HÜSEYİN ŞAHİN

HÜSEYİN ŞAHİN

ALTIN FAİZ’DEN HABER BEKLİYOR

ALTIN FAİZ’DEN HABER BEKLİYOR

Altın fiyatları Asya işlemlerinin açıldığı saatlerde yükselmeye başladı ancak Fed’in faizleri düşürüp düşürmeyeceği ne dair spekülasyonların devam etmesi nedeniyle yaklaşık iki haftadır görülen bir aralıkta kaldı.

Altın, doların bu hafta ve son iki ayın en düşük seviyelerine gerilemesiyle biraz soluklandı. Ancak dolar Salı günü akşam saatlerinde hafif bir toparlanma gösterdi.

Spot altın %0,41 artışla 2.337,35 dolara yükselirken Ağustos vadeli altın %0,44 artışla 2.357,05 dolar oldu. Ancak spot altın, Mayıs ayında ulaştığı rekor seviyelerden düştükten sonra girdiği ve yaklaşık iki haftadır görülen 2.300 ila 2.357dolar aralığında kaldı.

Fed in Faiz indirimi spekülasyonları arasında altın yatay seyrediyor

Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerinin, iş gücü piyasasına ilişkin daha kesin ipuçları vermesi nedeniyle piyasalar hâlâ temkinli.

Fed de önümüzdeki hafta toplanacak ve ABD enflasyonunun dirençli olduğu bir ortamda faizleri sabit tutması beklentisi artıyor.

ABD ve Çin'den gelen ılımlı ekonomik veriler, küresel büyümenin yavaşladığına dair endişeleri artırırken Altına ve bakıra olan ilgi azaldı, bu da Altın ve bakır talebi için kötü bir işaret oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
HÜSEYİN ŞAHİN Arşivi