12 DABO da Kuzey Grubu elemeleri sona erdi

12 DABO da Kuzey Grubu elemeleri sona erdi
Çarşamba 12 DABO Kuzey gurubu eleme maçları hazırlıklarını tamamladı...

 

HABER MERKEZİ

Garanti Bankası’nın sponsorluğu ve Türkiye Basketbol Federasyonu organizasyonuyla düzenlenen, “12 Dev Adam Basketbol Okulları” (12 DABO) kapsamında, farklı illerden 64 takımın katılacağı 10. Türkiye Ligi Şöleni başlıyor. Şölende, Türkiye genelinde 70 merkez ve KKTC’de eğitim gören sporcular arasından seçilmiş 768 küçük basketbolcu mücadele edecek.

12 Dev Adam Basketbol Okulları Türkiye Ligi müsabakalarının ilki 2-4 Mayıs tarihleri arasında Çorum’da yapılacak Kuzey Grubu maçlarıyla başlayacak. Ardından 9-11 Mayıs arasında Hatay’da Doğu Grubu, 16-18 Mayıs arasında İzmir Foça’da Batı Grubu ve 23-25 Mayıs arasında da Mersin Silifke’de Güney Grubu maçlarıyla devam edecek. Final müsabakaları ise 30 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında Muğla’da düzenlenecek.

Bu yıl 10.su Çorum da düzenlenecek 12 DABO kuzey gurubu maçlarına 16 takım davet edildi. Bu takımlar, Amasya, Bartın, Bartın, Çorum, Erzincan, Ordu/Fatsa, Ordu/Ünye, Sakarya/Sapanca, Samsun/Bafra, Samsun/Çarşamba, Samsun/Vezirköprü, Samsunun/OMÜ, Tokat/Zile, Yozgat/Sorgun, Zonguldak. 16 takım 8 li 2 gurup halinde ve eleme usulü ile maçlar yapacak. Bu yıl önceki yıllara nazaran 12 DABO finallerine gurup birincisi takımlar değil, Organizasyon komitesinin oylarıyla en çok beğenilen 24 sporcu 30 Mayıs-1 haziran tarihlerinde Muğla-Didin de yapılacak turnuvaya çağrılacak.

Çarşamba 12 DABO olarak 10.su yapılacak olan 12 DABO Türkiye turnuvasına 5.kez katılıyoruz. ilk iki Kuzey gurubu elemelerinde gurup finalini oynamış fakat kaybetmişti. Son iki Gurup finalini kazanarak Türkiye finallerine katılmıştık. Bu yılda aynı başarıyı göstererek  önce gurup finalini ardında Kuzey gurubu şampiyonluğunu hedefliyoruz. Muğla/Didin de yapılacak Türkiye finallerine takımımızdan 4-6 arası sporcunun davet edilmesini hedefliyoruz. Çarşamba 12 DABO sporcularının bu başarısını; tüm sporcularımızın Çarşamba Anadolu lisesin Spor Kulübünde resmi maçlara çıkarak tecrübe edinmelerinden kaynaklanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir