Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamada bulundu. 16 yılda gerçekleştirilen 14 seçimde milletin karşısına çıktıklarını ve her defasında ‘durmak yok yola devam' mesajı aldıklarını söyleyen Erdoğan, "AK Parti olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından bismillah deyip kolları sıvarken, ülkemizi 4 temel sütun üzerinde yükseltme sözü vermiştik. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet. Hizmetlerimizi anlatmaya da bu sıralamayla başlamıştık. Bugün de geleneği bozmayarak eğitim ve sağlıktan başlamak üzere icraatlarımızı özetin özeti şeklinde paylaşmak istiyorum" diyerek eğitim alanında gerçekleştirilen reformları şöyle aktardı:

"Eğitime ayrılan kamu kaynağını 10 milyar liradan bu yıl itibariyle 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik"

"Eğitim davası bu milletin asırlardır tartıştığı, konuştuğu, üzerinde durduğu ama bir türlü istediği neticeyi alamadığı bir meseledir. Biz öncelikle eğitimin altyapısı ile ilgili eksikleri, mazeretleri, talepleri ortadan kaldırmaya yönelik bir hamle başlattık. Eğitime ayrılan kamu kaynağını 10 milyar liradan bu yıl itibariyle 120,2 milyar liraya çıkartarak bütçede ilk sıraya yükselttik. Derslik sayısı 288 bin ilave ile 575 bine, öğretmen sayısını 607 bin ilave ile 920 bine çıkartarak bu alandaki sorunları büyük ölçüde çözdük. Çıkıyor atıyor, öğretmenler açıkta, sınıflar boş. Dünyadan haberi yok. Millet bu gerçekleri görüyor. Sadece bu yıl 166 milyon ders kitabını öğrencilerimize ücretsiz dağıttık. Üniversite sayımızı 130 ilaveyle 206'ya, akademik personel sayımızı 82 bin ilave ile 158 bine çıkarttık. Öğrencilik yıllarımızda 70-75 kişilik sınıflarda biz okuduk. Ama ülkemin genelinde 100 kişilik sınıfların olduğunu da iyi biliyorum. Bunlar CHP'nin, diğerlerinin iktidarlarının olduğu dönemde bunlardan böyle bir mirası devraldık. Şimdi ortalamamız 30 civarlarında. Biz kitap alamıyorduk. Biz tekstil kağıtları ile okuduk. Ağabeylerimizden tekstil kağıtlarını satın almak istediğimizde satmak da istemezlerdi. Biz kuşe kağıtta, birinci hamur kağıtta ders kitaplarını sıraların üzerine koyduk ve ücretsiz olarak dağıttık.

 

Bu sadece bizim milletimizin emanetini sahibine teslim etmekti. Iğdır, Kars, Muş, Hakkari, Ağrı'daki öğrencilerimizin İstanbul'a, Ankara'ya, şuraya, buraya gelmesini değil, üniversiteleri onların ayağına götürdük. Bununla hem eğitim öğretimin maliyetini düşürdük, hem de fiziki imkanlar artık sizin önünüzde. Böylece üniversiteli öğrencilerimizin sayısını 1 milyon 650 binden, 7 milyon 600 bine ulaştırarak neredeyse her bir evladımız için bu eğitim kapısının açık kalmasını sağladık. Son Almanya ziyaretimde Şansölye ile konuşurken kendisine şunu sordum: Üniversitedeki öğrenci sayınız nedir? Bana enstitüleri ile beraber 3 milyon öğrencilerinin olduğunu söyledi. Nitelik olarak onların seviyesinde şu anda olmayabiliriz ama 5-10 yıl sonra o seviyeyi de yakalayacağız ve aşacağız. Yüksek öğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını 1 Ocak'tan itibaren 500 lira. Ya kredi ya burs. Her müracaat edene bu verilecek. Bazı öğrencilerimiz illa da burs diyor. Evladım illa da burs yok. Sen krediye de müracaat etsen faiz uygulaması yok, size en düşük taksitlerle ve sigortalı olarak işe girdiğin anda devlet tahsil edecek. İster krediye ister bursa müracaat et ama et. İnanın Bay Kemal'e bunları sorun bilmez. Haberi yoktur. Ne oluyor ne bitiyor bu ülkede haberi yoktur. Yurt yatak kapasitesini 664 bine yükselttik. Kat sayı, okul katkı puanı gibi engelleri ortadan kaldırarak her bir öğrencimizin adaletli bir şekilde eşit şartlar altında yüksek öğrenime geçişini temin ettik. Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkartırken 4+4+4 sistemi ile meslek liseleri ve imam hatip okullarına yapılan haksızlığa son verdik. Fatih Projesi kapsamında yaklaşık 1,5 milyon öğretmenimize ve öğrencimize tablet bilgisayar dağıttık. Yeni dönemde enerjimizi kalitenin yükseltilmesine tekzip ederek evlatlarımızın zihni ile birlikte gönüllerini doyuracak bir talim terbiye sistemi kurmanın çabası içerisinde olacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir