Kılıçarslan Ortaokulu’nda Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı

Kılıçarslan Ortaokulu’nda Tübitak 4006 Bilim Fuarı Açıldı
İlkadım Kılıçarslan Ortaokulu’nun TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında düzenlediği proje sergisi açıldı.

5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen fuarın açılışına İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, TÜBİTAK Bölge Koordinatörlüğü Temsilcisi Doç.Dr. Erkan Yalçın, Şube Müdürü Ahmet Özker, okul müdürleri, mahalle muhtarları, öğretmenler ve veliler katıldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Kılıçarslan Ortaokulu Müdürü Civan Çelik, “Okulumuzda proje kültürü oluştu. Öğrencilerimiz Milli Eğitim Bakanlığımız (MEB) proje yarışmalarının yanında yerel projelerde üretmektedir” dedi.

Projenin amacı hakkında bilgi veren TÜBİTAK Bölge Koordinatörlüğü Temsilcisi Doç.Dr. Erkan Yalçın, “MEB ile TÜBİTAK arasında imzalanan ve TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından yürütülen ‘Eğitimde İşbirliği Protokolü’ kapsamında ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı açılmıştır. TÜBİTAK Bilim Fuarları, 5 - 12. sınıflarda okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine araştırma yaparak, araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır” diye konuştu.

Yapılan projelerin uygulanmasının da önemli olduğunun altını çizen İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, “Öğrencilerimizin gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulması, bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin uygulayarak, yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır. Projeler müfredatın uygulamasında son derce önemlidir. Bilim sergisinin açılışında emeği geçen yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” şeklinde konuştu.

Açılışın ardından proje stantları gezilerek öğrencilerden bilgi alındı. Protokol üyeleri tarafından proje sergisinde emeği geçen yönetici ve öğretmenlere teşekkür belgeleri verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel