ÇARŞAMBA'DA YGS SINAV HEYECAN PROVASI GERÇEĞİ ARATMADI...

ÇARŞAMBADA YGS SINAV HEYECAN PROVASI GERÇEĞİ ARATMADI...
Samsun Çarşamba İlçesi Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine YGS sınav heyecanı ve sınav provası okulda gerçekleştirirken, öğrencilerin deneme sınavı gerçeği aratmadı.

Çarşamba Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinin bu yıl girecekleri YGS sınav heyecanı ve sınav girişinde istenenler, sınavda yapılması gerekenler ve girişte yapılan uygulamaların bire bir uygulandığı deneme sınavı gerçeğini aratmadı. Anadolu Lisesi son sınıfında eğitim gören 160 öğrenciye okul idaresi tıpkı YGS Sınavı müracaat, kayıt ve sına girişi, sınavda çeride ki yapması gerekenlerin bire bir uygulandığı sınav gerçeğini aratmadı.

anadolu-lisesi-(3).jpg

Okul yönetimi sabah erken saatlerde okulda sınava girecek öğretmenler bir araya geldiler. Kahvaltı yaparak sınava hazırlanan Öğretmenler sınava girmek için gelen öğrenci ve ailelerini okul bahçesinde bekleterek okul binasına almadılar. 160 Lise son sınıf Öğrencilerinden 130'unun müracaat ettiği YGS Deneme sınavına girişte okul Müdürü Mustafa Baş öğrencilere son uyarısını yaptıktan sonra kız ve erkek öğrenciler ayrı ayrı aranarak sınav salonlarına alındılar.

anadolu-lisesi-(5).jpg

Sınav 10.00 da başladı ve 12.40 da sona ererken öğrenci velileri de çocukları içerde ter dökerken kendileri soğuk havada sınav sonuna kadar dışarıda sınavın bitmesini beklediler. Öğrencielrin çoğunun heyecanlı olduğu gözlerden kaçmazken sınav a giren öğrenci velileri, "Okul idaresinin çok güzel bir deneme hazırlığı yaptıklarını ve çocuklarının YGS gerçek sınavına girecekmiş gibi heyecan ve korku içine girdiklerini belirttiler. Çocuklarının bu denemelerle gerçek YGS sınavına hazır şekilde gireceklerini dile getirdiler.

Çarşamba Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Baş ise yaptığı açıklamada, her yıl YGS sınavında öğrencilerin bilgi eksikliği, sınav heyecan, korku ve belge eksikliği nedeni ile başarısız olduğunu biliyorduk. Bu nedenle öğrencileri adapte etmek ve daha fazla başarı sağlamak için böyle bir deneme sınavı hazırladık diyerek şöyle devam etti. Okul müdürü Baş, "Bu ilk sınavımız sonrasında Mart ayının ilk haftasında ikinci bir deneme sınavı daha yapacağız. Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz bu uygulamanın Türkiye' de ilk olduğunu biliyorum." diyerek şöyle devam etti.

Baş, "Bu yıl ilk kez kendi okulumuzda başlattığımız bu uygulamaya 160 öğrencimizden 130 u müracaat ederek sınava girdiler. Kalan 30 öğrencimiz de müracaat etti ama sınav kayıt süresini kaçırdığı için tıpkı YGS müracaatlarında ki gibi kabul etmedik ve onlar giremediler. Aileleri de sınav gününde yaşadıkları heyecanı bu gün çocukları ile birlikte yaşıyorlar. Okul bahçesinde sınav sonunu bekliyorlar. Bu uygulama ile hedefimize ulaşarak öğrencilerimizi YGS sınavına hazır hale getireceğimize ve sınav heyecan, korku ve sınav giriş belgelerini tam getirme noktasında eğitmiş bilgili bir hale getireceğiz. Bu uygulamayı gelecek yıl nasip olursa Sağlık Meslek Lisesi ile birlikte yapmayı da düşünüyoruz. Bu uygulama inanıyorum yurt geneline yayılacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

anadolu-lisesi-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber