VURAL YEŞİLYURT

VURAL YEŞİLYURT

Seracılık sektörü parlıyor

Seracılık sektörü parlıyor

Tarım ve Orman Bakanlığımız, ülkemiz sınırları içerisinde kayıt dışı seracılık üretimi yapan ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olmayan seraları artık kayıt altına alıyor.

Son dönemde ivme yakalayan Seracılıkta verilerin doğru toparlanması amacıyla Bakanlığımız düğmeye bastı.

Yasal bir düzenleme ile seracılık artık kayıt altına alınacak.

Konuyla ilgili Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı, toplamda 485 bin dekar alanda kayıtlı üretim yapıldığını bu alanın toplam seracılığın yüzde 60’ını oluşturduğunu ve kalan yüzde 40’lık alanın bu yıl yapılacak mevzuat düzenlemesiyle kayıt altına alınacağını ifade etmişti.

Bakan Yumaklı ayrıca, “Yapılacak düzenleme sayesinde örtü altı üretim yapan üreticilerin tamamı desteklerden yararlanabilecek” diyerek desteklemenin yapılacağının bilgilerini de paylaşmıştı.

“811 bin dekar alanda örtü altı üretim yapıldığını aktaran Bakan Yumaklı, açıkladığı alanın yüzde 40’ının kayıt dışı olarak üretim yaptığını Türkiye’nin örtü altı üretimde Avrupa’da 2’nci dünyada ise 4’üncü sırada olduğunu belirtmişti.

Jeotermal enerji kaynağına da değinen Yumaklı, 12 Organize Tarım Bölgesinde kullanılmak üzere çalışmalar yürüttüklerini anlatmıştı.

Anlaşılan; gelecek dönemde topraksız tarım, jeotermal enerji ve alternatif üretim modelleri ile tarımda önemli gelişmelerin yaşanacağına şahit olabiliriz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
VURAL YEŞİLYURT Arşivi