Neden AK Parti ve neden şimdi

Neden AK Parti ve neden şimdi
AK Parti saflarında politikaya devam edecek olan Numan Kurtulmuş, soruları yanıtladı.

 

HAS Parti'yi feshedip AK Parti saflarında politikaya devam edecek olan Numan Kurtulmuş Habertürk TV'de ekranlara gelen Akşam Raporu'nun konuğu oldu. Ece Üner'in sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, gündeme, AK Parti'ye ve siyasete ilişkin sıcak soruları yanıtladı.

YENİ BİR SÜRECE GİRİYORUZ

HAS Parti'yi feshediliyor diye içiniz burkuluyor mu?

Fiilen 14 yıldır siyasetin içerisindeyim. HAS Parti'nin kurulduğu andan itibaren her santimetre karesinde emeğimiz olan bir parti. Ama sonuçta partiyi kurmak nasıl bir irade ise partiyi kapatmak da iradedir. Bu benim tek başıma verebileceğim karar değil. Bu kurucular kurulunun ve olağanüstü kongrenin vereceği karardır. Burada işimiz bitmiyor, yeni bir sürece giriyoruz, hayırlısı olsun.

Bazı Has Partililer yarı yolda bırakıldık diye konuşuyor, ne dersiniz?

Gerek partimizin içerisinde gerek AK Parti'de çeşitli arkadaşlarımız görüşlerini ifade ettiler. Bundan sonra da edebilirler. Bu son derece bir insani süreçtir. Dostluklarımız, arkadaşlarımız, kardeşliklerimiz bakidir. Fikir ayrılığı bizim dostluğumuzu etkilemez. Bu süreçte herkesin söylediklerinden azami ölçüde istifade etmeye çalıştım.

NEDEN AK PARTİ VE NEDEN ŞİMDİ?

Neden AK Parti ve neden şimdi? Siz ayrı durmanıza rağmen Başbakan Erdoğan sizi neden yeniden davet etti?

 Öncelikle sayın Başbakanın AK Parti'nin kuruluşundan önce davet ettiğini bütün kamuoyu biliyor. Sadece AK Parti olarak görmemek lazım. Türkiye siyasetinde 62 yıllık hayatımızın içerisinde bu millet iki temel saikle oy veriyor. Birincisi askeri iktidarın karşısında durana oy veriyor, CHP'nin ve vesayetin karşısında duran partiye oy veriyor. 62 yıldır milletimizin oy verme saikleri değişmedi. 1980 rahmetli Özal'la başlayan süreç bu sistemin, kadroların işleyişlerinin değiştirilmesi süreci idi. Bundan sonraki süreçte Türkiye'de gerçekten millet egemenliğinin tam anlamıyla kurulacağı, milletin gösterdiği istikamette dönüştürülebileceği süreçtir. Bu süreçte bizim ortaya koyduğumuz şey buydu. Biz muhalefetteyken ne iktidar ne de muhalefet partisinin hiçbir mensubunu hedef almadık. Hep kendimiz iktidardaymışız gibi yaklaştık. Sorumluluk duygusuyla hareket ettik. Yeni Türkiye'nin inşaası konusunda bize gelen talep ve teklifin ciddiyetle değerlendirilmesi gerektiğini düşündük. Bu süreçte karınca kararınca elimizi taşın altına koymamız gerektiğine inandık.

 AK PARTİ'NİN HAS PARTİ'YE İHTİYACI YOK AMA..

Başbakan'ın sizin isminiz üzerinde bu kadar ısrar etmesinde isminizin temiz kalması olarak gösteriliyor. Sizi 30 Nisan kongresinden sonra dışarıdan bir bakan veya partide önemli bir koltukta görebilir miyiz?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir