Yeni Yıla Denizde Girdiler

Yeni Yıla Denizde Girdiler
Samsun'daki balıkçılar, 2013 yılını hindi yerine denizde hamsi yiyerek karşıladı.

 

Belediyeevleri Balıkçı Barınağı'dan 31 Aralık 2012 saat 16.00'da denize açılan Samsunlu balıkçılar, yeni yılı denizde ''Vira Bismillah'' diyerek karşıladı.

Denize açıldıktan sonra avlanma sahasına kadar tam yol alan balıkçılar, avlanma yasağının bittiği derinliğe gelince ağlarını denize bıraktı.

Yeni yıla dakikalar kala ağlarını çekmeye başlayan balıkçılar, yılın ilk balıklarını yakaladı. Balıkçıların ağına ağırlıklı olarak istavrit takılırken, az sayıda hamsinin yakalanması dikkati çekti. Avladıkları balıkları kasalayan balıkçılar, yakaladıkları az miktardaki hamsiyi tavada pişirerek, hindi yerine yedi.

Denizin ortasında çalışarak 2013'ü karşılayan balıkçılar, yeni yılı kutlamayı da ihmal etmedi. Havai fişek yerine işaret fişeği atan balıkçılar, 2013'ü sevinçle karşıladı.

Yeni yılın sağlık, mutluluk getirmesini dileyen balıkçılar, ''Biz zaten bayram gibi yeni yıl gibi önemli günleri ailemizden uzakta karşılamaya alışığız. Ekmek parası için yeni yılı ailemizden uzakta denizde çalışarak karşıladık. Yeni yılın herkese sağlık, mutluluk ve bereket getirmesini diliyoruz'' ifadelerini kulandı.

2012'de denize açılan balıkçılar, 2013 yılının ilk günü saat 04.00'te 19 mayıs ilçesi Dereköy Balıkçı Barınağı'na geri döndü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel