Belediye Meclis Üyelikleri AK Parti: 25 + 6 :MHP

Belediye Meclis Üyelikleri AK Parti: 25 + 6 :MHP
Yerel seçimleri kazanan AK Parti ve ikinci olan MHP de şimdi gözler Belediye Meclis Listelerine çevrildi. İlk belirlemelere göre Büyükşehire AK Parti 5, MHP bir Belediye Meclis Üyesi gönderme hakkını kazandılar.

30 Mart Yerel seçimleri öncesinde adeta kıran kırana geçen siyasi çalışmalar sonuçlandı. Çarşambada seçimleri açık ara kazanan AK Parti ve ikinci olan MHP de şimdi de gözler Belediye Meclis ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliklerine çevrildi. Resmi olmayan ilk bilgilere göre AK Parti 5'i Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olmak üzere 25 Belediye Meclis Üyeliğini alırken, ikinci olan MHP ise birisi Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olmak üzere 6 Belediye Meclis Üyeliğini kazandıkları belirtildi.

Bu sonuçlara göre AK Partide Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak hem Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde hem de Çarşamba Belediye Meclisinde görev yapacak 5 kişi şöyle: Belediye Meclis listesinin ilk sırasında listeye giren Muhasebeci Süleyman Semiz, Kontenjan adaylardan İshak Köksal 5 yıl aradan sonra yeniden Meclis Üyesi olurken Köksal'ın yanı sıra Eski Çınarlık Belediye Başkanı Nihat Soğuk, Eski Çarşamba AK Parti İlçe Başkanı Anıl Seyfi Arslan ve İlknur Gümüş. AK Partinin diğer Belediye Meclis Üyeleri : Fahri Dalgıç, Kemal Ayan, İdris Ankaralı, Fatma Altun, Hasan Öneği, Mithat Bircan, Seyfi Cebeci, Melek Karpuzoğlu, Necati Tozmaz, Selim Sağlam, Muharrem Fatsal, A. Ferhan Fermancı, Mehmet Eryiğit, Yusuf Karamuk, Kerim Kocaman, Yusuf Alan, Cemil Biçme, Orhan Ak, İbrahim Taflan, Kerim Deniz ve Bahtiyar Aslantaş.

MHP' de ise Belediye Meclis Üye Listesinin ilk sırasında bulunan Eczacı İbrahim Sezgin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak MHP'yi hem Samsun hem de Çarşamba Belediye Meclisinde temsil etmek üzere seçilirken Çarşamba Belediye Meclis Üyeliğiniz kazanan isimler şöyle sıralandılar: Muammer Aydemir, Harun Kaya, Ali Osman Tombul, Ercan Sağlam, Durmuş Öztürk, Metin Özdemir ve Ertuğrul Çakır oldukları belirtildi. 

MHP Çarşamba ilçe Başkanı Süleyman Akdemir ile Belediye Başkan Adayı İlyas Aydın'ın seçim sonrası ilk açıklamasını bugün yapacağı öğrenilirken kesin listenin bu gün İlçe Seçim Kurulunca netleşerek parti teşkilatlarına bildirileceği öğrenildi.

HABER-FOTO: Kübra YILMAZ- Engin ÇAĞATAY

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber