Bolluk aşında vekil duası

Bolluk aşında vekil duası
Samsun’un Vezirköprü ilçesi Sarıalan Mahallesi’nde bolluk aşı (Rahmet ve Bereket Duası) etkinlikleri devam ediyor.

100 semaverin kaynadığı 20 kazan keşkek ve yahninin pişirildiği rahmet ve bereket duası etkinliğinde öğle namazından önce İlçe Müftüsü Ali Erbaş cemaate hitaben yaptığı konuşmalarda toplumdaki güven bunalımına dikkat çekerek yalanın toplumda açtığı yaralara vurgu yaptı. Muhtar Kenan Demir öncülüğünde kusursuz bir organizasyonla gerçekleşen etkinlikte kılınan namazdan sonra dua yapıldı. Sarıalan Mahallesi’nin son derece donanımlı şehitlik yakınındaki sosyal tesislerde yapılan etkinlik hakkında bilgi veren Mahalle Muhtarı Kenan Demir, bir gün önceden başlayan geleneksel keşkek ve yahni pişirme işlerinde tam bir dayanışma ve yardımlaşma yaşandığını belirterek birlik ve beraberlik içinde yapılan duaların kabul olması dileğinde bulundu. 
Dua sonrası bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner, "Ben hepinizi Allah’ın selamı ile selamlıyorum. İnşallah dualarınız Kabe’de yapılan dualar gibi makbul olur. Bu yılı hepiniz inşallah bereketli bol kazançlı geçirirsiniz. Allah bu dualar hürmetine ülkemizi memleketimizi her türlü afetten musibetten muhafaza eylesin" şeklinde konuşarak dua etti. 

Kurt: "Allah Kabul etsin"
AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt yaptığı konuşmada birlikte yemek yeme ve dua etmenin faziletine işaret ederek, "Allah dualarınızı kabul etsin. Allah memleketimizi her tülü beladan, ihanetten korusun. Hayırlı bir sene olur inşallah" diyerek duada bulundu. Etkinlik sonrası çevrenin mahalle gençleri tarafından temizlenmesi, kazanların ve kullanılan diğer kapların kadınlar tarafından adeta seferber olup temizlenmesi gözden kaçmazken birlik ve beraberliğin dayanışmanın en güzel örneğinin yaşandığı belirtildi.
Etkinliğe ayrıca, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mustafa Semizoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, muhtarlar ve yaklaşık 3 bin vatandaş katıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir