Galatasaray, Hatayspor'u tek farklı geçti, Okan Buruk rekor kırdı

Galatasaray, Hatayspor'u tek farklı geçti, Okan Buruk rekor kırdı
Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında konuk ettiği Atakaş Hatayspor'u 1-0 yendi.

Lider Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında konuk ettiği Atakaş Hatayspor'u 1-0 yenerek zirvedeki yerini korudu. RAMS Park'ta yaklaşık 45 bin taraftar önünde yapılan maçın 12. dakikasında Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçen sarı-kırmızılı takım, ilk yarıyı bu skorla önde tamamladı. İç saha avantajına rağmen oyuna hükmedemeyen Galatasaray, ikinci yarıda rakibine tehlikeli ataklar geliştirme fırsatı verdi. Net pozisyona girmekte zorlanan sarı-kırmızılı ekip, kalesini gol kapatmayı başardı. İkinci yarısından gol sesi çıkmayan mücadeleyi Galatasaray 1-0 kazandı. Bu sonuçla sarı-kırmızılı ekip, 31. haftada 27. galibiyetini aldı. Üç de beraberliği bulunan Galatasaray, puanını 84'e çıkardı. "Cimbom" maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe ile puan farkını da 5'e taşıdı. Düşme hattından uzaklaşmaya çalışan Hatayspor ise 12. kez mağlup oldu. Akdeniz temsilcisi, 33 puanda kaldı.

Icardi, 3 maç üst üste gol attı

Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, son 3 lig maçında fileleri havalandırdı. Ligin 29. haftasındaki Çaykur Rizespor müsabakasında 1, 30. haftadaki Kasımpaşa karşılaşmasında 2 kez ağları sarsan Icardi, Hatayspor'u da boş geçmedi.Mauro Icardi, bu sezon Süper Lig'de 18, tüm kulvarlarda ise 24. kez gol sevinci yaşadı. Sarı-kırmızılı santrfor, Süper Lig'deki gol krallığı yarışında Fenerbahçeli Edin Dzeko'yu yakaladı.

Hatayspor'un golü VAR incelemesine takıldı

Atakaş Hatayspor'un 58. dakikada bulduğu gol Video Yardımcı Hakem (VAR) incelemesinden sonra iptal edildi. Hatay temsilcisi, mücadelenin 58. dakikasında Sergio Carlos Strandberg ile skora 1-1 denge getirdi. Hakem Ali Şansalan, pozisyonda orta noktayı gösterdi. Şansalan, 3 dakika 20 saniye kadar süren VAR incelemesinin ardından Strandberg'in ofsaytta olduğu gerekçesiyle golü geçersiz saydı.

Okan Buruk rekoru ele geçirdi

Okan Buruk, Mircea Lucescu ile paylaştığı sarı-kırmızılı takımın başında sahasında üst üste kazanma rekorunu kırdı. Süper Lig'de geçen sezon son 3, bu sezon da 16 iç saha maçından galibiyetle ayrılan Okan Buruk, Galatasaray'ın başında iç sahada en uzun galibiyet serisi yakalayan teknik direktör oldu. Lucescu, Galatasaray'ın başında Mayıs 2001-Mayıs 2002 arasında iç sahada 18 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı.

Galibiyet serisi 12 maça uzadı

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'de yaptığı son 12 maçtan galip ayrıldı. Son olarak Süper Lig'in 16. haftasında deplasmanda EMS Yapı Sivasspor ile 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım, sonrasındaki 12 karşılaşmayı kazandı. Ligde bu sezon tek yenilgisini 12. haftadaki Hatayspor maçında yaşayan Galatasaray, sonrasındaki 19 maçta mağlup olmadı. Galatasaray, bu süreçte 17 galibiyet, 2 beraberlik aldı.

Evinde bu sezon 16'da 16 yaptı

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon sahasında oynadığı bütün maçlarda galibiyet elde etti. RAMS Park'ta oynadığı 16 Süper Lig karşılaşmasından da galibiyetle ayrılan sarı-kırmızılılar, ligde sahasında puan kaybı yaşamayan tek takım konumunda bulunuyor.

Sahasındaki yenilmezlik 33 maça çıktı

Galatasaray, Süper Lig'de sahasında çıktığı son 33 maçta mağlup olmadı. Ligde taraftarı önündeki son yenilgisini geçen sezon iç sahada çıktığı ilk karşılaşma olan Giresunspor maçında yaşayan sarı-kırmızılılar, sonrasındaki 33 mücadeleyi kaybetmedi. Galatasaray, iç sahadaki son 19 Süper Lig müsabakasını kazandı. Galatasaray, söz konusu süreçte Seyrantepe'de çıktığı lig karşılaşmalarında 31 galibiyet ve 2 beraberlikle sahadan ayrıldı.

"Üçlü" tezahüratı Muslera'dan

Maç sonu klasikleşen "üçlü" tezahüratını Galatasaray'da 500. resmi maçına çıkan kaleci Fernando Muslera çektirdi. Sarı-kırmızılı futbolcular, galibiyeti kale arkasındaki taraftarlarla kutladı. Taraftarların isteğiyle "üçlü" tezahüratını Uruguaylı file bekçisi Muslera yaptırdı. Tezahüratın ardından ceza yayı üzerinde omuz omuza veren futbolcular, taraftarla marş söyledi. Dünya ikincisi down sendromlu milli futsalcılar maçı izledi. Galatasaray Kulübü, Antalya'da düzenlenen Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda dünya ikincisi olan Down Sendromlu Futsal Milli Takımı'nı ağırladı. RAMS Park'ta yapılan maç öncesinde başkan Dursun Özbek ile bir araya gelen milli futsalcılar, Atakaş Hatayspor mücadelesini de izledi.

İlk yarı

6. dakikada Ziyech'in sağdan ortasında ön direkte Mertens'in kafayla vurduğu top uzak direğin dibinden auta çıktı.

12. dakikada sarı-kırmızılı ekip öne geçti. Sağdan Mertens'in kullandığı kornerde altıpas üzerinde uygun durumda bulunan Icardi, kafayla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

16. dakikada Barış Alper'in sağdan ortasında top kaleci Erce ve defansı geçerek arka direğe geldi. Altıpas içinde uygun durumda vururken dengesini kaybeden Icardi, topu yandan auta atarken net bir fırsatı değerlendiremedi.

23. dakikada savunma arkasına atılan pasla sol kanattan hareketlenerek ceza sahasına giren Rivas, kaleci Muslera'yla karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, Uruguaylı file bekçisi soluna yatarak topun sahibi oldu.

27. dakikada ceza sahası sol köşesinde topu alan Mertens, uzak köşeye plase vuruş denedi. Kaleci Erce'yi geçen meşin yuvarlak üst direğe çarparak oyun alanını terk etti.

43. dakikada Ziyech'in soldan kullandığı kornerde altıpasta yükselen Abdülkerim'in kafayla vurduğu top az farkla auta gitti.

Mücadelenin ilk yarısı, Galatasaray'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

58. dakikada VAR, Hatayspor'un golünü ofsayt sebebiyle geçerli saymadı. Ghoulam'ın sol taraftan kullandığı taçta Maksimovic, ceza sahası içinde meşin yuvarlağa kafayla vurdu. Kaleci Muslera'nın bu vuruşu çelmesinin ardından Strandberg, dönen topu önünde buldu ve golünü attı. VAR incelemesinde Strandberg'in ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol, iptal edildi.

63. dakikada Halil Dervişoğlu'nun pasında Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Strandberg, ceza sahası sol çaprazından vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak, az farkla auta çıktı.

71. dakikada Mertens'in sağ taraftan kullandığı kornerde Kaan Ayhan, altıpas çizgisi üzerinde topa kafayla vurdu. Meşin yuvarlak yandan auta gitti.

90+3. dakikada Dele-Bashiru'nun pasında topla buluşan Kerim Alıcı, ceza sahası sağ çaprazından şutunu çekti. Meşin yuvarlak kornere çıktı.

Müsabaka sarı-kırmızılı ekibin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Buruk: Kazandık ama sahadan mutlu ayrılmadım

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, basın toplantısına, "İstanbul'da yaşadığımız ve birçok kişiyi kaybettiğimiz bir yangın faciası vardı. Ölenlere rahmet diliyorum. Diğer başsağlığı dileğim de kameraman Samet Kulak için. O da sizler gibi aramızdan biriydi. Onu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz." diyerek başladı. İyi performans sergileyemediklerini belirten Buruk, "Kazandık ama sahadan mutlu ayrılmadım. Bunun nedeni iç sahada ortaya koyduğumuz performansın altında kalmamızdı. Çok iyi ve kaliteli oyunculara sahibiz. Bu oyuncuların özellikle top bizdeyken daha iyi işler yapmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. Maçın 12. dakikasında 1-0 öne geçtiklerini hatırlatan tecrübeli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Erken golü attık, maça rahat başladık. Devamında rakip bize oynama şansı verdi, bizi rahat bıraktı ama hücumda istediğimiz performansa ulaşamadık. Geçişlerde ve savunma arkasına atılan toplarda da pozisyonlar verdik. Sonunda istatistiksel olarak çok öndeyiz ama kendi kalitemizin altında bir oyun ortaya koyduk. Bunun nedenlerinden biri uzun bir lig arası olabilir. Türk futbolunda gergin de bir ortam var. Psikolojik olarak oyuncuları ne kadar hazırlasanız, rakibiniz üzerinde kurduğunuz baskı ve avantajı net bir şekilde anlatsanız da zaman zaman performansta düşüşler oluyor. Bunun çok uzun sürmeyeceğini düşünüyoruz. Bir sonraki maç daha da iyi bir şekilde sahada olacağız, şampiyonluk inancımızı net bir şekilde ortaya koyacağız. Ligin bitimine 7 maç kaldı. Bunların hepsini kazanarak sezonu bitirmek istiyoruz."

Fenerbahçe'nin Süper Kupa'ya 19 yaş altı takımıyla çıkma ihtimali

Okan Buruk, 7 Nisan Pazar günü Şanlıurfa'da Fenerbahçe ile yapacakları Turkcell Süper Kupa maçına tam kadro çıkacaklarını söyledi. Fenerbahçe'nin maça 19 yaş altı takımıyla çıkma ihtimalinin olduğunun söylenmesi üzerine Buruk, "Bu bizim sorunumuz değil. Mesela Alanyaspor maçına rakibimiz hangi kadro ile çıkacak diye bakmıyoruz. Gidip normal kadromuzla belirlenen tarihte ve saatte maçımıza çıkacağız. Şanlıurfa halkı da merakla iki büyük takımı bekliyor. Kendi programımız üzerinden gideceğiz. Rakibimiz ister çıkar ister çıkmaz ya da farklı bir şey olur ama bununla ilgili benim söyleyeceğim bir şey yok." değerlendirmesinde bulundu.

"Devletimizin ve TFF'nin ortamı sakinleştirecek kararlar almasını bekliyoruz"

Okan Buruk, devletten ve Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) futboldaki gergin ortamı sakinleştirecek kararlar almasını beklediklerini söyledi. Saha dışındaki tartışmaların takımı nasıl etkilediğinin sorulması üzerine Buruk, şöyle konuştu: "Saha içinde kalmak ana amacımız. Dışarıya çok fazla kulak asmak istemiyoruz. Herkes her şeyi söyleyebilir. İsteyen istediğini söylüyor ve yaptırıyor ama karşılığında bir ceza almıyor. Tehdit eden de farklı davranan da karşılığında cezasını almıyor. Böyle bir özgürlük varken bunu kullanmak isteyenler oluyor. Galatasaray Teknik Direktörü olarak ben hep sahada kalmak istediğimi söylüyorum. Çünkü Fenerbahçeli oyuncularla, teknik ekibiyle arkadaşız. Milli takım kampında Galatasaraylı, Fenerbahçeli oyuncular birbiriyle sarılıyor, birlikte tatile gidiyorlar. Futbol camiasında, gerçekten futbolun içinde olan futbolcular, teknik adamlar, gazeteciler olarak arkadaşız, dostuz. Sokakta da farklı takımı tutanlar el ele, kol kola ama bunu bozmak isteyen insanlar ortaya çıkabiliyor. Bununla ilgili zamana ihtiyaç var. Futbolun gerçek sahipleri burada kalacak, olmayanlar bu işten çekilecek. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve diğer takımların teknik heyetiyle, futbolcularıyla dostluğumuzu ortaya koymamız gerek. İşin gerçeği bu. Diğerinin gerçekçi olduğuna inanmıyorum. İnsanlar provoke ediliyor. Bu ülkede Halil Umut Meler'in dövülmesi yaşanmadı mı? Herkes ayağa kalktı, ziyarete gitti ama yine benzer şeylerin ortaya çıkarılmaya çalışıldığını görüyoruz. Bu da spor için üzücü. Devletimizin ve TFF'nin ortamı sakinleştirecek kararlar almasını bekliyoruz. İki çok başarılı takım var. Fenerbahçe ve Galatasaray arasında inanılmaz çekişme var. Son yılların en çekişmeli ligi yaşanıyor. İkisi de kazanarak devam ediyor. Bizim 7 maçımız, Fenerbahçe'nin 8 maçı var. Avrupa için mücadele eden takımlar var. Burada sahaya ve şampiyonluğa odaklanmamız bizim için daha doğru olacak." Buruk, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın kendisiyle ilgili açıklamalarına değinerek, "Tartışmaların dışında kalmak istiyoruz. Doğrudan beni ve çocuğumu hedef alan konuşmalar oluyor. Yakında farklı kitleler hedef alınabilir. Başkanımız, Erden Bey, futbolcular hedef alınıyor. Bunların doğru olmadığını düşünüyorum. Sonuçta biz dost ve arkadaşız. Uzun yıllar futbolun içinde bir arada olacağız. Daha çok saha içinde kalıp cevap vermeden yolumuza devam etmek istiyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Hatayspor Teknik Direktörü Demirel: Bu sezon Galatasaray stadında bu şekilde bir oyun sergileyen rakip takım hatırlamıyorum

Atakaş Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, RAMS Park'ta yapılan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Galatasaray'ın iç sahadaki baskılı oyununu hatırlatan Demirel, "Takımımı tebrik ediyorum. Bu sezon Galatasaray stadında bu şekilde bir oyun sergileyen rakip takım hatırlamıyorum. Birçok soruna, sıkıntıya rağmen çok iyi mücadele ettik. Maçtan önce, bugün galip gelmenin veya mağlup olmanın herhangi bir öneminin olmadığını, sahaya çıkıp iyi bir duruş göstermemiz gerektiğini söyledim. Onlar da bugün sahaya çıkarak dediklerimize sadık kalarak en iyi şekilde mücadele ettiler." diye konuştu. Duran toplar haricinde pozisyon vermediklerini aktaran 42 yaşındaki teknik adam, "Galatasaray'ın golü duran toptan. Zaten buldukları diğer pozisyonlar da duran toptan oldu. Sonra da bizim oyunu biraz hızlı başlatmamızdan yakaladıkları 2-3 pozisyon var. Onun haricinde tamamen geriye koşturduğumuz, oyun kurarken baskı hissetmeden çıkışlar yaptığımız bir maç oldu ve defans arkasına attığımız toplarla pozisyon bulduk. Biraz daha yetenekli veya bitiriciliğimiz iyi olsaydı farklı bir şey konuşabilirdik. Galatasaray takımı bu sezon burada çok iyi futbol oynadı ama biz de bugün onlara karşı doğru bir şekilde mücadele etmesini bildik. O yüzden ben takımımı tebrik ederim." ifadelerini kullandı. Galatasaray'ı çok iyi analiz ettiklerini dile getiren Demirel, "Galatasaray bu ligin üstünde bir takım. Zaten puan tablosundaki yeri ve aramızdaki fark da belli. Biz oynanabilecek futbolu oynamaya çalıştık. Güçlü oyunu olan, 50 bin taraftarı önündeki Galatasaray'a karşı ezilmedik. İyi mücadele ettik. Bugün 21 kere ceza sahasına giriş yapmışız ama ceza sahasına girdikten sonra bitiriciliği gösteremedik. Kendi yağımızla bu kadar kavruluyoruz. Çok sıkıntımız var. Bu hafta da yaşadığımız sıkıntı vardı. Buna rağmen bütün takım elinden gelen her şeyi yaptı." şeklinde görüş belirtti.

"Halil de bugün elinden geldiğince mücadele etti"

Volkan Demirel, Galatasaray'dan kiralık oynayan Halil Dervişoğlu'nun elinden geleni yaptığını söyledi. Doğukan Sinik'i sakatlığı nedeniyle riske etmediklerini belirten Demirel, "Doğukan uzun zamandır futbol oynamıyor. Onu riske etmeyerek Halil'i tercih ettik. Halil de bugün elinden geldiğince mücadele etti. Onun için de kolay değil. Biliyorsunuz Galatasaray'dan kiralık geldi. Burada mücadele etmek, oynamak onun için de kolay değil ama elinden geleni yaptığını düşünüyorum." dedi.

Hakem kararları

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, lehlerine bazı kartların es geçildiğini ileri sürerek hakem kararlarına rağmen takımıyla gurur duyduğunu dile getirdi. Yedikleri golde kendilerine faul olabileceğini iddia eden Demirel, "Verilmesi gereken bir faul ve sarı kart var. Onu es geçti ama aynı pozisyonlarda biz iki sarı kart yedik. Bundan dolayı ikinci yarı Ömer Faruk'u çıkarmak zorunda kaldık. Ofsayt pozisyonunun nasıl çizildiğini bilemiyorum. Ancak bugünkü mağlubiyet veya kararlar önemli değil. Bugün takımım çok iyi bir duruş ve performans gösterdi. Ben neyin ne olduğunu bildiğim için takımımla gurur duydum." değerlendirmesinde bulundu.

"Kümede kalmak şampiyonluk kadar değerli"

Volkan Demirel, bu sezon ligde kalmalarının şampiyonluk kadar değerli olacağını söyledi. Sezona iyi başladıklarını aktaran Demirel, "Sezon başında İstanbul'daydık. Mersin'e geçince düzen yerleştirmek zor oldu. Sonra puan kayıpları yaşadık. O sorunlar bizi geride bıraktı. Bizim için bu sene kümede kalmak şampiyonluk kadar değerli. O yüzden inşallah biz bu sene kümede kalacağız. Bu bizim için şampiyonluk kadar değerli olacak. Çünkü sıfır bütçeyle kurulan bir takım var. Yüzdük, yüzdük, artık sonuna doğru geldik. İnşallah en iyi şekilde bitirip, Hatayspor'u ligde tuttuktan sonra gelecekle ilgili planlar yapacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir