HÜSEYİN ÇELİK’TEN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

HÜSEYİN ÇELİK’TEN GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMALAR
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, İmralı tutanaklarının basına sızdırılmasıyla ilgili olarak BDP'ye çağrıda bulunarak, "Bu sızdırmayı kim yaptı, kime yaptırdı, nasıl yaptı, ne zaman yaptı, neyle yaptı bunu bilmiyorum ben. Eğer BDP'den bir hı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çelik, çözüm sürecine ilişkin olarak, "CHP içerisindeki ulusalcıların bastırması sonucu CHP'liler büyük çapta ağız değiştirdiler" derken, CHP'nin çözüm sürecine destek vermemek için ipe un serdiğini ifade etti. CHP ve MHP'nin tavrını eleştiren Çelik, "AK Parti'ye muhalefet edeyim derken, AK Parti aleyhinde kamuoyunu yönlendireyim derken; kendi ülkemize, kendi çocuklarımıza yazık etmeyelim. Anamuhalefet partisinin bu meselede parmağını bile taşın altına koymasını biz önemsiyoruz. Bırakın elini koymasını, parmağını bile koymasını önemseriz" şeklinde konuştu.
Çelik MHP ile ilgili olarak ise şunları söyledi:
"MHP'nin tavrı zaten bellidir. MHP Genel Başkanı'nın ve MHP sözcülerinin söyledikleri ırkçı bir ruh halinin hezeyanlarından başka bir şey değil. Sayın Bahçeli kürsüye çıktığı zaman hakaretten, küfürden başka bir şey bilmiyor. Biz onlara onların ifadeleri ile tabirleri ile hitap etmeyeceğimizi defalarca söyledim. Bugün yine söylemeyeceğim. Ama tekrar söylüyorum; Sayın Bahçeli'nin ve birçok arkadaşının söyledikleri, Sayın Başbakanımızla ilgili söyledikleri, hükümetimiz ve partimizle ilgili söyledikleri; ırkçı bir beynin, ırkçı bir ruhun hezeyanlarından başka bir şey değildir. Evet biz ırkçılığı ayaklarımızın altına almışız kardeşim. Biz 76 milyon insanı kucakladık, kucaklıyoruz, kucaklamaya devam edeceğiz. Kürtçü ırkçıları da dinlemeyeceğiz, Türkçü ırkçıkları da dinlemeyeceğiz. Bu toplumun her kesimi adeta nefesini tutmuş ve bu meselenin hallini bekliyor. Ve hükümet de adeta kafasını taşın altına koydu. Burada yapılması gereken sorumluluk duygusuyla hareket etmektir."

"CHP'LİLER SİYASET ÜRETMEDİKLERİ İÇİN DEDİKODU ÜRETİYORLAR"
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, bir gazetecinin Suriyeli sığınmacıların Türk vatandaşlığına geçirildiği ve bunlara oy kullandırılacağı şeklinde bazı CHP milletvekillerinin iddiası olduğunu hatırlatması üzerine şunları kaydetti:
"Bir insanın vatandaşlığa geçmesi İçişleri Bakanlığı'nın verdiği bir kararladır. Ben ilk defa böyle bir şey duyuyorum. Hele hele Türkiye'de 300 bin Suriyeli var. 300 bin Suriyeli değil, 30 Suriyeli bile eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmiş olsaydı geçseydi bunu başta siz olmak üzere bütün Türkiye duyardı. CHP'liler siyaset üretmedikleri için dedikodu üretiyorlar herhalde. Oturdukları yerde bir şey icat ediyorlar, önce kendileri söylüyor sonra bir internet sitesinde çıkıyor sonra diyorlar ki, 'bak gazeteler de yazdı. Medyada da çıktı' diyor bu sefer kendi yalanlarına kendileri inanmaya başlıyorlar. Bunun üzerinde çok durmayı bile abes kabul ediyorum. Bizim zaten Türkiye'de oy kullanacak 52 milyon vatandaşımız var. Ve Türkiye'deki vatandaşlarımızdan bizim oy almak gibi sıkıntımızda yok onu da söyleyeyim. CHP'nin varsa böyle bir kaygısı, o başka yollara başvurabilir."
Çelik ayrıca AK Parti'nin oy oranıyla CHP'nin oy oranlarını da kıyaslayarak Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. "21 buçuk milyon insan geçen seçimde AK Parti'ye oy kullanmış" diyen Çelik, "Dolayısıyla bizim kendi vatandaşımızdan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızdan oy almak gibi bir sıkıntımız mı var. CHP 1 milyon üyeye ulaşacağız diye neredeyse zil çalıp oynayacaklardı. Şimdi biz 8 milyon üyeye ulaştık biz bu gürültüleri koparmıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu 'biz böylelikle en çok üyesi olan sosyal demokrat parti olduk' dedi. Ve bununla övündü. Bizim böyle bir derdimiz yok" şeklinde konuştu.

"BDP TUTANAKLARI SIZDIRANI BİLİYORSA AÇIKLASIN"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, bir gazetecinin BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İmralı tutanaklarının sızdırılmasının hırsızlıkla ilgili olduğu yönündeki açıklamalarını hatırlatması üzerine, "Bu sızdırmayı kim yaptı, kime yaptırdı, nasıl yaptı, ne zaman yaptı, neyle yaptı bunu bilmiyorum ben. Eğer BDP'den bir hırsızlık olayı ise, hırsızı biliyorlarsa arkadaşlar hırsızı açıklasınlar. Çünkü BDP'li milletvekilleri de oradaki yöneticiler de bunun ahlaki bir mesele olduğunu, bunun pek ahlaki olmadığını kendileri de ifade ediyorlar" dedi.
"Bu sızdırılan şeylerin de Türk kamuoyu açısından, bizim kamuoyu açımızdan da çok büyük bir kıymeti harbiyesi olduğu kanaatinde değilim" diyen Çelik, "Bu sızdırmalar ve azdırmalara kimse tevessül etmesin" uyarısında bulundu. Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Çok hassas olmamız gereken bu süreçte, kimse armudun sapı, üzümün çöpü hesabı yapmasın. Detaylar tabi ki önemlidir ama detaylardaki bazı olumsuzluklara takılırsak biz bütün fotoğrafın tamamını göremeyiz. Bütün duvarı görmemiz gerekirken, sadece bir tuğladaki arızaya takılırsak bu gemiyi yürütemeyiz. Sayın Başbakanın esas derdi, AK Parti'nin, hükümetin esas derdi bu memleketin çocuklarının ölmemesi, akan kanın durması, annelerin göz yaşlarının dinmesidir."

PKK'NIN ELİNDEKİ KAMU GÖREVLİLERİ
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, PKK'nın elindeki kamu görevlilerinden 6 tanesinin en geç Çarşamba günü serbest bırakılacağı yönündeki BDP kanadından gelen açıklamaları da değerlendirdi. Çelik, bu bilginin yeni bir bilgi olmadığını belirterek, öncelikle bu sivillerin kaçırılmasının kabul edilebilecek olmadığını söyledi. "Bu süreçte bunların bırakılmasını da olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz" diyen Çelik, bu sivillerin kısa sürede serbest bırakılmasını temenni etti.

"MUHALEFETİN İTİRAZI VARSA MUHALEFET ŞERHİ YAZAR"
Çelik, İmralı'ya gidecek 3. heyetle ilgili Adalet Bakanı'nın bazı açıklamaları olduğunu hatırlatılarak takvimin netleşip netleşmediği sorulması üzerine, "Sayın Adalet Bakanı, İmralı'ya gidecek olan BDP'lilere izin verme makamında olan bir arkadaşımızdır. Tabii onun söyledikleri doğrudur. Bizi de, sizi de hepimizi bağlar. Ama Sayın Adalet Bakanı da, şu gün, şu saat gibi bir açıklama yapmamış. Tahminen önümüzdeki hafta demiş. Çünkü bu önümüzdeki 3 ayrı adrese gönderilen mektupların cevaplarının da İmralı'ya ulaştırılması gerekiyor. Meselenin özü budur. Sayın Bakan böyle bir açıklama yaptı, ben de biliyorum, kendisiyle konuştum. Tahminen önümüzdeki hafta ama bu sarka bilir mi, bir sonraki haftanın başı olabilir mi, gelecek haftanın sonu olabilir mi, bununla ilgili Sayın Bakan da belirtmedi ben de bir tarih veremeyeceğim" diye konuştu.
Çelik, TBMM'de hazırlanan Uludere Raporu'na yönelik CHP'nin eleştirileri sorulması üzerine muhalefet milletvekillerinin varsa itirazları gelecek Salı'ya kadar şerhleri yazacaklarını söyledi. "Birisinin rapora bir muhalefeti varsa muhalefet şerhi yazar" diyen Çelik, CHP'nin de muhalefet şerhi yazacağına dikkat çekti. Çelik ayrıca raporu hazırlayan komisyonun bir mahkeme olmadığını, bir yargılama yapmadığı belirterek, bu raporun Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı'na gönderileceğini ve savcılığın raporun içinden istediği noktaları değerlendirebileceğini anlattı. Çelik, "Muhalefetin itirazları olabilir, ona da saygı duyarız. O itirazlarını da muhalefet şerhlerine yansıtsınlar" diye konuştu.
Hüseyin Çelik'e ayrıca, BDP Milletvekili Hasip Kaplan'ın 4. Yargı Paketi için 'Boş bir paket' nitelemesinde bulunması da soruldu. Çelik, "Boş ve dolu kavramları göreceli kavramlardır" diyerek, "O da Sayın Kaplan'ın kendi görüşüdür" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir