“ÇARŞAMBA” ADI DEĞİŞTİRİLECEK Mİ?

“ÇARŞAMBA” ADI DEĞİŞTİRİLECEK Mİ?
11 Şubat 1999 yılına Çarşamba Havaalanı adı ile ilk seferini yapan Çarşamba Havaalanı bu günlerde adının değiştirileceği iddiası ile gündeme bomba gibi düştü.

11 Şubat 1999 yılına Çarşamba Havaalanı adı ile ilk seferini yapan Çarşamba Havaalanı bu günlerde adının değiştirileceği iddiası ile gündeme bomba gibi düştü. Havaalanının adının değiştirileceği iddiaları üzerine başta dönemin Milletvekili Cemal Alişan ve ailesi ile Çarşambalıların tepkisine neden oldu.

5644.jpg

“BAKAN URALOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI FİTİLİ ATEŞLEDİ”

Edindiğimiz bilgilere göre önce ki gün Samsun’ da bir diz ziyaretlerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Samsun Çarşamba Havaalanını ziyaret ederek burada açıklamalarda bulundu. Açıklamalardan sonra yapılan bazı haberlerde Çarşamba Havaalanı adının değiştirileceği ile alakalı haberler üzerine özellikle Çarşambalılar ile bu Havaalanı için gece gündüz çalışarak Çarşamba İlçe sınırları içerisinde yapılmasını sağlayan eski Samsun Milletvekili Cemal Alişan ve ailesinin de büyük tepki gösterdiği iddia edildi.

web2.jpg

web3.jpg

“GECE TABELA DEĞİŞTİ Mİ?”

Gazetemize gelen haberlere göre Bakan Uraloğlu’nun haberlerinin servis edilmesi ile havaalanı adının değiştirileceğinin iddiası duyulması ile birlikte özellikle eski Milletvekili Alişan ailesinden bazı isimlerin gece geç saatlerde havaalanına giderek eski tabela ile yeni tabela fotoğraflarını çekerek paylaşıp yaptığı ve olaya tepki gösterdiği iddia edildi. Olayın büyümemesi için isim hakkının değiştirilmeyeceği ve paylaşımların silinmesinin istendiği iddiaları olayın daha da fazla gerçek olduğunu işaret olduğu şeklinde yorumlanmasına neden oldu.

web4.jpg

web5.jpg

“SEÇİM SÜRECİNE ETKİ ETMEMESİ İÇİN Mİ DURDURULDU?”

Gösterilen tepkilerin seçimler öncesinde daha çok zarar vermemesi için apar topar düzeltilerek havaalanında isim değişikliğine gidilmeyeceği aksine modernizasyon çalışmaları ve ek binaların yapılacağı açıklandığı ve tepkilerin hatalı bir yazımdan kaynaklandığı belirtilerek şimdilik isim değiştirme işleminin durdurulduğu öğrenildi. Yıllardır Çarşamba adı ile Dünya havayollarında adını duyuran İlçenin şimdilerde adının silinmesinin istenmesinin kötü amaç ve tehlikeli bir oyun olarak yorumlanmasına neden olurken bu oyunu kim veya kimlerin kurduğunun araştırılması istendiği iddia ediliyor.

HABER MERKEZİ

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir