Kampı’nda sertifika töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, Canik Kaymakamı İlhan Turgut ile Büyükşehir ve ilçe belediye çalışanları katıldı. 28-29 Nisan ve 5-6 Mayıs 2014 tarihleri arasında ve toplam 32 saat olan eğitim İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu tarafından Büyükşehir ve ilçe belediyelerindeki 63 planlama sorumlularına verildi.

Belge töreni öncesi konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, “4 gündür İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu katılımcılara eğitim verdi. Yerel yönetim seçimleri yapıldıktan sonra bütün belediyelerimiz, bütün kamu kuruluşlarımız yaklaşık 6 ay içersinde bir sonraki yılın ve bir sonraki döneme kadar olan çalışma planını hazırlaması gerekiyor. Dolayısıyla bu eğitim seminerinin belediye çalışanlarımıza ciddi anlamda katkı sunduğunu düşünüyoruz” dedi.

Eğitim hakkında bilgi veren İlkadım Kaymakamı Ahmet Narinoğlu, “Belediyeler 6 ay içersinde 2015 yılından itibaren geçerli olmak üzere önceki dönemleri nasıl yöneteceklerine dair stratejik planlar yapacaklar. Belediyeler artık yönettikleri alanda ne oluyor, ne bitiyor üzerine bu alanda çalışan bütün kurum ve kuruluşların geleceğe yönelik çalışmalarını da bilerek ve hesaba katarak hepsini kapsayan bir gelecek planı yapacaklar. Biz burada arkadaşlara eğitim verirken, sadece belediyelerin kurum olarak yapacağı kurumsal planların dışında yönettikleri alandaki bütün ihtiyaç ve sorunları çözmeye yönelik bir gelişim anlamında bir plan yapmalarını önerdik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, eğitime katılanlara belgeleri dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel