“Türkiye’de hırsızlara gün doğdu”

“Türkiye’de hırsızlara gün doğdu”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Yolsuzlukları örtbas etmek isteyen Başbakan hukuk devletiyle, evrensel hukuku ayaklar altına almış ve aldırmıştır. Bunun bedelini de mutlaka hukuk önünde en ağır şekilde ödeyecektir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, rüşvet ve yolsuzluk davasını yürüten savcının açıklamaları hakkında konuştu. Koç, “Sayın Savcı son derece önemli bazı hususların altını çiziyor. Hem Başsavcılık üzerinden, hem de yargılama kararlarını uygulama durumunda olan adli kolluk üzerinden yargıya açıkça baskı yapılmış ve mahkeme kararlarının uygulanması önlenmiştir. Mahkeme kararlarını uygulamayarak sınırlı amirler suç işlemiştir. Şüphelilerin önlem alması, kaçması ve delil karartması imkanı verilmiştir” dedi.

Başsavcı Turan Çolakkadı’nın, yaşanan gelişmelere Cumhuriyet Savcısı olarak değil de sanki bir hükümet sözcüsüymüş gibi yaklaştığını belirten Koç, “ Türkiye artık bir hukuk devleti olmaktan çıkmış bulunmaktadır. Yargı açıkça dikta yönetiminin emrine verilmiştir. Şu andan itibaren Türkiye’de anayasa rafa kaldırılmıştır” diye konuştu.

“Türkiye’ de hırsızlara gün doğdu”

Rüşvet ve yolsuzlukların, iktidar ve uzantıları için suç olmaktan çıktığını ifade eden Koç, “Başbakanın kendisine ve birinci derece yakınlarına uzanan tüm yolsuzluk iddiaları bundan sonra soruşturulamaz, yargılanamaz noktasına getirilmiştir. 11 yıllık iktidar bugün Türkiye’yi çok derin bir devlet krizinin, kaosun maalesef içine sokmuştur. Hırsızların, yolsuzluk yapanların, rüşvet alanların ve verenlerin, kara para aklayıcılarının kol gezdiği bir ülke haline getirilmiştir Türkiye. Yani bir başka deyimle Türkiye’de hırsızlara gün doğmuştur” şeklinde konuştu.

“Türk milletine hesap vereceksiniz”

Koç, “Bu rüşvet ve dosyalarına müdahale edenler, delilleri karartanlar, bilgi ve belge tahrif edenler kademeli olarak söylüyorum siyaset kademesindekiler, emniyet kademelerinde bu işe alet olanlar yargı boyutunda açıkça bu baskılara boyun eğenler hepiniz hiç unutmayın bu sürecin ortak sorumluları durumundasınız. Hepiniz açıkça anayasayı ihlal suçu işliyorsunuz. Bu sorumluların yargıyı da teslim alanların, emir verenlerin, emir taşıyanların bu hukuk dışı emirlere uyanların tümü hiç unutmayın Türk milletine hesap vereceksiniz.” dedi. Hükümetin sadece ahlaken değil, hukuken de meşruiyetini kaybetmiş bulunduğunu ifade eden Koç, yapılanların anayasa ihlal suçu olduğunu, ilgililerin, bunun bedelini hukukun önünde en ağır şekilde ödeyeceklerini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir