CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL BAŞKANI MEHMET ATALAY: "CHP ADAY SIKINTISI YAŞAMIYOR"

CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL BAŞKANI MEHMET ATALAY: CHP ADAY SIKINTISI YAŞAMIYOR
"HEMEN, HEMEN HER İLÇEMİZDE 4 DEN FAZLA ADAYIMIZ VAR"

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay, aday adayı bulamadıklarına dair medyada çıkan haberlere cevap vererek, ”Hemen, hemen her ilçemizde 4 den fazla adayımız var. Bunu net olarak söylüyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen de bir yazar arkadaşımız adayları yok demiş. En aşağı 3-4 tane Büyükşehir Belediye başkan adayımız var”dedi. 
İl Binasında yaptığı basın toplantısında, gündemdeki konular ve yerel seçim öncesi iddialarla ilgili açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Mehmet Atalay, İl, ilçe, belde örgütlerinde çalışan başkan ve yöneticilere seslenerek, ”Eğer yerel seçimlerde herhangi bir yere aday dayı olmayı düşünüyorlarsa, 15 Temmuz tarihi akşamı mesai bitimine kadar istifa etmek durumundalar” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi’ne bağlı örgütlerde ilçe başkanlarının, ilçe yöneticilerinin, aday adayı olmayı düşündüklerinden istifalarını vermeye başladıklarını dile getiren İl Başkanı Mehmet Atalay, ”Cumhuriyet Halk Partisi kesinlikle tüm Türkiye genelinde ve Samsun özelinde en iyi adaylar bulmaya çalışacak. Cumhuriyet Halk Partisi 2011 seçimlerinde Samsun'da 162 bin oy alan bir parti. Bu ülkede iktidara yürüyen bir parti olarak, partinin adaylarının olmaması beklenemez”diye konuştu.
Samsun'un Atakum ilçesine yapılması planlanan protokol cami konusuna da değinen Atalay, ”Protokol camii son günlerde yoğun bir şekilde tartışılıyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak camiye karşı değiliz. Samsun’da hiç kimse camiye karşı değil tabii ki ama bu protokol camisi olarak adlandırılan ismine ve yerine karşıyız. Atakum’un girişi ve en değerli alanlarından bir tanesi o alan, insanların nefes aldığı yeşil alanlardan bir tanesi. Orada yeşil alan yapılabilir, park yapılabilir, insanların nefes alabileceği bir takım alanlar yapılabilir. Böyle değerli araziye neden bir cami yapalım” ifadelerini kullandı.
Atakum’da 15 tane yeni cami yapılması gerektiğini ifade eden Atalay, ”Bildiğimiz kadarı ile Atakum'da 15 tane yeni cami yapılması gerekiyor. Atakum doğudan başlıyor, batıya doğru 20 Km’lik bir şerit ve hızla büyüyor. Atakum'un şuanda nüfusu 135 bine çıktı. Son 3 yılda 35 bin kişilik bir nüfus artışı oldu, burada camiye ihtiyaç var. Diyanet İşlerinin parası varsa, önce halkın ibadet ihtiyaçlarını karşılamak üzere buradaki camiler yapsın” şeklinde konuştu.
untitled-2.20130714123440.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir