MHP,AK Parti Kongresi'ne temsilci göndermedi

MHP,AK Parti Kongresine temsilci göndermedi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Mesut Barzani'nin onur konuğu olarak davet edilmesi nedeniyle AK Parti 4. Olağan Büyük Kongresi'ne temsilci gönderme kararından vazgeçti

 

MHP Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, AK Parti 4. Olağan Genel Kurulu'na MHP adına Genel Başkan Yardımcıları Ruhsar Demirel ve Prof. Dr. Mevlüt Karakaya'nın katılımının ilgililere bildirildiği hatırlatılarak, "Önceden basın aracılığı ile katılımı duyurulan ve ‘onur konuğu’ olarak takdim edilen zatın ülkemize gelişinin teyidi üzerine söz konusu genel kurulda partimizin temsilinden vazgeçilmiştir" denildi.

CHP’de katılmadı

CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Gülseren Onanç’tan oluşan CHP heyeti, basına ambargo uygulandığı gerekçesiyle AK Parti Kongresi’ne katılmadı.

Kongreyi izlemekten vazgeçen CHP heyeti adına bir açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Basına ambargo uygulayan, gazetelerle gazetecilere yasak koyan, böylece halkın haber alma gerçekleri öğrenme hakkını ayaklar altına alarak bilgi edinme hakkını engelleyen AKP’nin yasakçı anlayışını protesto ediyoruz. CHP olarak kongreyi izleyerek, gazetelerin, televizyonların künyelerine ve köşelerine müdahale eden, yasaklar koyarak Anayasamızın ‘Basın hürdür sansür edilemez’ hükmünü çiğneyen AK Parti’nin yasakçı suçuna ortak olamayız. İktidara geldiği günden beri her yöntemi kullanarak basını sindirmeye, yıldırmaya, teslim almaya çalışan AK Parti’nin bu son yaklaşımı, gazete ve gazeteci yasağı ile tahammül edilemez bir noktaya gelmiştir. Bu yaklaşım Türkiye’ye yakışmayan çağdışı, faşizan bir yaklaşımdır. Bu anlayış, demokrasiyi, çoğulculuğu, çok sesliliği ortadan kaldıran Hitlervari tek adam ve tek ses anlayışıdır. Kurulduğu günden beri ülkemizde demokrasiyi kurumsallaştırarak kökleştirmeye, demokratik laik sosyal hukuk devleti ilkelerini yerleştirmeye çalışan Cumhuriyet Halk Partisi, AKP’nin ve Başbakan’ın Hitler dönemine bile rahmet okutan bu anlayışına, bu uygulamasına sessiz kalamaz, seyirci olamaz. Bu nedenle CHP heyeti olarak AKP’nin yasakçı anlayışını şiddetle kınıyor, kongre salonuna sözde demokrasi yolu yaparak, demokrasiyi, basın özgürlüğünü salon dışına atan AKP’yi kongre salonunda bu ayıbıyla baş başa bırakıyor, tek adam, tek ses şovunu izlemedik ve kongre salonuna gitmedik." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir