YÜREK BURKAN KAZA

YÜREK BURKAN KAZA
Çarşamaba ilçesinde geçtiğimiz günlerde yaşanan kaza sonucu mahalleli ve apartman sakinleri şikayetlerini belirttiler.

Edinilen bilgiye göre; Geçtiğimiz günlerde Çarşamba ilçesinde Üçköprü mahallesi Şirinevler sitesi önünde meydana gelen motosiklet kazası sonucu 5 çocuk annesi Kariye A. (39) ağır yaralı şekilde evde yattığı öğrenildi. Pandemi dolayısıyla hastaneden erken taburcu olan Kadriye A.’nın 15 gün boyunca ayağa kalkamayacağı öğrenildi.
yurek-burkan-kaza-1.jpg
Kaza sonrası olay anını anlatan Kadriye A.; ''Ben o gün aşağıya inmiştim. Yolun karşısına geçecekken gelen arabaları bekledikten sonra adımımı attığım anda motosikletin sadece sesini duydum. Motoru hiç görmedim bile. Gözümü açtığımda hastanedeydim. Şuanda belimde çatlaklar var, vücudumun her yeri mosmor ve sürüklenmenin nedeniyle başımdan darbe aldım. Alnım patlamış ve sargıda. 15 - 20 gün boyunca hiç kıpırdamadan, hareketsiz bir şekilde yatacağımı söyledi. Evde ev işlerini yapan sadece benim. Çocuklarım küçük ve bakıma muhtaç. Kayınvalidem yaşı dolayısıyla yürüyemiyor, kayınpederim gözlerinden rahatsız. onlara ben bakıyordum. Eşim ise inşaatlarda çalışarak geçimimizi sağlıyor. Şimdi ise her şey alt üst oldu. Bu durumu yaşayan sadece ben değilim. Burda daha önce bir çok kez kaza yaşandı. İnsanlar ölümden döndü. Çocuklarımızı evden aşağıya ekmek almaya bile gönderemiyorduk. Gözümüz hep arkada kalıyordu. Yıllardır şikayetçi olmamıza rağmen, yetkili yerlerle görüşmemize rağmen hiç bir şey yapılmadı, dikkate alınmadı. Benim şu halimi görüyorsunuz. Sonuç bu olmamalıydı. Bir daha böyle şeyler yaşansın istemiyoruz. En kısa zamanda bu konuya çözüm getirilmesini istiyoruz. Bu yaşanan olayların hepsi kaldırımın olmaması yüzünden. Çalışmalar dün itibari ile başlamış ama bir faydası yok. olan oldu, iş işten geçti.'' diyen Kadriye Altan yetkililerden yardım bekliyor.
yurek-burkan-kaza-2.jpg
BİZ TEK ONUN ELİNE BAKIYORDUK
Yaralı Kadriye Altan'ın kayınvalidesi; ''Benim ellerim ayaklarım ağrıyor. Eşimin ise gözleri pek görmüyor. Sadece oğlum çalışıyor. Gelinim benim elim ayağımdı. Hepimize o bakıyordu, yemeğimizi o pişiriyor, temizliğimizi o yapıyordu. 5 torunuma gelinim bakıyordu. Doktor 15 - 20 gün boyunca hiç kalkmadan yatacağını söyledi. Şimdi biz ne yapacağız diye karar kara düşünüyoruz. Kaldırım çalışmaları başlamış. Bunun için illa birinin canı mı yanması gerekiyordu? En kısa zamanda yaya kaldırımı istiyoruz. Artık başka canlar zarar görmesin, çocuklar rahat rahat oynayabilsin.'' dedi.

SADECE KALDIRIMIMIZ EKSİK DEĞİL
Kaza hakkında konuşan apartman sakinleri ve mahalleli; ''Tek sorunumuz kaldırımın olmaması değil. Çocuklarımızın oynaması için park yok. Bu yüzden yola çıkıyorlar bunu engelleyemiyoruz. Çocuklarımız aşağıda oynarken evde yemeğimizi rahat yapamıyoruz. Aklımız çocuklarımızda kalıyor.
Binanın altını soracak olursanız zaten sürekli su çekiyor. Altyapı sorunumuz da var. Kimse ilgilenmiyor. Üstelik camimizde uzak. Yakın çevremizde cami yok. Vakit namazlarına, kandil günlerinde, Ramazan bayramlarında namaza gidecek olsak gidemiyoruz.'' diye şikayetlerini dile getirdiler.
yurek-burkan-kaza-3.jpg
ÇAŞILMALARA BAŞLANDI
Yaşanan bir çok kazanın ardından vatandaşların isyanına neden olan Üçköprü Mahallesi yolu Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet sınırlarında olmasına rağmen Çarşamba Belediyesince kaldırım çalışmaları başlatıldı. Olası bir can kaybının önüne geçmek için kaldırım ve yol düzenleme çalışmalarına başlayan Çarşamba Belediyesi'nin kısa bir süre içerisinde Üçköprü Mahallesi yolunun kaldırım sorununu tümüyle çözmüş olacak

HABER: Yağmur AYAN - Gülizar KELEŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber