Efkan Ala: Dilim varmıyor ama...

Efkan Ala: Dilim varmıyor ama...
6. Büyükelçiler konferansında konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye ne zaman bir adım atsa, ekonomik yönden başarılar elde etse, dilim varmıyor ama darbe girişimleri yaşıyoruz” dedi.

6. Büyükelçiler konferansında konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Türkiye ne zaman bir adım atsa, ekonomik yönden başarılar elde etse, dilim varmıyor ama darbe girişimleri yaşıyoruz” dedi.

İçişleri Bakanı Ala, 6. Büyükelçiler Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çözüm sürecini ciddiye aldığını söyleyerek, "Türkiye’nin hedefledikleriyle, içinde bulunduğu durumla bir arada yürümemesi gereken, çoktan arkasında bırakması gereken bir sorun tanımlandı. Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerektiğine karar verdi. Elbette bunun Türkiye’nin dışarıda konumunu çok güçlendireceği, içeride iradesini konsolide edeceği çok açık biçimde ortada. Buna yönelik eleştirilerin, hatta saldırıların olabileceği de açık" ifadelerini kullandı.

Türkiye ne zaman harekete geçerek sorunlarını çözmeye başlasa çeşitli odakların harekete geçtiğini söyleyen Ala, "Biz bunları yapıyoruz ama sürekli dışarıdan müdahale var, biz bunları bırakalım yolumuza devam edelim anlayışıyla hareket edemeyiz. Sorunları arkamızda bıraksak bile sorunlar bizi bırakmaz, beraber gelirler. Türkiye’nin yakaladığı bu paradigma değişimi içerisinde bu sorunu da şık bir biçimde, demokrasisine layık bir biçimde dünyadaki gelişmeleri okuyarak çözmeli" diye konuştu.

Büyükelçilerden bulundukları ülkelerde Türkiye’nin demokrasisini anlatmalarını isteyen Bakan Ala, "Hak etmediğimiz, tersine çok iyi gelişmelerin olduğu dönemlerde kara propagandalara fırsat vermeyelim. Türkiye ne zaman yatırım ortamını geliştirecek, dünyadaki gelişmelerden pay alabilecek, dünyaya mal ve hizmet ihraç edebilecek çok ciddi inisiyatifler alıyorsa, karar aldıktan sonra meselelerin üzerine gitmeye başlıyor ise o zaman demokrasimize, milli iradeye yönelik bir takım sistemin daha açık topluma dönüşüyor olması sürecinden yararlanarak çeşitli saldırıları yaşıyoruz, dilim varmıyor ama darbe girişimlerini yaşıyoruz. Darbe girişimlerini bertaraf etmenin en önemli yolu doğru enformasyondur, toplumu, uluslar arası toplumu doğru bilgilendirme, doğru duruştur. Bir demokrasiye saldırı varsa, onun çaresi daha fazla demokrasidir" dedi.

ATAMA YANITI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, emniyet içinde yapılan atamalar ile ilgili olarak, "Bunlar rutin devlet içinde yapılması gereken atamalar" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir