19 Mayıs'ta "Engelsiz Bina, Engelsiz Hizmet" Projesi

19 Mayısta Engelsiz Bina, Engelsiz Hizmet Projesi
Samsun 19 Mayıs Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanıp Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’na (OKA) sunulan ve uygulanan “Engelsiz Bina, Engelsiz Hizmet” adlı proje çalışmaları başladı.

19 Mayıs İlçe Kaymakamı Kadir Ekinci, “19 Mayıs Hükümet Konağı binasındaki iyileştirmeler, vatandaşlarımızın ikinci ve üçüncü kata çıkışları özellikle engelli kardeşlerimizin yaşlı ve hamile vatandaşlarımızın işlemleri açısından çok önemliydi. Proje kapsamında bir adet engelli asansörü, bir adet engelli rampası, iki adet fotoselli kapı, alüminyum tutunma barları, hissedilebilir kılavuz yollar, merdiven kaydırmazları, bir adet engelli WC yapılıyor. OKA’ya destek olan, finans sağlayan Kalkınma Bakanlığımıza, Samsun Valimiz Hüseyin Aksoy’a, emeği gecen herkese çok teşekkür ediyorum. Engelli vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

2.20131119100616.jpg

Kaymakam Ekinci, 19 Mayıs İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan, 6 ay içerisinde tamamlanacak olan projenin özel amacının 19 Mayıs ilçesinde yaşayan 421 ortopedik ve engelli vatandaşın ikinci bir kişiye ihtiyaç duymadan kamu hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.

202 bin 144 liraya mal olacak olan projenin yüzde 75'i OKA tarafından karşılanacak. Geriye kalan yüzde 25’i ise 19 Mayıs Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nce karşılanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz