10 Yıl Önce Bugün Milletin Partisi İktidara Geldi

10 Yıl Önce Bugün Milletin Partisi İktidara Geldi
AK Parti 3 Kasım Cumartesi itibari ile 10. iktidar yılını tamamladı. AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse geçen 10 yılı gazetemize değerlendirdi.

 

Alnımızın Akıyla 10 Yıl

14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti kurulduktan 15 ay sonra 3 Kasım 2002’de milletin büyük teveccühleri ile iktidara geldiğini ifade eden İlçe Başkanı Mehmet Köse ”Aslında 3 Kasımda iktidara gelen milletin ta kendisidir. Çünkü AK Parti’yi millet kurmuş ve iktidara taşımıştır. AK Parti’nin tabelasını millet asmıştır.” diyen Köse,  şöyle devam etti:


“3 Kasım tarihi, sadece AK Parti için değil, Türkiye için, bütün milletimiz için bir milat oldu, yeni bir başlangıç oldu. Türkiye, adeta karanlık bir tünelden aydınlığa çıktı, büyük bir bunalım ve krizden istikrar sahiline ayakbastı. Geride bıraktığımız bu 10 yıllık sürede milletimize hiç mahcup olmadık, verdiğimiz sözleri aynen yerine getirdik, getirmeye devam ediyoruz. Hep alnımız dik yolumuza devam ettik. Bu dönemde milletimiz de bizi asla yalnız bırakmadı, hep bizimle beraber yürüdü, 'biz arkanızdayız' dedi. Milletimiz her seçimde artan desteğiyle gerçekleştirdiğimiz hizmetleri tasvip ettiğini gösterdi. Bu destek Çarşambada da her seçimde artarak devam etti. ”

 

Karşılaştırmalı Genel Seçim Sonuçları

 

3 KASIM 2002

TOPLAM OY

AK PARTİ

CHP

MHP

66.793

35.891

53,73%

7.729

11,57%

3.691

5,53%

22 TEMMUZ 2007

TOPLAM OY

AK PARTİ

CHP

MHP

68.666

43.150

62,84%

10.761

15,67%

6.123

8,92%

12 HAZİRAN 2011

TOPLAM OY

AK PARTİ

CHP

MHP

80.559

53.450

66,35%

14.802

18,37%

6.815

8,46%

                                     
 

AK Parti, Hizmet Siyaseti Yapar

AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse, ''AK Parti, hizmet siyaseti yapar, hizmeti, yatırımı projeyi konuşur, konuşmakla da kalmaz ne söylediyse yapar, hayata geçirir. 11 yıldır yapamayacaklarımızı söylemedik. Söylediklerimizi de Allah'a hamdolsun hayata geçirdik'' diye konuştu.

KÖSE ''Türkiye eğitim, sağlık, adalet ve emniyet başta olmak üzere 4 temel taş üzerinde yükselmiştir. Çarşambamızda da bu dört temel taş başta olmak üzere her alanda yatırımlar hayata geçirilmiştir.

İktidara geldiğimiz tarihten bugüne Çarşambada eğitim alanında önemli yatırımlara imza attık. Geçen on yıllık sürede yapılan yatırımların ardında derslik sayısını 1064’e çıkardık Gülören YİBO, Karakaya, Kabaceviz, Ataköy, Mehmet Akif Ersoy, Cemil Meriç, Hacı Yılmaz Yılmaz, Mithat Yılmaz, Durmuş TorunÇaltı, Şehit Ferhan Hasovalı, Alibeyli Gülhan Yusuf Yön, Cayvar, Epçeli, Kürtün, Ömerli Galip Öztürk İlkokulu/Ortaokulu ile Bulutoğlu ve Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi, Ağcagüney Lisesi, Fen Lisesi, Hacı Yılmaz Yılmaz ,Rehberlik Araştırma Merkezi, Nene Hatun Ana Okulu ,eğitim öğretime kazandırılmıştır. 4+4+4 eğitim reformu kapsamında yatırımlar hız kazanacak olup bu kapsamda İmam Hatip Ortaokulu bu yıl eğitim öğretime başlamıştır.

2012 yatırım programında yer alan Sarıcalı Mahallesinde inşa edilecek Anadolu Lisesi ihale aşamasına gelmiştir. 

Ticaret Borsası Meslek Yüksek Okuluna ilave olarak hayırsever işadamımız Mustafa Kemal Güneşdoğdu tarafından inşa edilen Hukuk ve İletişim fakültesinin ardından yeni bir fakülte daha ilçemize kazandırılacaktır. Bu fakülteler ilçemize ileri de açılması planlanan devlet üniversitesinin alt yapısını oluşturacaktır.

Üniversite öğrencileri için kiralık yerde hizmet vermekte olan 280 öğrenci kapasiteli yurda ilave olarak, 2013 yılı yatırım programına 500 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu yatırım programına alınmıştır.

Çarşamba Adapark mevkisine yapılacak Gençlik Merkezi'nin ihalesi yapılmış, 2013 yılında inşaatı tamamlanarak hizmete açılacaktır.

Yine Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Belediyemiz işbirliği ile Ayvacık yolu üzerinde 5000 seyirci kapasiteli yeni şehir stadyum inşaatı tamamlanmıştır. Yeni kapalı spor salonu inşası için çalışmalar devam etmektedir.

Batı yakada TOKİ tarafından 672 konut inşa edilerek halkımızın konut ihtiyacına cevap verilmiştir.  

Mevcut hükümet konağı içerisinde yetersiz fiziki şartlarda hizmet eden Adliye için, Doğu Yakaya Adalet Sarayı inşa edilmiş, çağın gerektirdiği fiziki ve teknik altyapıya kavuşturulmuştur.

Halen Çarşamba Ticaret Odası alt katında hizmet vermekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çarşamba Merkez Müdürlüğü, yeni hizmet binası inşası 2012 Aralık ayı sonunda tamamlanacak ve hizmete açılacaktır.

İlçe tarım müdürlüğü hizmet binası inşası için gerekli çalışmalar yapılmış ve en kısa zamanda inşasına başlanacaktır.

Toplum Sağlığı Merkezi ve Çarşamba Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi halkımızın hizmetine sunulmuş, 200 yataklı Çarşamba Devlet Hastane inşası hızla devam etmektedir.

İlçemiz köylerinde su sorunu sona ermiş susuz köy kalmamıştır. Köy yolları asfaltlanması, stabilize, köprü, menfez ve parke başta olmak üzere alt yapı çalışmaları devam etmektedir. Paşayazı-Durakbaşı köprüsü hizmete açılmıştır.

TOKİ konutları yanında bulunan karayolu köprüsü tamamlanmış bağlantı yollarının tamamlanması ile hizmete açılacaktır. Salıpazarı ve Ayvacık güzergâhında yol çalışmaları da devam etmektedir.

AK Partili Çarşamba Belediyesi 2004 yılından bugüne Abdullahpaşa Meydanı, Adapark 1. etap, Ali Fuat Başgil Köprüsü, Pazaryerleri, Canlı Hayvan Borsası,  İçme suyu arıtma Tesisi, Katlı Otopark, Katı atık Düzenli Depolama Tesisi, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Toptancı Sebze ve Meyve Hali tamamlanmış, Adapark 2. etap çalışmaları, Atıksu Arıtma Tesisi, Yeni Şehir Mezarlığı, alt yapı ve yol çalışmaları devam etmektedir.

Köse, “Yukarıda sıralamaya çalıştığımız hizmetler geçen 10 yıl içerisinde ilçemizde yapılan yatırımlardır. Unuttuğumuz saymakla bitiremeyeceğimiz onlarca yatırım ve hizmeti halkımızın hizmetine sunduk. Milletimizin AK Parti’ye verdiği oylar, hizmetlerden memnun kalındığını ve yeni hizmetler için fırsat verildiğini ifade etmektedir. “ dedi.

Durmak Yok Hizmete Devam

Köse” Bu hizmetlerin ilçemize kazandırılmasında başta AK Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç’a, İl Başkanımız Sayın Fuat Köktaş’a, milletimizden aldığı vekalet ile geçmişte ve halen hizmet etmeye devam eden milletvekillerimize, geçmiş dönemlerde görev alan il ve ilçe başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, geçmişte ve halen görevine devam etmekte olan il genel meclis üyelerimize teşekkür ediyorum.

Bu hizmetlerin halkımıza ulaştırılmasında özverili olarak görev yapan ana kademe, gençlik ve kadın kolları, belde, mahalle ve köy temsilcilerimize teşekkür ediyorum.

Haber-Foto: Serkan Karahan

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir