Galatasaray'ın rakibi belli oldu

Galatasarayın rakibi belli oldu
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finaldeki rakibi belli oldu

 

Schalke 04'ü eleyerek Şampiyonlar Ligi'nde son 8 takım arasına kalan Galatasaray'ın, çeyrek finaldeki rakibi İspanyol Real Madrid oldu. UEFA şampiyonlar ligi'nde ilk maçlar 2-3 Nisan 2013 tarihlerinde oynanacak. Rövanş karşılaşmaları ise 9-10 Nisan 2013 tarihlerinde gerçekleşecek.

 

DİĞER EŞLEŞMELER

Real Madrid - Galatasaray

Malaga -  Borussia Dortmund

PSG - Barcelona

Bayern Münih - Juventus

REAL MADRİD'İ TANIYALIM

Real Madrid CF, merkezi İspanya'nın Madrid şehrinde kurulmuş olan ve futbol şubesi ile tanınan spor kulübü. İsminde bulunan "Club de Fútbol" ibaresine rağmen sadece futbol değil basketbol takımı da mevcuttur. FIFA tarafından 20. yüzyılın en iyi futbol takımı olarak nitelendirilen[3][4] Real Madrid tarihi boyunca 32 La Liga, 18 İspanya Kral Kupası, 9 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Kupası, 1 UEFA Süper Kupası ve 3 Kıtalararası Kupa şampiyonluğu yaşamıştır. Avrupa Kulüpler Birliği'nin kurucu üyelerinden biri olan Real Madrid, eski G-14 oluşumunun da kurucu üyelerinden birisidir. Kulübün isminde bulunan "Real" kelimesi İspanyolca'da "kraliyet" anlamına gelmektedir ve bu unvan logosunda bulunan kraliyet tacı ile birlikte 1920 yılında XIII. Alfonso tarafından kulübe verilmiştir. Real Madrid; Real Sociedad, Real Unión, Real Betis ve Real Zaragoza ile birlikte isminde "Real" unvanını kullanma ve logosunda kraliyet tacını taşıma yetkisini direkt olarak kraldan alan ender kulüplerden biridir.

1902 yılında kurulan kulüp tarihi boyunca hiç küme düşmemiştir. 1950'li yıllarda hem Avrupa hem de İspanya futbolunda önemli bir güç haline gelmiş, 1980'li yıllarda kazandığı iki UEFA Kupası, beş La Liga şampiyonluğu, bir İspanya Kral Kupası şampiyonluğu ve üç İspanya Süper Kupası ile La Quinta del Buitre olarak anılır olmuştur.

Kulüp kurulduğu ilk dönemlerde beyaz üzerine çapraz lacivert çizgili forma giymekte iken özellikle seslerini duyurmaya başladıkları 1950'li yıllarda giydikleri düz beyaz formalar sebebi ile "Beyazlar" anlamına gelen "Los Blancos" lakabı ile tanınmaya başlamışlardır. Kulübün stadyumu olan Santiago Bernabéu, 1947 yılında açılmıştır. Kapasitesi ilk dönemlerde 120.000 kişi olmasına rağmen UEFA standartlarına uyması için sonraki yıllarda kapasitesi düşürülmüştür. Bernabéu, 1957, 1969, 1980 ve 2010 yıllarında UEFA Şampiyonlar Ligi'nin finallerine evsahipliği yapmıştır.

Real Madrid'in ezeli rakiplerinden olan FC Barcelona ile oynadığı karşılaşmalar "El Clásico" olarak nitelendirilmektedir ve bu rekabet tüm dünyadaki futbolseverler tarafından takip edilmektedir. Kulüp, 479.500.000€ gelirle dünyanın en zengin futbol kulüpleri arasında yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir