ŞAP AŞILAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI

ŞAP AŞILAMA KAMPANYASI BAŞLATILDI
Tarım ve Orman Bakanlığı Şap Aşılama Programı kapsamında 2024 yılı Şap Aşılama Kampanyası 29 Ocak 2024 itibariyle başladı. Program 31 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Şap Aşılama Programı kapsamında başlatılan 2024 yılı Şap Aşılama Kampanyası devam ediyor. 29 Ocak 2024 itibari ile başlayan ve büyükbaş hayvanlar için yapılan Baskın Aşılama Programı 31 Mart 2024 tarihine kadar devam edecek. Aşılama programı kapsamında Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli hayvan sağlığı ekipleri sahaya inerek aşılama çalışmalarına başladı. Program kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından İlçe genelinde bulunan 45 Bin büyükbaş hayvanın 3 aşamalı olarak aşılanması bekleniyor.

‘Aşılama üç doz olarak uygulanacak’

Şap Hastalığına karşı yürütülen mücadele kapsamında, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 2024 yılı aşılama programında, önceki yıllarda iki doz olarak uygulanan aşı sayısı bu yıl üç doz olarak uygulanacak. İlk dozu ‘Baskın Aşılama Programı’ olarak 29 Ocak – 31 Mart 2024 tarihlerinde uygulanacakken, ikinci dozu 15 Nisan – 15 Haziran 2024 tarihlerinde, üçüncü dozu ise 16 Eylül – 17 Kasım tarihlerinde yapılacak. Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden alınan bilgilere göre aşı çalışmaları ile şap hastalığına karşı İlçede etkin bir mücadele yürütüleceği ve şap aşılarını yaptırmayan hayvan yetiştiricilerine idari para cezası verileceği öğrenildi.

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber