Bakanlar Kurulu’nda kritik revizyon!

Bakanlar Kurulu’nda kritik revizyon!
Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmenin ardından yeni Bakanlar Kurulunu açıkladı. Buna göre; 6 yeni isim kabineye girdi, 5 bakanın görev yeri değişti, 15 bakanın ise görev yeri aynı kaldı.Değişiklik sonrası 6 yıldır Gen

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmenin ardından yeni Bakanlar Kurulunu kamuoyuna açıklayan Başbakan Yıldırım, “Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettik. Gerekli görüşmeleri yaptık, istişareleri yaptık ve bugün de yapılan bu değişikliği kamuoyu ile paylaşıyoruz. Görev yapanlar, bugün Bakanlar Kurulunda yeni göreve başlayacaklar hepsi birbirinden üstün, kapasiteli meziyetlere sahip arkadaşlar. Ne görevi bırakan ne de görevi alanın birbirine üstünlüğü söz konusu değildir. Bu bir bayrak yarışıdır, bir kan değişimidir. Bakanlar Kurulu zaman zaman bir yeni değişikliğe ihtiyaç duyulduğunda bunlar yapılır. Demokraside, siyasette olan bir şeydir” ifadelerini kullandı.

65. Hükümetin yeni kabinesinde Yıldırım Tuğrul Türkeş, Veysi Kaynak, Mehmet Müezzinoğlu, Akif Çağatay Kılıç, Faruk Çelik, Nabi Avcı yer almadı.

Kabineye yeni giren isimler; Abdülhamit Gül, Jülide Sarıeroğlu, Osman Aşkın Bak, Ahmet Eşref Fakıbaba, Ahmet Demircan oldu.

65. Hükümetin yeni kabinesinde Başbakan Yardımcıları; Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ, Hakan Çavuşoğlu oldu.

YENİ KABİNE ŞU ŞEKİLDE:

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş
Maliye Bakanı Naci Ağbal
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan

BAŞARILAR DİLEDİ

Yıldırım, Bakanlar Kurulunun hayırlı olmasını dileyerek, "Bu değişiklikle beraber 15 bakanımız aynı görevini sürdürecek. 5 yeni arkadaşımız önce görev yapan arkadaşlardan görevi devralacak. 6 bakanlar üyemizin görev değişikliğiyle yine kabinede görevlerini sürdürecekler. Bakanlar Kurulumuzun 11 üyesinde ya yer değişikliği ya da görev değişikliği gibi bir sonuç ortaya çıkmıştır. Bugüne kadar görev yapan bu değişiklikle birlikte görev almayan, görevini tamamlayan arkadaşlarımıza yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" dedi.

YENİ KABİNEDE SAĞLIK BAKANI AHMET DEMİRCAN OLDU

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı yeni kabinede, Recep Akdağ başbakan yardımcısı oldu. Buna göre Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yerine AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan geldi.  
Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yeni kabineyi açıkladı. Buna göre Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yerine AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan geldi.

Ahmet Demircan kimdir?

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, 1954’de Samsun’da doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Samsun İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Samsun 1 No’lu Sağlık Ocağında 8 ay Pratisyen Doktor olarak çalıştıktan sonra Genel Cerrahi ihtisası yaptı. Zorunlu hizmetini Muş Devlet Hastanesinde, askerlik hizmetini Sarıkamış Asker Hastanesinde Tabip Asteğmen olarak yerine getirdi. 1989-1995 Samsun Bafra Devlet Hastanesinde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı.

Refah Partisi'nden 20. Dönem, Fazilet Partisi'nden 21. Dönem Samsun Milletvekili seçildi. 54. Erbakan Hükümetinde Devlet Bakanlığı yaptı. Saadet Partisi ve Halkın Sesi Partisi Genel Başkan Yardımcılığında bulundu. 30 Eylül 2012'de 4. Büyük Kongrede AK Parti MKYK üyeliğine seçildi. Halen MKYK üyesi ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İngilizce ve Arapça bilen Demircan, evli ve 6 çocuk babası.

Demircan, yeni kabinede Sağlık Bakanı olarak görev yapacak.

YENİ GENÇLİK VE SPOR BAKANI OSMAN AŞKIN BAK'TAN İLK AÇIKLAMA

Gençlik ve Spor Bakanlığı görevine getirilen AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, ''Türkiye Güreş Federasyonluğu Başkanlığı yaptım. Çeşitli kulüplerde yöneticilik yaptım. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda görev aldım. Spor hayatımın bir parçası. Spora özel bir ilgim var'' dedi.

Bakanlar Kurulu değişikliği açıklamasından sonra AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanı koltuğuna oturdu. Meclis'te bulunan Bak, gazetecilere açıklama yaptı. Bak, Türkiye'ye hizmet için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek, kendisinin spor camiası içinde yetiştiğini ifade etti. Bak, ''Türkiye Güreş Federasyonluğu Başkanlığı yaptım. Çeşitli kulüplerde yöneticilik yaptım. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda görev aldım. Spor hayatımın bir parçası. Spora özel bir ilgim var. Geçtiğimiz dönemde Meclis'te Dopingle Mücadele Komisyonu Başkanlığı yapmıştım. Sporu çok yakından takip ediyorum'' dedi.

KURTULMUŞ, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI OLDU

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından yeni Bakanlar Kurulunu açıkladı. Buna göre, 6 yeni isim kabineye girdi, 5 bakanın görev yeri değişti, 15 bakanın ise görev yeri aynı kaldı. Kadın bakan sayısı ise 2’ye yükseldi. Eski Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yeni kabinede Kültür ve Turizm Bakanlığı görevini yürütecek.

Numan Kurtulmuş kimdir?

Numan Kurtulmuş, 1959'da Ordu'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde uzun yıllar Sosyal Siyaset ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında dersler verdi. AK Parti Ekonomik Konulardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 62. 63. ve 64. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinde başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. Kurtulmuş, evli ve 3 çocuk babası.

Lisans ve yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinde gerçekleştiren Kurtulmuş, babasının kuruculuğunu üstlendiği İlim Yayma Cemiyetinde Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç gibi isimlerle tanışma imkanı buldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesinden 1982 yılında mezun olan ve aynı fakültede yüksek lisansını tamamlayan Kurtulmuş, 1990-1993 yıllarında ABD'de Cornell Üniversitesi New York State School of Industrial & Labor Relations'nda misafir öğretim üyesi olarak bulundu. 1992'de iktisat doktoru, 1994 yılında Çalışma Ekonomisi Anabilim Dalı'nda doçentlik, 2004'te ise profesör unvanını alan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde uzun yıllar Sosyal Siyaset ve İnsan Kaynakları Yönetimi konularında dersler verdi.

28 Şubat sonrası siyasetle tanıştı

Kendisi gibi öğretim görevlisi olan eşi Sevgi Kurtulmuş, 28 Şubat sürecinde başörtüsü nedeniyle dönemin mağdurları arasında yer aldı. Politikaya atılmak gibi bir planı yokken eşinin yaşadıkları ve milli görüş eksenindeki partinin ayrışma sürecine girmesiyle siyasete atılan Kurtulmuş, 1998 yılında siyaset yaşamına Necmettin Erbakan’ın yanında girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2001 yılında Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ardından Saadet Partisi’ne katıldı.

Saadet Partisi’nde İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini birlikte yürüttü. Numan Kurtulmuş, 25 Ekim 2008 tarihine kadar Saadet Partisi'nde Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 17 Ekim 2008 tarihinde ise dönemin Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, yaptığı basın toplantısında 26 Ekim 2008 günü Ankara’da yapılacak kongrede tek genel başkan adayı olarak Numan Kurtulmuş’un katılacağını açıkladı. Ankara’da “Saadet Şimdi!” sloganı ile Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleşen 3. Büyük Kongrede kullanılan 946 oyun geçerli olan 924 oyunun hepsini alarak Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi.

HAS Parti'yi Kurdu

1 Ekim 2010 tarihinde Saadet Partisi'nden ayrılarak, 1 Kasım 2010 tarihinde Halkın Sesi Partisi'ni (HAS Parti) kuran Kurtulmuş, HAS Parti'nin AK Parti ile birleşmesiyle 2012'de AK Parti kadrolarında yer aldı. 4 Ekim 2012'de AK Parti'de Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Kurtulmuş, 29 Ağustos 2014'te Başbakan Yardımcısı olarak görevlLENDİRİLDİ.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir