Yükseliş Devam Ediyor

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman, Yerel seçimlerin altın fiyatlarına bir etkisi olmadığını aksine her geçen gün fiyatların daha da artacağı, Kur artışları ile enflasyonun bir an önce durdurulması ve güvenin sağlanması gerektiğine işaret etti

Samsun Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman 2024 Mart ayı yerel seçimlerinin altın fiyatlarına hiç bir etkisi olmadığını ayrıca altın fiyatları dolara endeksli olduğunu ve altın fiyatlarının yıl sonun kadar beklenenden daha da yükselebileceğini düşündüklerini söyledi.

whatsapp-image-2024-02-01-at-14-17-36.jpeg

"Fiyatlar Düşmez"

Altın fiyatlarının faize bağlı olduğunu vurgulayan Kuyumcular Odası Başkanı Salih Özman "Şu anda kış sezonu, bildiğiniz üzere, altın talebinin çok fazla olmadığı, yani düğün ve nişanların düzenlendiği bir zaman değil. Fiyatlar sakin gidiyor, diyebiliriz. Ancak olaya global olarak bakmamız gerekiyor. Biliyorsunuz, dün akşam açıklanan bir FED faiz kararı var. FED, faizleri sabit tuttu ve aşağı yukarı ilk çeyrekte de faiz düşürmeyeceğini açık bir şekilde ifade etti. Bu bizim için önemli çünkü altın, dolar ile ters orantılı; yani dünyada dolar güçlendiğinde altın talebi azalıyor ve altın düşüyor. Tam tersi olduğunda ise altın fiyatları yükseliyor. Şimdi faizin en azından sabit kalması, altına olan talebin yavaşlamayacağı anlamına geliyor, çünkü doların getirisinde herhangi bir artış yok şu anda. Bugüne kadar faizler yükseltildiğinde altına olan yatırımcı dolara doğru yönelecekti. Biliyorsunuz, ABD askerlerinin öldürülmesiyle ilgili tehditleri var İran'ın. Bu da dünyada bir gerginlik yaratıyor ve böylece altın fiyatlarında düşme ihtimali yok. Türkiye'ye baktığımızda bir döviz bolluğu yaşayacağını düşünüyoruz. Son rakamlar, turizm gelirlerinin çok iyi olduğunu açıkladı, yani Türkiye'de döviz bolluğu oluşmaya başlayacak. Yani kısacası, dünyada bu savaş gerginliği altın fiyatlarını yukarı doğru çıkarıyor, FED'in faiz yükseltmemesi altının dünya piyasasındaki geri düşüşünü engelliyor. Bu nedenle altın piyasası şu anda düşmez, diyebiliyorum. Hatta yıl sonuna kadar yükseliş devam edecektir." şeklinde konuştu.

1615957462504-kuyum.jpg

"Seçimlerin altın fiyatlarına etkisi yok"

Yerel seçimlerin altın fiyatlarına hiç bir etkisi olmadığının altını çizen Başkan Salih Özman "Şu anda yerel seçimlerin altın fiyatlarına hiçbir etkisi yok. Zaten ortada görünen bir şey var ki, yerel seçimlerin aslında Türkiye ekonomisine de bir etkisi yok. Şu anda Türkiye'de hararetli bir seçim atmosferi göremiyoruz. Seçim için bir popülist yaklaşım da yok. Dolayısıyla, yerel seçimlerin altın fiyatlarına şu anda bir etkisi yok, ama olmayacağı anlamına gelmez. Zaten baktığımızda, şehrimizde öyle fazla bir seçim atmosferi de yok. Seçimde adaylar tarafından harcanan büyük paralar da yok. Ekonomiyi canlandıracak hiçbir şey göremiyorum."diye ifade etti.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir