Yüzlerce Öğrenci Yetiştirdi Ama Kızını Mezun Edemedi

Yüzlerce Öğrenci Yetiştirdi Ama Kızını Mezun Edemedi
Dün Samsun’da yolun karşısına geçmek isterken yolcu otobüsünün altında kalarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisi 25 yaşındaki Muhsine Nurdan Onur için Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) tören düzenlenirken, anne Nazmiye Onur, “Annesi yüzlerce öğren

OMÜ Ziraat Fakültesi bahçesinde düzenlenen törene; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, rektör yardımcıları, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt, dekanlar, öğretim görevlileri ve arkadaşlarının yanı sıra Muhsine Nurdan Onur’un annesi Nazmiye Onur ve teyzesi de katıldı.

Törene katılan Nurdan’ın arkadaşları OMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoloji 4. sınıf öğrencisi Muhsine Nurdan Onur için hazırlanan anı defterini gözyaşları arasında doldurdular. Daha sonra Ziraat Fakültesi bahçesine gelen Nurdan’ın naaşı omuzlarda tören alanına getirildi.

Burada ilk olarak Nurdan Onur için duygularını anlatan ev arkadaşı Ayşegül Göçer, “Biz halen inanamıyoruz. Bu kalabalık dağılınca geri gelecek diye düşüyoruz. Hiçbirimiz güçlü gözükmek zorunda değil, herkes acısını yaşasın ve gerekli önlemler neyse alınsın. Bir daha böyle bir durumda kimsenin canı yansın istemiyoruz” dedi.

Nurdan Onur’un çok çalışkan bir öğrenci olduğunu belirten OMÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Okumuş ise, “Öğrencimiz Nurdan hayalleri olan, çalışkan bir öğrenciydi. Daha hafta sonu notlarını okurken her zamanki gibi yüksek aldığı not ile yine dikkatimi çekmişti. Dün sabah dekanlığımızda kötü haberi duyunca kelimeler boğazımda kitlendi” diye konuştu.

Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kurt, “Yavrumuza Allah’tan rahmet diliyorum. İnanıyorum ki okuluna yetişmek için yaşamını yitirdi. Yavrumuz eğitim şehidi olmuştur. Bu bizim tek tesellimizdir. Nurdan’ın ideallerini arkadaşları gerçekleştirecektir” şeklinde konuştu.

“ANNESİ YÜZLERCE ÖĞRENCİ YETİŞTİRDİ AMA KIZINI MEZUN EDEMEDİ”

Prof. Dr. Kurt’un konuşmasından sonra Nurdan Onur’un öğretmen olan annesi Nazmiye Onur, “Annesi yüzlerce öğrenci yetiştirdi ama kızını mezun edemedi. Allah onu bana tattırmadı” diye ağıtlar yaktı.

Ailesine ve tüm üniversite mensuplarına başsağlığı dileyen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ise, “Hüzünlüyüz, üzüntülüyüz. Bu acıyı azaltacak sözcükler bulmak güç. İsmi gibi inşallah nur içerisinde yatsın” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dua edildi ve helallik alındı. Ardından Nurdan Onur’un naaşı omuzlarda cenaze aracına konularak memleketi Hatay’a gönderildi.

Ailenin tek çocuğu olan Muhsine Nurdan Onur’un arkadaşları da annesi Nazmiye Onur ve teyzesinin ellerini öptüler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel