Başbakan'dan önemli açıklamalar

Başbakandan önemli açıklamalar
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında konuştu.

 

İŞTE BAŞBAKAN'IN KONUŞMASI:

İktidar sorumluluğunu üstlendiğimiz andan itibaren her yılı rekorlarla kapattık. 2012 yılı ihracatımız dünyadaki tüm olumsuzluklara rağmen 152 milyar dolar olarak gerçekleşti.

2012'de İMKB 100 endeksi ortalama 64 bin olarak gerçekleşti. Bu rakam 2002'de 11 bin seviyesindeydi. Göreve geldiğimizde IMF'ye 23 milyar dolar borcumuz vardı. Şimdi bu borç 1 milyar doların altına indi. İnşallah mayıs ayına kadar yapacağımız iki ödemeyle bu borcu bitireceğiz ve yaptığımız görüşmeler sonunda IMF'ye 5 milyar dolar borç vereceğiz. AK Parti'nin 10. yılda Türkiye'yi nereden nereye getirdiğini görmeyenler, projelerimize baksınlar. Projelerimizde emeği geçenlere milletimiz adına şükranlarımı ifade etmek istiyorum.

Son haftalarda başlayan daha önceki sürecin devamı olan süreçle ilgili ayrıntıları paylaşmak istiyorum. Biz millet olarak hem ecdadımızla hem ahvadımızla istiklale yeryüzündeki her milletten daha aşığız, daha tutkunuz. İstiklal ve hürriyetimize yönelik her saldırıya karşı kükremiş bir milletiz. Bu topraklar üzerinde millet 75 milyonun tamamıdır. Altını çizmek istediğim husus şudur. Bin yıl önce olduğu gibi bugün de yarın da istiklalimize ve hürriyetimize yönelik her saldırı karşısında ecdadımız gibi topraklarımızı kahramanca savunmak noktasında en küçük bir tereddüdümüz olmaz, olamaz. Bizi hiç kimse diz çöktüremez.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir