Karadeniz Bizim Ortak Paydamız

Karadeniz Bizim Ortak Paydamız
TBMM Başkanı Çiçek, Karadeniz bölgesinde sivil toplum kuruluşları (STK) aracılığıyla gündeme gelecek, çözüm aranacak veya birlikte kampanyalar halinde sürdürülebilecek birçok konu bulunduğunu bildirdi.

 

Çiçek, 3. Karadeniz Ülkeleri STK Forumu kapsamında sivil toplum kuruluşları temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti. Çiçek, yaptığı konuşmada, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın, Karadeniz coğrafyasında barışın, istikrarın, kalkınmanın sağlanması ve refahın artırılması amacıyla kurulduğunu belirterek, ''Görüşlerimizi, kültürlerimiz ve başkaca farklılıklarımız olmasına rağmen Karadeniz bizim ortak paydamız'' dedi.

Bugünün dünyasında sivil toplumun öneminin arttığına dikkati çeken Çiçek, Karadeniz bölgesinde STK'lar aracılığıyla gündeme gelecek, çözüm aranacak veya birlikte kampanyalar halinde sürdürülebilecek birçok konu bulunduğunu söyledi.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği'nin sadece ekonomiyle ilişkili göründüğünü ancak bunun alanını genişletmek gerektiğini ifade eden Çiçek, şöyle devam etti:

''Sadece ekonomik değil, sosyal olarak, kültürel olarak, sportif faaliyetler olarak, sivil toplumun yapabileceği ne varsa bunların gerçekleşmesi bakımından kısıtlayan herhangi bir şey yok. Onun için daha rahat hareket etme imkanınız var. Bu süreci başarılı bir şekilde sürdürebilir. İyi bir çaba, iyi bir gayret gösterilirse evvela kendi bölgenizde sonra da mücavir bölgelerde olmak üzere çok önemli faaliyetleri STK'lar yapabilirler. Mesela çevre konusu, çocuk ölümleri dahil birçok konuyu bugün dünyada bilinir, fark edilir ve tedbir alınması gereken konular olarak gündeme getiren STK'lardır. Bizim çevremizde de bu manada çok problem var. Onun için bu adımlar iyi adımlar ama arkası da iyi gelmeli. Yoksa senede bir defa ay ve güneş tutulması gibi tutulur kalırsanız bunun bir faydası olmaz. Bu gruplar turistik seyahat grupları olur. Onun da insanların birbirlerini tanımaları bakımından bir faydası var ama iddiayı yukarıdan koyup küçük adım atarsak bir süre sonra kuruluşların güvenilirliği kalmaz.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir