MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

HAYAT BU...

HAYAT BU...

Hayat bu, doğmamız elimizde olmadığı gibi ölmemiz de elimizde değil. Onu ancak Allah bilir. Kula düşen kendine emanet edilen bu bedeni sağlık sıhhat ve afiyet üzere yaşatabilmek için gayret etmektir. Her yaşın, kendine göre bir güzelliği vardır. Yeter ki hayata güzel yanlarından bakalım ve hangi yaşta olursak olalım hayatımızın yaşamaya değer olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım. Bazı yaşlılar bilhassa emekli olduktan sonra kabuğuna çekilip toplum tarafından işe yaramaz iş göremez duygusuna kapılarak toplum dışına itildikleri psikozuna girebilir.

Günümüzde şehirleşme artmıştır. Bu da kişiler arası iletişim azalır bağlar iyice zayıflar. Bütün bunlara şimdi de bilgisayar ve hele hele internet ve dokunmatik telefonlar eklenince evlerde saatlerce kimse kimseyle iki kelime etmez ve bundan da en büyük zararı yaşlılar görmektedir. Yaşlılar şehirleşmede unutulmuş veya şehirleşme planlanırken hesap edilememiş bir sosyal hayal kırıklığıdır. Çünkü yaşlı insanlar gerek aile fertleri gerekse toplum içinde hayatın ritmine ayak uyduramaz konumda kalmıştır. Bu acımasız ritimde hayatta kalabilmek için gençler gibi dinamik hızlı ve aktif yaşamaya mecbur kalmışlardır. Bu medeniyet bu tüketim çağı, yaşlı insanlara yaşına göre, onlara yaşlı olarak aheste bir hayat yaşayacak yer ve imkan bırakmadığı gibi gençlere de yaşlıyla ilgilenme şansı ve düşüncesi bırakmamıştır.

Herkesin nereye gittiğini bilmediği bir maraton haline gelmiştir. Yaşlılar ister istemez bu duygusuz,
bu insafsız veya tek kelimeyle merhametsiz medeniyette hayatını kimseye muhtaç olmadan sürdürebilmek için bir "yuva" aramaya başlamışlardır. Çünkü eskiden olduğu gibi değildir hayat, her evlenen çocuk ayrı bir yuva kurup ayrı bir dünya olmaktadır. Yeni şartlar eskisi gibi yaşamaya elverişli değildir.
Devamı yarın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR