MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

Pençe Kılıç Hava Harekatı

Pençe Kılıç Hava Harekatı

İstiklal Caddesi’nde bomba patlatarak istikbalimize gönderme yapılmaya kalkışılması, bardağı taşıran son damla oldu. İsminden dolayı orası bilhassa seçilmiş ve günlerce devam eden keşifle de ‘Ne kadar çok sivil ölürse yankı o kadar büyük olur.’ hesabı yapılmıştı. Bunun üzerine Mehmetcik, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde hava harekatı yaptı. Suriye’de Ayn’el Arab denilen Arap Pınar’ı, Tel Rıfat, Cizire ile Irak’ta Kandil, Asos, Hakurk’ta ki barınak, sığınak, mağara, tünel ve depolar savaş uçaklarımız, İHA ve SİHA’larımızla Halaç pamuğu gibi atıldı. Terör unsurlarından hiçbir karşılık gelemedi. İstiklal Caddesi’ndeki 6 kaybımızla yaralıların kanlarını yerde bırakmama sözü eda edilmişti.

19 Kasım 2022 gece yarısı icra edilen Hava Harekatımıza ‘Pençe – Kılıç’ ismi verirdi. Bu beklenen 5. Harekat değildir. Bariz tarafları şöylece sıralamak mümkün;
-Eş zamanlı olarak iki ayrı ülkede yapılması.
- ABD ve Suriye bayrağı çekilmiş terör hedeflerine de imha edilmesi.
-Suriye’de 140, Irak’ta 90 km derinliğe kadar gidilmesi.
-Arap Pınarı’nın ilk defa hedef seçilmesi.
-Jetlerimizle yerli üretim İHA ve SİHA’larımızın ahenkli çalışması.
-Hiçbir kayıp vermemiş olmamaız. Harekat üzerine en yakından en uzağa hiçbir başkentte çıt çıkmadı. Çıkamazdı; zira, tebrik etme dürüstlüğü gösteremezlerdi. Tenkit etme cüreti de gösteremezlerdi. Teröristler Taksim’e bu bölgelerden gelmiş ve buralardan yönlendirilmişlerdi. Şam ve Bağdat’ta can sıkıcı bir söz edilmemesi de memnuniyet vericidir. Harekat, ne Suriye devletine ve ne de Irak devletine karşı yapılmıştır. Aksine, bu defa da bu iki ülkenin toprak bütünlüğüne emek vermekteyiz. Bunun anlaşıldığını ümit etmek istiyoruz.

Ayrıca yeri gelmişken şunu izah etmenin de bir ihtiyaç olduğu kanaatindeyim. Biz Mehmetçik derken artık sadece askerimizi kastetmiyorum. Asker, istihbarat, jandarma, polis, bekçi, koruma… Yani ordu, polis, istihbarat… olarak vatan hizmetinde millet emrinde canını ortaya atan her yiğit vatan evladına Mehmetçik diyoruz. Şu soru merak edilmekte;
Kara harekatı da yapılacak mı?

Askerlikte ‘Zafer, piyadenin süngüsünün ucundadır.’ Diye meşhur bir söz vardır. Bu gerçek dün böyleydi., bugünde böyledir., yarın da böyle olacaktır. Havadan tahribat, yerden temizlik yapılır. Zamanı geldiğinde kara harekatı da olabilir. Nitekim Katar dönüşü sayın Erdoğan’da bunu haber verdi. Karadan girmekle de 5. Harekat yapılmış olabilir.

MS Bakanlığı, Pençe – Kılıç Hava Harekatını ‘Hesap Zamanı’ üst başlığıyla duyurdu. Bu söz, manidardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi