Mesleki Yeterlilik Belgesi protokolü imzalandı

Mesleki Yeterlilik Belgesi protokolü imzalandı
Çarşamba Şoförler Odası ile Sakarya Esnaf Odaları Birliği arasında Oto Galericiliği İşletmeciliği yapan esnafların Mesleki Yeterlilik Belgesi Seviye 4 ve Seviye 5 belgesi verilmesi konusunda imzalar atıldı.

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala yaptığı açıklamada, “Biliyorsunuz ki; oto alım-satım işi yapan arkadaşlarımız mesleki yeterlilik belgesi almak zorundadırlar. Bunlar ile ilgili bu belgeleri veren bir çok özel kurum var ancak biz hem kendi camiamızdan olması sebebiyle hemde başarılı bir başkanımızın kurumun başında olması hasebiyle Sakarya Esnaf Odaları Birliği başkanımız Hasan Alişan ile karşılıklı olarak üyelerimize bu belgelerin verilmesi süresinde yapılması gerekli sınavlar için ön protokol imzaladık. Sakarya ESOB başkanımız sağ olsunlar ilçemize kadar gelip bize her türlü konuda yardımcı olacağını, sınavları ilçemizde yapacağımızı belgelerin verilmesi hususunun her aşamasında bize yardımcı olacağını söyledi. Bu hususta yardımlarından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Mesleki yeterlilik belgesi ile ilgili müracaatları almaya başlayacağız ve grup grup kurslar düzenleyerek bu belgeyi almayan esnaf kalmayacaktır.” dedi.

Sakarya ESOB Başkanı Hasan Alişan ise yaptığı konuşmada, “Çarşamba ilçesine gelmek güzel. Özellikle Çarşamba Şoförler Odamız ile bu hususta çalışmak bizleri gayet memnun etmiştir. Her şey esnafımız için. Çalışkan bir başkanları var. Kıymetini bilsinler. Başkan Bala’ya şükranlarımı sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

İmza törenine ayrıca Çarşamba Terziler Odası Başkanı Enver Yılmaz ve Çarşamba Kunduracılar Odası Başkanı Osman Aydın katıldı.

“KONFERANSA MUHAKKAK KATILSINLAR”

Başkan Bala, bu hususun önemli olduğunu, sadece mesleki yeterlilik belgesi almak ile bu işin bitmediğini bakanlıktan yetki belgesi alınması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; “Maalesef piyasa da bilgi kirliliği var. Biz elimizden geldiğince bize danışan arkadaşlarımıza yardımcı oluyoruz. Sanılıyor ki; sadece sınava girip mesleki yeterlilik belgesi alınca bu süreç tamamlanıyor. Halbuki öyle değil. Asıl süreç sonrası bakanlığa müracaat edilip muhakkak yetki belgesi alınması gerekli. Bununla ilgili Samsun Valiliğine bir talebimiz oldu. Yetki belgesini verecek kurum, Ticaret İl Müdürlüğü, Samsun Valiliği’miz, Ticaret İl Müdürlüğümüzde görev yapan memur arkadaşları 13 kasım Salı günü saat 13.00 de ilçemize gönderecek. Kendileri ile bir bilgilendirme konferansı yapacağız. Bu konferansa tüm oto galerici esnafı arkadaşlarımızı davet ediyoruz. En sağlam bilgi, bu belgeyi veren kuruluştur. Biz de bu kuruluş ile bir konferans düzenliyoruz. Arkadaşlarımız her türlü sorularına bu konferansta cevap bulabilirler. Dükkanlarımız yetki belgesi için kurtarıyor mu? Kaç metrekare olmalı ? Bağımsız mı olmalı? Nasıl alınır, nereye müracaat edilir? Ne zaman almalıyız ? şeklinde tüm oto galericilik faaliyeti ile ilgili kanun getirdiklerini orada değerlendirip bir yol haritası çizeceğiz.” dedi.

KONFERANS 13 KASIM SALI SAAT 13.00 DE

Şoförler Odası Başkanı Bala, “Samsun Valiliğimiz’den talep ettiğimiz bilgilendirme konferansımız 13 Kasım Salı günü Saat 13.00’de Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştireceğiz. Tüm oto galericiliği yapan esnafımıza hem mesleki yeterlilik belgesi hemde bakanlıktan alacağımız yetki belgeleri ile ilgili bir istişare yapılacaktır.” İfadelerini kullandı.

HABER: Nuri ŞEKER – Ayhan GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber