Geleneksel Çocuk Şenliği başlıyor

Geleneksel Çocuk Şenliği başlıyor
Geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ilk defa başlatılan 1. 2. 3. ve 4. Sınıfları kapsayan İlkokullar Fiziksel Etkinlik bu sene Geleneksel Çocuk Şenliği ile daha da kapsamlı bir şekilde 02/Nisan -09/ Nisan /2014 tarihileri

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İlkay Aydın, 1-2-3-4-5-6-7-8 ve 9. Sınıfları kapsayan   unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızla hem kültürümüzü hem de eğlenmenin ne denli önemli bir unsur olduğunu günümüz çocuklarına göstermek bakımından her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesi ilçemizde kutlamaya devam edeceğiz dedi.

Aydın yaptığı açıklamasında, "Mart ayı içerinde tüm okullara tanıtım toplantısı yapılan oyunlar: İlçemiz Mustafa Dağıstanlı Spor Salonunda başlayacak etkinliklere 34 okulun katılacağı açıklandı. Geleneksel  Çocuk Şenliğinin  ilk günün de 1. Sınıfların El Değdirerek  Bayrak Koşusu  ve 2. Sınıfların Dairesel  Bayrak Koşusuyla oyunlarımız başlayacak.3 Sınıflar Kiremit devirmece 4 cu sınıflar Fasulye toplama 5 nci Tünel topu 6 ncı sınıflar Mendil kapmaca 7 ncı sınıflar Sek sek  oyunu 8 ncı sınıflar Yakar top 9 ncu sınıflar Halat çekme oyunlarını oynayacaklar. İlçe müdürlüğü olarak tüm koordinatör öğretmelerimizle beraber bu şenliğe herkesi Mustafa Dağıstanlı spor salonumuza davet ederiz" şeklinde konuştu.

HABER-FOTO: Kübra YILMAZ - Sema Nur KOÇAKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber