Terme’de Kul mu, Yirmibeşoğlu mu aday?"

Terme’de Kul mu, Yirmibeşoğlu mu aday?
Yirmibeşoğlu için aday olmaz diyenlere "Halk isterse adayım" diyen Yirmibeşoğlu'na karşılık AK Partide Şenol Kul

Terme’de Kul mu, Yirmibeşoğlu mu aday?"

Yerel seçim öncesi Terme ilçesinde sular adeta ısınmaya başladı. Yirmibeşoğlu için aday olmaz diyenlere "Halk isterse adayım" diyen Yirmibeşoğlu'na karşılık AK Partide Şenol Kul,Fikret Oy gibi isimler gündeme getiriliyor. Kul tüm adaylara göre önde çıkan isim olarak dikkat çekiyor. 

2009 yerel seçim sonuçlarına göre AK Parti de mevcut başkan Ahmet Yirmibeşoğlu ile Terme’de girdiği seçimde yüzde 31,8 oy alırken MHP den seçime giren en güçlü adayı Mustafa Canbolat ise seçimde yüzde 29,5 oy almıştı. İlçede kıyasıya yarış bu defa yine MHP, SP ve AK Parti adayları arasında geçeceği iddia edilirken AK Parti de Yirmibeşoğlu'nun yerine Şenol Kul'un daha yakın olduğu iddia ediliyor.

'AK Parti' de Şenol Kul adı bir adım önde'
Terme' de AK parti de Ahmet Yirmibeşoğlu ile seçime girerek 2009 yerel seçimlerinde çok az bir farkla seçimi kazanırken, 2013 seçimlerinde daha dikkatli davranmayı planladığı iddia ediliyor. Terme'de yaşanan son seçiminde  Ahmet Yirmibeşoğlu için neredeyse parmak sayısı oyla seçimi kazanması sonrasında İl ve İlçe teşkilatları işi bu defa sıkı tutmayı hedefliyor. Buna göre Yirmibeşoğlu'na teşekkür ederek yerine güçlü bir isim aradığı iddia edilen Terme' de öne çıkan ilk isim Kozluk Belediye Başkanı Şenol Kul olduğu iddiaları ilçe de dikkat çekiyor.

Kul: Partimin vereceği karara saygı duyarım'
Terme’nin Kozluk ilçesinde yaptığı hizmetlerle sadece Terme’de değil Samsun’da da Şenol Kul’un konuşulduğunu kaydeden partililer, “Kul 2013 seçimlerinde AK Parti’ye büyük fark ile seçimi kazandıracaktır”. Adaylık konusunda renk vermeyen Şenol Kul, “Yeni Büyükşehir Yasası ile Kozluk Beldesi kapanıyor. Ben şu an hizmet yarışındayım adaylık yarışında değilim. Benim bakış açım, Terme ilçesinde benim ağabeyim dediğim, saydığım ve sevdiğim  partimizin belediye başkanı var. O makam boş değil. Görev verildiğinde kabul etmemezlik yapamayız ama mevcut Başkanımız tamam derse o zaman partimin vereceği karara saygı duyarım. Biz bu partinin neferiyiz nerede görev verilirse orada üzerimize düşeni yaparız” şeklinde konuşmasına rağmen vatandaşların çoğunluğu Kul' dan yana olduğu iddia ediliyor.

'MHP’de bu kez kesin aday İzzet Bodur mu?'
MHP ye gelince 2 dönem AK Parti' de Yirmibeşoğlu'nun ensesinde adeta nefesini hissettiren Mustafa Canbolat son seçimde % 29,5 oy alarak ikinci olmuştu. 2004 ve 2009 yıllarında seçime giren Mustafa Canbolat’ın 2014 seçimlerinde aday olamayacağı kesin oalrak belirtilirken, MHP’nin başka bir adayla seçime gireceği iddiaları gündeme adeta bomba gibi düştü. Parti kulislerinde Sakarlı eski Belediye Başkanı İzzet Bodur’un adı geçerken Canbolat’ın oyunu geçecek ve AK Parti’yi hezimete uğratacak bir aday arandığı kaydediliyor. Bodur'un Yirmibeşoğlu da olsa Kul' da olsa  İzzet Bodur'un halkla iç içe olması, güleryüzü, çalışkanlığı ve çoğu beldeler ile köylerde tanınan ve çok sevilen bir isim olduğu belirtiliyor. Bodur ise şimdilik adaylık konusunda net cevaplar vermese de siyasette Bodur farkı Terme' de bu defa yaşanacak gibi görünüyor.

'SP’de aday yine aynı Av. Ali yüksek'
Terme ilçesinde 2009 yerel seçimlerinde 25,9 oy ile üçüncü gelen parti olan Saadet Partisi İlçe Başkanı Yusuf Baştuğ, son seçimde olduğu gibi 2014 seçimlerine de Avukat Ali Yüksel ile gireceklerini söyledi. Yaklaşık bir yıldır çalıştıklarını dile getiren Baştuğ, “Ali Yüksel arkadaşımıza güveniyor ve inanıyoruz. İlçede sevilen sayılan bir kişi. İlçemizin sorunlarına da vakıf olmasından dolayı Terme’nin kalkınmasında faydalı olacak bir arkadaşımızla seçimlere girerek kazanmak istiyoruz” diye belirtti.

'5 dönemdir halkın oyları ile seçildiğime göre'

Terme' de tüm bu gelişmeler yaşanırken en çok dikkat çeken AK Parti' de mevcut Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu yaptığı son açıklaması ile AK Partinin işinin bu defa çok zor olduğunu ortaya çıkardı. AK Partide teşkilat ve İl yönetiminin düşüncesinin aksine Başkan Yirmibeşoğlu gazetemize yaptığı açıklamasında şunları dile getirdi. Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, "5 dönemdir halkın oyları ile seçildiğime göre, bu halk yeniden beni görmek istediği sürece adayım. Aksi takdirde aday değilim."

'Ne adayım ne de değilim demedim'

2014 yılı Mart ayında gerçekleştirilecek Yerel Seçimlerde Belediye Başkanlığına bir daha aday olmayacağı iddia edilen Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, Halkın oyları ile seçiliyorsak, bu demektir ki halk bir dönem daha görmek istiyorsa, aday olmamızı isterse yeniden adayım dedi.  Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker'in sorularına içtenlikle cevap veren Yirmibeşoğlu, seçimler yaklaştıkça herkes bir şeyler söyler. Ben bu güne kadar net olarak ne adayım ne de değilim demedim" diyerek düşüncelerini şöyle ifade etti.

' Halkın oyları ile Başkan seçiliyorsa ve halk isterse adayım '

Yirmibeşoğlu, "Terme İlçesinde 5 dönemdir Belediye Başkanlığı görevi yapıyorum. Allah sağlık ve sıhhat verdiği sürece de görev verildiğinde sonuna kadar görevimi yaparım. Ancak son günlerde bazı konularda açıklamaları ve duyumları izliyorum. Hiç kimseye bu güne kadar ne destek veririm dedim ne de bu konu ile alakalı konuştum. Kimse de bana gelip adaysan ben yokum, desteklersen adayım şeklinde konuşmadım, sormadılar. Herkes kendince bir şeyler dile getiriyor. Ama siyasette bir gerçek var. Halkın oyları ile Belediye Başkanları seçiliyorsa, halk istediği sürece buradayım ve adayım. Yeter ki halk istesin" dedi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir