Hz. Mevlana Samsun’da Anılacak

Hz. Mevlana Samsun’da Anılacak
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, sevgi ve hoşgörü medeniyetinin güneşi Hz. Mevlana'nın 'Konser ve Sema Töreni' ile anılacağını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Samsun Devlet Klasik Türk Sanat Müziği Korosu ve İlkadım Belediyesi işbirliği ile 26 Aralık Perşembe Saat 19.30'da Atatürk Kültür Merkezi’nde 'Mevlana Konseri ve Sema Töreni' programı yapılacak.

Hz. Mevlana'yı anma etkinlikleri kapsamında organize edilen Mevlana Konseri ve Sema Töreni için Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu konser icra edecek. Solistliğini Güzel Sanatlar Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Belviranlı'nın yapacağı konserde sema töreni de sergilenecek.

Son yıllarda evrensel manada Mevlana'ya duyulan ilgi, ona duyulan sevgi, gün geçtikçe artarak devam ettiğini kaydeden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Hz. Mevlana'nın insan düşüncesine yepyeni bir mesaj veren insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan müstesna bir ışık olduğunu söyledi.

 

"MEVLANA BİZİM İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ"

Mevlana, hoşgörü medeniyetinin mimarı olarak tüm insanlığı ve gönülleri sevgiyle birleştirdiğini ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, "Anadolu’dan dünyaya açılan sevgi medeniyetinin kurucusu ve mümtaz şahsiyet Hz. Mevlana, insanlığı sevgi ve hoşgörü ikliminde buluşturmuştur. Hz. Mevlana'nın gönül dünyasına ektiği sevgi ve hoşgörü, medeniyetimizin köküdür. Bu köklere sahip çıkmak ve insanımızı kökleri ile bağlantılı kılmak mecburiyetindeyiz. Kendi kültür ve medeniyet köklerinden beslenmeyen toplumlar, kişilik bunalımları, toplumsal çöküntüler, manevi ve ahlaki yönden de büyük yıkımlar yaşama tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bizim ve tüm dünya ülkeleri için Mevlana’nın düşünceleri son derece önemlidir. O’nun anılması ve anlaşılması için üzerimize düşen vazifeyi hakkı ile yerine getirmek zorundayız. Hizmetlerimizi en güzel şekilde sürdürürken manevi mirasımızı, insanımızla buluşturmayı kendimize vazife biliyoruz. Bu münasebetle sosyal ve kültürel faaliyetlere çok büyük önem veriyor, şehrimizin kültür çıtasını her gün daha yükseklere çıkarmak için büyük gayret gösteriyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz